Η βραβευμένη πατέντα της η ομάδα Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας στο Patras IQ
Πως θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να φτιάξετε το δικό σας κρασί και μάλιστα χωρίς να μπείτε στον κόπο να τρυγήσετε, να πατήσετε σταφύλια, να βάλετε το μούστο σε βαρέλι και να περιμένετε για αρκετό καιρό μέχρι να ωριμάσει το κρασί; Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό και όμως μπορεί να γίνει και μάλιστα στην ευκολία του σπιτιού σας!
Πως; Χάρη στην πατέντα που έχει αναπτύξει η ομάδα Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, η οποία παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό στο πλαίσιο της έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ που φιλοξενείται στο γήπεδο «Δ. Τόφαλος».
Όσοι λοιπόν, επισκεφθούν το περίπτερο θα διαπιστώσουν ότι για να απολαύσουν το δικό τους κρασί, θα χρειαστούν μούστο, πριονίδι, μύκητα για τη ζύμωση και ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Ακούστε τις λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr