Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Σιγκαπούρη καταδικάζει άνθρωπο σε θάνατο μέσω κλήσης Zoom

Η Σιγκαπούρη καταδικάζει άνθρωπο σε θάνα...

Ένας άντρας από την Μαλαισία τιμωρληθηκε εξ αποστάσεως για συμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών

Ένας άντρας που είχε καταδικαστεί για αδικήματα διακίνησης ναρκωτικών, καταδικάστηκε σε θάνατο στη Σιγκαπούρη μέσω βιντεοκλήσης Zoom, όπου αποτελεί την πρώτη υπόθεση της πολιτείας όπου η θανατική ποινή έχει εκδοθεί εξ αποστάσεως. Ομάδες δικαιωμάτων καταδίκασαν την απόφαση περί καταδίκης του Punithan Genasan, ενός 37χρονου Μαλαισιανού, ως απάνθρωπο, και υπενθυμίζει τη συνεχιζόμενη χρήση της θανατικής ποινής για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Ο Genasan βρέθηκε να έχει συμμετάσχει στο εμπόριο για τουλάχιστον 28,5 g ηρωίνης το 2011. Αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, αλλά η υπεράσπισή του απορρίφθηκε την Παρασκευή.

Ένας εκπρόσωπος του ανώτατου δικαστηρίου της Σιγκαπούρης δήλωσε στο Reuters ότι η υπόθεση που αφορούσε τον Genasan διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης «για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία».

Η χώρα έχει λάβει μέτρα καραντίνας από τις αρχές Απριλίου, μετά από αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων κορωνοϊού. Οι δικαστικές υποθέσεις που θεωρούνται απαραίτητες έχουν διεξαχθεί εξ αποστάσεως, αν και πολλές άλλες έχουν αναβληθεί.

Ο δικηγόρος του Genasan, δήλωσε ότι ο πελάτης του έλαβε την απόφαση του δικαστή σε κλήση Zoom και εξετάζει την ένσταση.

Οι εμπειρογνώμονες για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτήρισαν την απόφαση να διεξαχθεί η υπόθεση εξ αποστάσεως ως ‘’ύπουλη’’. «Το απόλυτο οριστικό της ποινής και η πραγματικότητα ότι  αδίκες καταδίκες συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο σε περιπτώσεις θανατικής ποινής, εγείρουν σοβαρές ανησυχίες στο γιατί η Σιγκαπούρη βιάζεται να ολοκληρώσει αυτήν την υπόθεση μέσω Zoom», δήλωσε ο Phil Robertson, αναπληρωτής διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τμήματος της Ασίας.

Η Σιγκαπούρη, η οποία ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής για τα παράνομα ναρκωτικά, είναι μία από τις τέσσερις χώρες που είναι γνωστό ότι εξακολουθούν να εκτελούν άτομα για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. «Η υπόθεση αυτή είναι μια άλλη υπενθύμιση ότι η Σιγκαπούρη συνεχίζει να αψηφά το διεθνές δίκαιο και τα πρότυπα επιβάλλοντας τη θανατική ποινή για τη διακίνηση ναρκωτικών ως υποχρεωτική τιμωρία », δήλωσε η σύμβουλος του τμήματος για τη θανατική ποινή, Chiara Sangiorgio.

Τέσσερα άτομα εκτελέστηκαν πέρυσι στην πολιτεία της πόλης, σε σύγκριση με 13 το 2018. Το Zoom δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο που έγινε μέσω των εκπροσώπων του στη Σιγκαπούρη.

Μια παρόμοια υπόθεση στη Νιγηρία, όπου ένας άντρας καταδικάστηκε σε θάνατο μέσω του Zoom για δολοφονία της μητέρας του εργοδότη του, έχει επίσης επικριθεί από ομάδες δικαιωμάτων.

 

Πηγή: TheGuardian

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις