Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Νόμιμο και Ηθικό: Η αιφνιδιαστική “Απομάκρυνση” του Ορέστη Σκαλτσά από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

Νόμιμο και Ηθικό: Η αιφνιδιαστική “Απομά...
Εύα Αθανασοπούλου

Της Εύας Αθανασοπούλου, Δρ. Πολιτικού Μηχανικού, Μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Δημοτικής Παράταξης σπιράλ

Το θέμα που αναδύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η δυσαρέσκεια που προκλήθηκε στην Πόλη, μετά την γνωστοποίηση της αιφνιδιαστικής μονομερούς καταγγελίας της Σύμβασης του Ορέστη Σκαλτσά στις 6/4/2020 από το ΔΣ της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, μεσουρανούσης  μάλιστα της Πανδημίας του Κορωνοϊού.

Ρωτάμε λοιπόν κι εμείς: Έχει ανάγκη η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και η Δημοτική Αρχή να υπερασπίζεται την νομιμότητα της απόφασή της, εναντίον ενός εργαζομένου της; Από ό,τι φαίνεται ναι, γιατί η ίδια χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά για τον τρόπο αντιμετώπισης των εργασιακών θεμάτων των Δημοτικών της υπαλλήλων. Μόνο την τελευταία χρονιά έχουμε δει από την Δημοτική Αρχή ουκ ολίγες φιλεργατικές  κινήσεις (υπερβάλλοντος ζήλου) για στήριξη των εργαζομένων της, μέσω μετατροπής συμβάσεων μειωμένου ωραρίου σε πλήρες στον Πολιτιστικό Οργανισμό δίχως απόλυτη τεκμηρίωση της αναγκαιότητας αυτής, πληρωμές «υπερωριών;» εργαζομένων, έως και την αυθαίρετη παράταση οκτάμηνων Συμβάσεων σε βάρος τελικά  του Προϋπολογισμού του Δήμου.

Το ηλικιακό θέμα και η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής για τις ευκαιρίες νέων ανθρώπων, που τόσο μελάνι χύθηκε εκ μέρους της αγαπητής κας Κουρή, δεν φαίνεται να αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα συνεργασιών για τον Δήμαρχο κα την Μαιζώνος στο βαθμό τουλάχιστον που υπονοούν τα δημοσιεύματα. Ως γνωστόν συνεργάστηκε για χρόνια με τον υπερήλικα, πολυθεσίτη συνταξιούχο κ. Κώστα Καζάκο. Τότε θυσίασε τρεις έμμισθες θέσεις (αυτές του Καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, του Σκηνοθέτη και του Ηθοποιού) υποδεικνύοντας το ίδιο μόνο πρόσωπο ως απόλυτα ικανό και κατάλληλο, έως ότου βεβαίως ο ίδιος ο κ. Καζάκος αποφάσισε ότι ούτε όλα αυτά που του έδωσε η Πόλη της Πάτρας του επαρκούσαν και αποχώρησε οικειοθελώς.

Ρωτάμε ξανά: Γιατί τόση βιασύνη; Ποιος είναι αυτός που δεν μπορεί να περιμένει κάποιους μήνες ακόμη για την κατάληψη της διευθυντικής θέσης του κ. Σκαλτσά; Να τονίσουμε: Ο κ. Σκαλτσάς δεν είναι ένας απλός εργαζόμενος. Έχει συμμετάσχει και συνεισφέρει στα κοινά της πόλης από την θέση του Αντιδημάρχου. Έχει προσφέρει στον πολιτικό στίβο μέσα από την δράση και την φυλάκισή του στην διάρκεια της Δικτατορίας, Είναι αν μη τι άλλο υποκριτικό και απάνθρωπο να οδηγεί η Μαιζώνος έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας στην ανέχεια.

Σε πνεύμα συναίνεσης και ανθρωπιάς, θα θέλαμε από τον Δήμαρχο και την κα Κουρή να σταθούν αλληλέγγυοι και να μην υποβιβάσουν το θέμα της απώλειας εργασίας για τον κ. Σκαλτσά σε θέμα νομιμότητας. Η ουσία είναι ότι ο κ. Σκαλτσάς δεν έχει εναλλακτική στον εργασιακό στίβο και με τα δεδομένα που ισχύουν απειλείται οικονομικά με ένα τεράστιο αδιέξοδο. Απόδειξε τουλάχιστον ότι δεν ήταν «νοικοκυραίος» όπως πολλοί άλλοι (στατιστικά και μέσα στους κόλπους των ψηφοφόρων του κ. Πελετίδη) και δεν προνόησε, όσο ίσως έπρεπε. Γι΄ αυτό προτείνουμε και τους παροτρύνουμε να πάρουν πίσω την απόφασή τους και να αντιμετωπίσουν την συγκεκριμένη περίπτωση με πνεύμα ανθρωπισμού, παρατείνοντας την Σύμβαση του κ. Σκαλτσά και δίνοντάς του αυτό που οι ηλικιωμένοι όλου του κόσμου δικαιούνται: Κατανόηση και συμπαράσταση και όχι κριτική εκ του ασφαλούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις