Από την Πάτρα και το Μίραλι, στο Salon De Bricolage, στις «Άγριες μέλισσες» και στο Παλλάς ως Αλέξανδρος Ωνάσης
Τις εντυπώσεις κερδίζει ο πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος που εδώ και λίγες μέρες κατακτά τη μικρή οθόνη ως Λάμπρος στην τηλεοπτική σειρά του Ant1, «Άγριες μέλισσες». Ψηλός, λεπτός, εκφραστικός ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους ανδρικούς ήρωες.
Άλλωστε ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι ο μεγάλος έρωτας της Ελένης (Μαρία Κίτσου), της πιο «Άγριας μέλισσας».
Ο μοναδικός έρωτάς της. Γυρνά για να αναλάβει τη θέση του δασκάλου στο Διαφάνι με τη γυναίκα του, Θεοδοσία, στο πλευρό του.
Η καρδιά της Ελένης γίνεται χίλια κομμάτια και λέει το «ναι» στον Σέργιο. Μόνο που εκείνη τη στιγμή αγνοούσε πως άνοιγε την πόρτα για να μπούνε χίλιες συμφορές στο σπίτι της. Και την πρώτη νύχτα του γάμου της, εκείνη και οι αδερφές της θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα…
Το όνομα του Δημήτρη Γκοτσόπουλου άρχισε να συζητιέται όταν ανακοινώθηκε ότι θα υποδυθεί τον Αλέξανδρο Ωνάση στην παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» του Σταμάτη Φασουλή.
Με πραγματικά επιβλητικό και γοητευτικό παρουσιαστικό, έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές δουλειές, ενώ μετά την ανακοίνωση του θιάσου της παράστασης το όνομα του συζητιέται πολύ.
Έχει συνεργαστεί επίσης με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το «Χάνσελ και Γκρέτελ» και το «Online», ενώ έπειτα από δύο ακροάσεις που έκανε με τη Λυδία Κονιόρδου έπαιξε στον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, στη συνέχεια βρέθηκε στους «Μυστικούς αρραβώνες» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, ενώ συμμετείχε και στην τηλεοπτική σειρά «Δικαίωση» του MEGA.
Σπούδασε Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων, παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα μουσικής σε ωδείο, ενώ έχει ασχοληθεί και με τον αθλητισμό, αφού για κάποια χρόνια ήταν τριπλουνίστας στην Ολυμπιάδα Πατρών και ακολούθως στην ΑΕΚ.
Στα 23 του, παρακολουθώντας στην Πάτρα την παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ με τον Θύμιο Καρακατσάνη, αποφάσισε πως αυτό είναι που θα ήθελε να κάνει μελλοντικά στη ζωή του. Αφού πήρε την απόφαση, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και όλα πήραν τον δρόμο τους. «Η σχολή με άλλαξε εντελώς. Ξεκλείδωσα, είδα αλλιώς τα πράγματα γύρω μου, με έκανε να μηδενίσω το εγώ μου, να αισθάνομαι ένα με την ομάδα και να δικαιολογώ χαρακτήρες που με περιβάλλουν μέσα από ρόλους σε παραστάσεις», έχει δηλώσει.
Ο ηθοποιός παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και μοιράστηκε αναμνήσεις από τη ζωή του στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα από το διπλανό στην Πάτρα χωριό Μίραλι όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Τα Σαββατοκύριακα, όπως αναφέρει βοηθούσε τους δικούς του στο τυροκομείο και στο άρμεγμα των ζώων, μέχρι το Salon De Bricolage όπου ήταν υπεύθυνος.
«Η αρχή δεν είναι εύκολη. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έσφαξα με τον παππού μου, στο Αγρίδι. Στο χωριό της μητέρας μου, λίγο πιο πάνω από τα Καλάβρυτα. Ο παππούς μου είχε γύρω στα 200 γίδια, έβαζε περιβόλια, έσπερνε θέριζε χωράφια και ζούσε από αυτά. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στο χωριό τότε, ό,τι χρειαζόταν το παρήγε. Σπουδαίο πράγμα να μάθει ο άνθρωπος να παράγει ό,τι χρειάζεται. Του δίνει μία κρυφή αίσθηση αυτοπεποίθησης και σεβασμού» αναφέρει.
Ο γοητευτικός πατρινός ηθοποιός αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Σταμάτη Φασουλή τον οποίο θεωρεί δάσκαλο του.
«Με πήρε ο Σταμάτης Φασουλής, τον οποίο θεωρώ δάσκαλο μου, και μου πρότεινε να κάνω τον γιου του Ωνάση που θα παίξει ο ίδιος» περιγράφει. Άρχισε να διαβάζει και να αναζητά πληροφορίες για τον Αλέξανδρο.
«Ήρθε ο Νίκος Χαρλαύτης και μου έφερε φωτογραφίες και σπάνιο έντυπο υλικό για τη ζωή του. Διάβασα πολλά για εκείνον. Νομίζω ότι ήταν παθιασμένος και εργασιομανής και σε αυτό βρίσκω μία κάποια ταύτιση μαζί του. Επίσης ήξερε να σέβεται και να αγαπάει μία γυναίκα παρά το νεαρό της ηλικίας του».
Πιστεύει πως η ζωή, όπως και το θέατρο, είναι ομαδικό άθλημα. Μέχρι τα 13, ήθελε να γίνει θεολόγος. «Μάλλον έβρισκα κάποιο καταφύγιο στην πίστη. Το είχα γράψει και σε μία έκθεση, την οποία διάβασε η δασκάλα στην τάξη και όλοι γέλασαν γιατί δεν μου το είχαν οι συμμαθητές μου. Ήμουν και πρόεδρος της τάξης μέσα μέσα ε όλα τα κάπως αντιφατικά και μπλεγμένα μεταξύ τους. Έκανα διάφορα. Έπαιζα ξύλο, οδηγούσα μηχανάκι χωρίς δίπλωμα, αλλά ζούσα στην επαρχία και εκεί τα πράγματα είναι πιο αυθαίρετα. Μετά τα 13, μου έφυγε η ιδέα της θεολογίας. Νομίζω είμαι ιδεολάτρης. Πιστεύω στις ιδέες»αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ισχυρίζεται ότι δεν προσέχει πολύ, αλλά ότι έχει καλό DNA και έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό. «Έκανα στίβο. Ξεκίνησα με βάδην και κατέληξα στο τριπλούν. Όταν για δέκα χρόνια όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ήταν μέσα στα στάδια, λογικό είναι αν έχει μείνει κάτι.
Είχα καταφέρει αν βγω τρίτος στην Ελλάδα, αλλά ο πρωταθλητισμός χρειάζεται αφοσίωση. Η δική μου αγάπη ήταν η υποκριτική. Μόνο εκεί ένιωθα ότι μπορούσα να αφοσιωθώ. Μου έκαναν προτάσεις να ασχοληθώ με το modeling πολλές φορές, αλλά δεν ήθελα να ασχοληθώ, ενστικτωδώς ένιωθα ότι δεν είναι ο κόσμος μου και δεν θα μπορώ να λειτουργήσω».
«Τα πάντα είναι θέμα προοπτικής. Δεν ζηλεύω εύκολα. Νομίζω ζηλεύω την ξεγνοιασιά που έχουν κάποιοι άνθρωποι, γιατί ως άνθρωπος είμαι μελαγχολικός και ανήσυχος» αναφέρει. Έχει κάνει δύο χρόνια ψυχανάλυση και διαβάζει πολύ. « Έχω ανακαλύψει πολλά πράγματα για μένα από τα βιβλία». Έχει αγοράσει ένα μικρό διαμέρισμα 50 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Εκεί διαβάζει, βλέπει ουρανό, κάνει πρόβες με τους φίλους του και βλέπει Netflix. Τελευταία σειρά που είδε ήταν το Sense8 και την τελευταία σεζόν του House of Card που τον απογοήτευσε. Λάτρεψε την ταινία Capernaum.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr