Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινοί μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες μιλούν στο thebest

Πατρινοί μαθητές που αρίστευσαν στις Παν...

Με πολύ κόπο κατόρθωσαν να επιτύχουν τον στόχο τους

Οι βαθμολογίες για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανακοινώθηκαν και οι επιτυχόντες μετά από μια δύσκολη χρονιά, πλέον απολαμβάνουν την επιτυχία τους. To thebest.gr μίλησε με μαθητές της Πάτρας που πρώτευσαν και προσπάθησε να αλιεύσει τα μυστικά της επιτυχίας τους.

Πώς τα κατάφεραν; Πώς αισθάνονται για την επιτυχία τους; Πού την αποδίδουν και ποιούς ευχαριστούν;

Γιάννης Τζόλας - 19.377 μόρια

Ο Γιάννης Τζόλας, μαθητής του Πειραματικού Λάγγουρα, συγκέντρωσε 19.377 μόρια και εισέρχεται στην Ιατρική Σχολή. Ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποια από τις Ιατρικές Σχολές θα προτιμήσει, χωρίς να αποκλείει τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών. Ο Γιάννης ξεκίνησε την προετοιμασία για τις Πανελλήνιες από το καλοκαίρι, με συστηματικό διάβασμα και με…  δημιουργικό άγχος.

«Είχα πάρα πολύ καλούς καθηγητές στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Το ποιοτικό και συγκεντρωμένο διάβασμα, αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας», μας λέει χαρακτηριστικά, ενώ για το πόσο διάβαζε την ημέρα, απαντά ότι ήταν τέσσερις με πέντε ώρες την ημέρα, αλλά προφανώς τις ημέρες πριν τις εξετάσεις οι ώρες διαβάσματος ήταν πολλές περισσότερες.

«Το άγχος να είναι δημιουργικό, να σε κρατά σε εγρήγορση, αλλά να μην σε κάνει να ξεχνάς και αυτά που ξέρεις», συμβουλεύει ο Γιάννης Τζόλας τα παιδιά που τώρα μπαίνουν στο στίβο των Πανελληνίων, όσο για την ειδικότητα που θα ακολουθήσει στην Ιατρική, ακόμη δεν έχει  αποφασίσει.

Φροντιστήριο Πρίσμα

Αγγελική Δημορρηγοπούλου-19.218 μόρια

Η Αγγελική Δημορρηγοπούλου ήταν υποψήφια στη Θεωρητική κατεύθυνση/Ανθρωπιστικές Επιστήμες και στόχος της ήταν η Νομική Νομική Σχολή της Αθήνας στην οποία και εισέρχεται. Όπως μας εξηγεί από πάντα διάβαζε και γι αυτό δεν «της φάνηκε» το εντατικό διάβασμα της Γ’ Λυκείου, το οποίο χαρακτηρίζει ως μια «έντονη εμπειρία». Το μυστικό της Αγγελικής ήταν πως ήταν αφοσιωμένη στο διάβασμα, χωρίς πολλές εξόδους, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους «καθηγητές μου στο Πειραματικό του Λάγγουρα, στο φροντιστήριο «Άνοδος», φυσικά τους γονείς μου, αλλά και τον φύλακα άγγελό μου. Όσο για τα σχέδιά της για το μέλλον, αφού ολοκληρώσει τη Νομική, είναι το μεταπτυχιακό και γιατί όχι το Δικαστικό Σώμα.

Φροντιστήριο Άνοδος

Αγγελική Μαστρογιαννοπούλου - 19.153 μόρια

Η Αγγελική Μαστρογιαννοπούλου πέτυχε έναν ομολογουμένως υψηλό βαθμό αφού συγκέντρωσε  19.153 μόρια. Παρά το γεγονός ότι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης με τέτοιους βαθμούς συνήθως στοχεύουν και επιλέγουν την Ιατρική, στην περίπτωσή της δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού προσανατολίζεται στη Βιολογία.

«Δεν ...πέθανα αυτή τη χρονιά. Έκανα και τις βόλτες μου και δεν άφησα τη διαδικασία να με καταβάλλει. Δεν μου είχε γίνει εμμονή το να αριστεύσω. Προσπάθησα να μην περιοριστώ σε έναν βαθμό, αλλά ήθελα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και αυτό προφανώς μείωσε το επίπεδο του άγχους μου. Δεν είχα στόχο την Ιατρική, ωστόσο έχω μάθει να τελειοποιώ αυτό που κάνω, να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, χωρίς όμως να τον χάνω».

Φροντιστήριο Πρόσημο

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος – 19.080 μόρια

Ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος με 19.080 μόρια, εισάγεται στην Ιατρική και όπως λέει η πρώτη του επιλογή στο μηχανογραφικό θα είναι η Ιατρικής της Πάτρας. Ο Παναγιώτης, χαρακτηρίζει το διάβασμα για την Ιατρική απαιτητικό, ωστόσο με πρόγραμμα και συντονισμό, κατάφερε να επιτύχει τον στόχο του. «Ήξερα να το διαχειριστώ γιατί διαβάζω από μικρός, ωστόσο το μεγαλύτερο θέμα μου ήταν το άγχος, το οποίο απέβαλα όταν έφτασα σε σημείο να είμαι βέβαιος για τον εαυτό μου και για τις γνώσεις μου, όπως και έγινε», μας εξηγεί.

Φροντιστήριο «Επιλογή Γνώσης»

Νόρα Μαυρίδη – 18.908 μόρια

Η Νόρα Μαυρίδη, έδωσε Πανελλήνιες από τη Θεωρητική κατεύθυνση και συγκεντρώνει 18.908 μόρια. Όπως λέει πρώτη της επιλογή η Φιλολογία στην Πάτρα, καθώς το όνειρό της είναι να γίνει φιλόλογος και μάλιστα να ασχοληθεί με τη γλωσσολογία και να κάνει μεταπτυχιακό σε αυτό το αντικείμενο.

Η προετοιμασία της Νόρας Μαύριδη ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2018 με μια διακοπή τον Αύγουστο, ενώ το πιο εντατικό διάβασμα άρχισε από τη νέα σχολική χρονιά. Το «μυστικό» της Νόρας ήταν το σύστημα, η αφοσίωση, αλλά και η ξεκούραση. «Μετά το απογευματινό φροντιστήριο διάβαζα μέχρι τις 11.30 – 12.00 το βράδυ, γιατί ήθελα να ξεκουράζομαι και να προσέχω την επόμενη ημέρα στο μάθημα. Επίσης έχει σημασία όταν διαβάζεις να είσαι αφοσιωμένη σε αυτό», μας εξηγεί.

Φροντιστήριο «Επιλογή Γνώσης»

Αργύρης Στρατίκης – 18.700 μόρια

Ο Αργύρης Στρατίκης ήταν υποψήφιος από την Θετική κατεύθυνση με επιλεγμένο μάθημα τα μαθηματικά και συγκέντρωσε 18.700 μόρια. Πρώτη του επιλογή, όπως λέει, είναι το Μαθηματικό της Πάτρας, μιας και όνειρό του είναι να ασχοληθεί με την έρευνα στα μαθηματικά σε ακαδημαϊκό επίπεδο, γι αυτό και θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του μετά το πρώτο του πτυχίο.

Όπως εξηγεί: «Ξεκίνησα δυνατά την προετοιμασία από το καλοκαίρι, ήταν δύσκολα. Διάβαζα αρκετά κάθε ημέρα, από τρεις μέχρι και επτά ώρες κάποιες φορές». Ωστόσο, δεν έλειπαν οι καφέδες και οι έξοδοι, κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Ο Αργύρης, τέλος, θέλει να ευχαριστήσει «όσους ήταν δίπλα μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου και φυσικά τους καθηγητές μου».

Φροντιστήριο «Επιλογή Γνώσης»

Μιχάλης Λώλης - 18.622 μόρια

Ο Μιχάλης Λώλης συγκέντρωσε 18.622 μόρια και έχει «κοιτάξει» στο Μαθηματικό της Πάτρας. "Σίγουρα χρειαζόταν διάβασμα για να πετύχω τον στόχο μου όμως αυτή η προσπάθεια δεν ξεκινά στην Γ΄Λυκείου. Ειδικά στα Μαθηματικά και στην Έκθεση χρειάζεται να έχεις διαμορφώσει τις βάσεις πολύ νωρίτερα. Από εκεί και πέρα διάβαζα μεθοδικά χωρίς να ξενυχτάω και τήρησα ισορροπία βρίσκοντας χρόνο και για βόλτες και για χαλάρωση. Αν και ίσως να μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα, είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα".

Φροντιστήριο Πρόσημο"

Μυρτώ Χωραΐτη-Σιδέρη - 18.593 μόρια

Η Μυρτώ Χωραΐτη-Σιδέρη έδωσε εξετάσεις από τη Θετική κατεύθυνση/Επιστήμες Υγείας και συγκέντρωσε 18.593 μόρια. Όπως μας εξηγεί:

«Κουράστηκα και προσπάθησα πάρα πολύ. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και στόχων που είχα βάλει από καιρό. Χαίρομαι πολύ που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, με δεδομένο ότι τα θέματα ήταν ψυχοφθόρα. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές να είναι καλά και να έχουν πετύχει αυτό που θέλουν.»

Φροντιστήριο Άνοδος

Σόνια Παπαντωνοπούλου – 18.650 μόρια

Η Σόνια Παπαντωνοπούλου ήταν υποψήφια από τη Θεωρητική Κατεύθυνση/Ανθρωπιστικές Επιστήμες και συγκέντρωσε 18.650 μόρια. Στόχος ήταν η Ψυχολογία που τον πέτυχε, αφού εισέρχεται στο Τμήμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά και από άποψη διαβάσματος και πίεσης», μας λέει η Σόνια, καθώς στην αρχή της προετοιμασίας της, διάβαζε περίπου πέντε ώρες την ημέρα, ενώ όσο πλησίαζε προς τις εξετάσεις, έφτανε να διαβάζει δέκα ώρες την ημέρα. «Ήταν δύσκολο, αλλά με επιμονή και στόχο, γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά η Σόνια, η οποία δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους καθηγητές της στο φροντιστήριο «Άνοδος» και τους γονείς της, οι οποίοι, όπως λέει, την έκαναν να πιστέψει στον εαυτό της και στις δυνάμεις της.

Η Σόνια Παπαντωνοπούλου, θέλει να ασχοληθεί με την παιδοψυχολογία.

Φροντιστήριο Άνοδος

Εύα Ντούκα- 18.486 μόρια

Η Εύα Ντούκα συγκέντρωσε 18.486 μόρια καταφέρνοντας έτσι να αγγίξει τη Νομική. «Ήταν η σχολή που ήθελα αφού μου αρέσει το επάγγελμα του δικηγόρου και να υπερασπίζομαι όσους το έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να εξειδικευτώ στο διεθνές δίκαιο και να κάνω και σπουδές στο εξωτερικό.  Για να καταφέρω να συγκεντρώσω αυτή τη βαθμολογία διάβασα αρκετά και είχα πρόγραμμα έτσι ώστε να μπορώ να βγαίνω και κάποια Σαββατοκύριακα».

Φροντιστήριο Άνοδος

Βασιλική Καρακοίδα- 18.325 μόρια

Η Βασιλική Καρακοίδα κατάφερε να συγκεντρώσει 18.325 μόρια και στοχεύει στην ιατρική. Είναι η σχολή που ήθελε ενώ ως εναλλακτική έχει την οδοντιατρική. «Στερήθηκα φέτος κάποια πράγματα και σίγουρα έβγαινα λιγότερο από άλλες χρονιές. Έκανα πιο συστηματικό διάβασμα και πολλές επαναλήψεις. Υπήρξαν σίγουρα και απογοητεύσεις αλλά ποτέ δε το έβαλα κάτω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο 5ο Λύκειο και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο Πρίσμα αλλά και τον αδελφό μου που με στήριξε πάρα πολύ σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Φροντιστήριο Πρίσμα

Ανδρέας Τσιρώνης - 18.134 μόρια

Ο Ανδρέας Τσιρώνης έδωσε για δεύτερη χρονιά πανελλήνιες εξετάσεις και έγραψε 18.134 μόρια. Όπως λέει, αποφάσισε να ξαναδώσει, καθώς την πρώτη φορά δεν τα είχε πάει τόσο καλά, όσο περίμενε. Αν και δεν έχει αποφασίσει, ακόμη, ποια Σχολή θα επιλέξει, είναι ανάμεσα στη Βιολογία και τη Φαρμακευτική.

Όσο για το διάβασμα, όπως μας είπε, ήταν εντατικό, με σύστημα, αλλά και ξεκούραση, ενώ για τους υποψηφίους που δεν τα πήγαν φέτος καλά και θέλουν να ξαναδώσουν τους συνιστά να συνεχίσουν με δύναμη, πίστη, επιμονή και υπομονή για να πετύχουν τον στόχο τους.

Φροντιστήρια «Νετρίνο» και «Άριστον»

Θεοδώρα Αλεξοπούλου 17.902 μόρια

Η Θεοδώρα Αλεξοπούλου συγκέντρωσε 17.902 μόρια. Ήταν υποψήφια της θεωρητικής κατεύθυνσης αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποια σχολή θα επιλέξει. Η ίδια παραδέχεται ότι ως αρκετά αγχώδης βεβαίως και αισθανόταν άγχος, το οποίο προσπάθησε να περιορίσει σε αυτή τη διαδρομή μέχρι την επίτευξη του στόχου της.

 «Η προσπάθεια αυτή θα μου μείνει αξέχαστη, Αφοσιώθηκα στο διάβασμα αλλά παράλληλα προσπαθούσα να τηρώ κάποια ισορροπία και πήγαινα κάποιες βόλτες με τους φίλους μου, ώστε να μην γυρίσει εις βάρος μου όλη αυτή η διαδικασία. Είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα».

Φροντιστήριο Πρόσημο

Γιάννης Κίζιλης - 17.464 μόρια

Στόχος του Γιάννη Κίζιλη είναι να περάσει στο Λιμενικό Σώμα και φέτος τα κατάφερε. Γι’ αυτό άλλωστε ξαναέδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις, αν και πέρυσι μπήκε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πάτρας. Ο χρόνος που αφιέρωσε στο διάβασμα τη δεύτερη χρονιά της προετοιμασίας ήταν καθημερινά τουλάχιστον τρεις ώρες, με πολλές επαναλήψεις της ύλης και διαγωνίσματα.  Ο Γιάννης ασχολείται ερασιτεχνικά με την πυγμαχία στον «Μύλωνα».

 Φροντιστήρια «Νετρίνο» και «Άριστον»

Στράτης Γεωργίου – 17.260 μόρια

Ο Στρατής Γεωργίου έδωσε στη Θετική κατεύθυνση με μαθηματικά. Με την βαθμολογία του έγραψε, «πιάνει» όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου της Πάτρας αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει, όπως μας λέει, ποια τελικά θα επιλέξει για να φοιτήσει. Το βέβαιο είναι ότι θα είναι στην Πάτρα. Όσο για την προετοιμασία του, αυτή ξεκίνησε από το καλοκαίρι της δευτέρας Λυκείου και τελείωσε τον Μάιο, με σταδιακό και συστηματικό διάβασμα, το οποίο έγινε εντατικό από το Πάσχα και μετά. Μάλιστα, μέχρι το Πάσχα, έβγαινε μια φορά την εβδομάδα έξω.

Φροντιστήρια «Νετρίνο» και «Άριστον»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις