Μιλά για ανεπάρκεια στην φροντίδα του και ρωτά την Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την συντήρηση & αποκατάσταση του θεάτρου
Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή τη χρόνια εγκατάλειψη και την έλλειψη συντήρησης του ιστορικού Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας.
Σύμφωνα με τον Αχαιό Βουλευτή, το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας έχει συνδεθεί με τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως “Μνημείο της Νεότερης Ελλάδος” από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Δυστυχώς, η φθορά του χρόνου, η ανεπάρκεια στη φροντίδα του, η έλλειψη πρωτοβουλιών συντήρησης και οι κατά καιρούς βανδαλισμοί, το καταδικάζουν σε καθημερινή παρακμή, επισημαίνει ο κ. Τσιγκρής.
Για τους παραπάνω λόγους, Άγγελος Τσιγκρής ρωτά την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για: α) τη συντήρηση και αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας και β) ποιος ο χρονικός ορίζοντας της εκκίνησης των εργασιών;
![](https://newmedia.thebest.gr/i/w400/kdbeuxujck5d8511c15fcbb.jpeg)
![](https://newmedia.thebest.gr/i/w400/xvbwvijdpf5d85118f7eada.jpeg)
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr