Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσολόγγι: Έκλεισε το 3ο Δημοτικό σχολειο αφού πέφτουν ταβάνια!

Μεσολόγγι: Έκλεισε το 3ο Δημοτικό σχολει...

Οι δάσκαλοι ζητούν παρέμβαση των αρμοδίων για αποκατάσταση των προβλημάτων

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που παρουσιάζει το 3ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου, τα όποια μάλιστα προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία ακόμα και για την ασφάλεια των μαθητών και των δασκάλων. Τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται στην πτώση μεγάλων κομματιών σοβά που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, κυρίως με τις συνεχείς βροχοπτώσεις που επιδείνωσαν την κατάσταση.

Μάλιστα προχθές Δευτέρα με τη λήξη των απογευματινών μαθημάτων του ολοήμερου και μόλις τα παιδιά είχαν αποχωρήσει από τις αίθουσες, έπεσε ένα τεράστιο κομμάτι σοβά σε μια από τις αίθουσες. Αυτό έγινε αίτια να πανικοβληθούν οι δάσκαλοι, μόνο από τη σκέψη για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν αυτό είχε γίνει λίγα λεπτά νωρίτερα, την ώρα δηλαδή που οι μαθητές ήταν ακόμα στην τάξη τους. Για το λόγο αυτό ο δ/ντής του σχολείου Κ. Ρήγας απέστειλε, στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, έγγραφο, με το οποίο εκθέτει την κατάσταση και ζητά από το δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να δώσουν εντολή στην υπηρεσία, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία για να διαπιστωθεί η ασφάλεια ή μη του κτιρίου.

Περιγράφοντας ο κ. Ρήγας την κατάσταση αναφέρει μεταξύ άλλων: «...Αυτά συμβαίνουν κυρίως μετά τις έντονες βροχοπτώσεις. Τότε παρατηρείται να στάζουν τα ταβάνια και επιπλέον, με δεδομένο το ιδιαίτερο κατασκευαστικό χαρακτηριστικό του σχολείου μας - μεταφέρονται τα καλώδια μέσα στα ταβάνια χωρίς να φέρουν ανάλογα κανάλια - έχει ως συνέπεια να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σχολείο μας και έτσι ουσιαστικά να καθίσταται λειτουργικά ανενεργό. Για το εν λόγω φαινόμενο εκφράζουμε:1. Έντονη ανησυχία για τη σωματική ακεραιότητα και ως φυσική ύπαρξη των μελών της σχολικής κοινότητας του 3ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου.
2. Αισθήματα απόγνωσης και αδυναμίας εκπληρώσεως διοικητικών και διδακτικών μας καθηκόντων κατά περιόδους δυσμενών καιρικών φαινομένων ή ακόμα και με απλή βροχή. Πάνω από όλα δε απεμπολούμε πλέον την οποιαδήποτε ευθύνη μας για οποιαδήποτε αναπάντεχη και φυσικά κατ’ ευχή απευκταία δυσμενή συνέπεια…».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όταν έγινε αντιληπτό το φαινόμενο ο διευθυντής απευθύνθηκε προφορικά στην πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μαρία Φωκά προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών χωρίς όμως να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη αφού η φωνή του σχολείου δεν έφτασε μέχρι τα αυτιά των υπευθύνων. Μετά από αυτή την επισήμανση - διαμαρτυρία των δασκάλων και την αποστολή του εγγράφου, η νομαρχία αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις