Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο υποψήφιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας στο thebest.gr

Ο υποψήφιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Π...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μιλά για το όραμά του και τις προτεραιότητές του για το αύριο του Πανεπιστημίου Πατρών - Της Ελευθερίας Μακρυγένη

Τις προτεραιότητές του για την επόμενη ημέρα του Πανεπιστημίου Πατρών, για την επίτευξη της ουσιαστικής και περαιτέρω σύνδεσής του με την κοινωνία, αλλά και για τη μη λειτουργία της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών μιλά στο thebest.gr o καθηγητής και υποψήφιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας. Το thebest.gr δίνει βήμα σε όλους τους υποψηφίους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας Πρυτανικής Αρχής την Τρίτη 21 Ιουλίου, αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας.

"Το Πανεπιστήμιο οφείλει να είναι "παρών" στις συζητήσεις για τα μεγάλα προβλήματα του φυσικού αερίου, του τρένου, του θαλασσίου μετώπου κ.λπ. με ουσιαστική συμμετοχή και συνεισφορά" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μπούρας, προσθέτοντας πως "θα σχεδιαστεί συστηματικά δράση με θέμα «το Πανεπιστήμιο πάει στη Πόλη και γνωρίζεται με τους πολίτες». Εκτιμά ότι  "επιβάλλεται να αναβαθμιστεί ο ΕΛΚΕ, με κατεύθυνση την ενίσχυση της Αριστείας, της διασύνδεσης με τον επιχειρηματικό κόσμο και της Αποτελεσματικότητας" και πως πρέπει να καταρτιστεί άμεσα Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης. Για τη Νομική Σχολή αναφέρει πως "η δημιουργία Νομικής Σχολής αυτή τη στιγμή θα κρύψει σημαντικά προβλήματα και θα δημιουργήσει μία σειρά από άλλα". 

 

Η χιλιοειπωμένη σύνδεση του Πανεπιστημίου Πατρών με την κοινωνία εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο σε μεγάλο βαθμό, παρά το γεγονός ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου είναι καίρια για την οικονομική και όχι μόνο ζωή της Πάτρας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας. Τι φταίει; Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε επ’ αυτού;

Το Πανεπιστήμιο οφείλει να είναι "παρών" στις συζητήσεις για τα μεγάλα προβλήματα του φυσικού αερίου, του τρένου, του θαλασσίου μετώπου κ.λπ. με ουσιαστική συμμετοχή και συνεισφορά. Άμεση σύσταση κοινής επιτροπής Πανεπιστημίου και φορέων για τη χάραξη Οδικού Χάρτη για Ενέργειες και Δράσεις για τη Διασύνδεση του πανεπιστημίου με την πόλη. Η πόλη, με δεδομένη την εξαιρετική προσβασιμότητά της, μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς του συνεδριακού τουρισμού με το υφιστάμενο σύμπλεγμα συνεδριακών υποδομών που όμοιό του δεν υπάρχει στην Περιφέρεια και που θα μπορούσε να συμπληρωθεί στο εγγύς μέλλον με ξενοδοχειακές υποδομές. Στην λογική αυτή κινείται η αναβάθμιση και διεθνοποίηση της έκθεσης. Θα ζητήσουμε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σχεδιάσουμε ένα τετραετές πρόγραμμα αναβάθμισης του ερευνητικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού και μια σειρά έργων σε ένα καλά οργανωμένο κτηριολογικό πρόγραμμα.

Η παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη της Πάτρας θα εξασφαλιστεί με τη δημιουργία Λέσχης και Κέντρου Πληροφόρησης. Επίσης θα γίνει αίτημα προς την Κτηματική Υπηρεσία του Ελληνικού Δημόσιου και τον Δήμο Πατρέων για παραχώρηση κτηρίου στην πόλη της Πάτρας για κάλυψη αναγκών του Πανεπιστημίου. Θα ολοκληρωθεί και θα αναδειχθεί το Περιαστικό Πάρκο με την αισθητική αναβάθμιση και ενίσχυση των πράσινων ελεύθερων χώρων της Πανεπιστημιούπολης και δημιουργία μονοπατιών ερμηνείας περιβάλλοντος και την ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου των Μουσείων του Πανεπιστημίου μέσω μιας συνεκτικής δομής διαχείρισης, έτσι ώστε να αποτελέσει έναν πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και αναψυχής για τους πολίτες της Πάτρας. Τα δυο campus θα γίνουν σημεία αναφοράς και για όλους τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους τουρίστες. Θα ενισχυθεί η ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε πανεπιστημιακούς ερευνητές και πατρινούς συγγραφείς για την έκδοση μελετών με αντικείμενο την ιστορία, τον πολιτισμό, τη βιομηχανία και άλλα θέματα που σχετίζονται με την πόλη των Πατρών. Θα σχεδιαστεί συστηματικά μια δράση «το Πανεπιστήμιο πάει στη Πόλη και γνωρίζεται με τους πολίτες».

Η Πάτρα ζει και από το Πανεπιστήμιο και οφείλει να το αγκαλιάσει και να δηλώσει ενεργά την παρουσία της με υποτροφίες, χορηγίες και δωρεές. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε «επώνυμα» κτήρια και αμφιθέατρα, αλλά και άλλους χώρους με το όνομα των δωρητών αν υπάρξουν. Παράλληλα, πρέπει να ενταθεί και να συστηματοποιηθεί η προβολή του Πανεπιστημίου (π.χ. κοινωνικά μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα) με τη δημιουργία Γραφείου Τύπου. Να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου μας ως ενεργοί φορείς νέων ιδεών και σύνδεσμοι με την κοινωνία, την οικονομία και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

H Πάτρα αποτελεί μια πλούσια κοιτίδα καινοτομίας (startups) με το εύρος της εν πολλοίς άγνωστo αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Πώς εκτιμάτε ότι πρέπει να την αξιοποιήσετε και να την ενθαρρύνετε;

Επιβάλλεται να αναβαθμιστεί ο ΕΛΚΕ, με κατεύθυνση την ενίσχυση της Αριστείας, της διασύνδεσης με τον επιχειρηματικό κόσμο και της Αποτελεσματικότητας.. Ο ΕΛΚΕ πρέπει να μετεξελιχθεί σε ΑΕ ή ΝΠΙΔ με διαφάνεια και με ενσωμάτωση της Εταιρείας Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου, η οποία με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρει σημαντική οικονομική βοήθεια στο Πανεπιστήμιο. Να ενισχυθεί η συνεργασία με τις επιχειρήσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού μέσα από κοινές δράσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση η δημιουργία θερμοκοιτίδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την αξιοποίηση πρώιμων αποτελεσμάτων από τους ερευνητές του. Να ανοίξει ο διάλογος για τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας. PatrasIQ και μέσα από αυτό η διασύνδεση του επιχειρηματικού κόσμου και η συνεργασία του με το πανεπιστήμιο για την διεκδίκηση χρηματοδότησης από εθνικά και διεθνή προγράμματα. Όλα αυτά με εξωστρέφεια, άνοιγμα στην κοινωνία, την επιχειρηματικότητα και με τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου.

Στα χρόνια των μνημονίων η χρηματοδότηση και του Πανεπιστημίου Πατρών από το κράτος, μειώθηκε σημαντικά. Πρόσφατα εντάχθηκαν στους κόλπους του νέες σχολές από τη συγχώνευση με το πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με αποτέλεσμα κατακερματισμένες γεωγραφικά σχολές . Με αυτά τα δεδομένα, τι εκτιμάτε ότι πρέπει να γίνει ούτως ώστε να μην υποβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο;

Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης: Πρέπει να καταρτισθεί αμέσως και με ευθύνη της Συγκλήτου Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου με κριτήρια ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά, ερευνητικά, ανθρώπινων πόρων, υποδομών, με δυνατότητα παροχής στέγασης και σίτισης των φοιτητών και χρηματοδότησης και λαμβάνοντας υπόψη την συγκέντρωση των τμημάτων μιας σχολής στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Στην Πάτρα και στο Πανεπιστήμιό της αξίζει άριστο ανθρώπινο δυναμικό, διδάσκοντες και φοιτητές. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διαρκή ακαδημαϊκή αναβάθμιση, με προτεραιότητες τη διδασκαλία, την εργαστηριακή εκπαίδευση, την πρακτική άσκηση, τη φοιτητική μέριμνα και τη διαρκή επικοινωνία της έρευνας με την εκπαίδευση.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν πρέπει να βρεθεί χωρίς σχέδιο για άλλη μια φορά. Βασικοί πυλώνες του σχεδίου θα πρέπει να αποτελούν η αριστεία, η αξιολόγηση, η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η λογοδοσία, ο σεβασμός στους θεσμούς και η κοινωνική ευαισθησία. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να προσφέρει ποιοτικές σπουδές και να συνεισφέρει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Η Πολιτεία και οι τοπικοί παράγοντες πρέπει να αντιληφθούν ότι η περιοχή χρειάζεται ένα άριστο αναγνωρίσιμο και διακριτό Πανεπιστήμιο και όχι ένα υποβαθμισμένο Πανεπιστήμιο Πατρών διασκορπισμένο σε διάφορες πόλεις χωρίς ακαδημαϊκό περιβάλλον και με ασύγγνωστες ελλείψεις. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα μπορέσει να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης στην περιοχή. Χρειάζεται όμως ορθολογισμός και όχι εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων. Μόνο με ένα διακριτό και αναγνωρίσιμο Πανεπιστήμιο η χώρα και η περιφέρεια θα έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη.

Πρέπει να υπάρξει σημαντική ενίσχυση με ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Θα πρέπει μέσα σε μία πενταετία όλα τα τμήματα που θα λειτουργούν να έχουν ξεκάθαρο επιστημονικό αντικείμενο και έναν ελάχιστο αριθμό μελών ΔΕΠ. Ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή με 3 - 4 ισχυρά τμήματα στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο, με την ταυτόχρονη λειτουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων και τη λειτουργία ερευνητικού ινστιτούτου στα ερευνητικά αντικείμενα της Γεωπονικής Σχολής.  Το Πανεπιστήμιο όμως θα είναι "παρών" παντού στην γεωργική εκπαίδευση και έρευνα. Στην Ηλεία το Πανεπιστήμιο θα είναι δίπλα στους αγρότες με αξιοποίηση των υποδομών του με τη δημιουργία Κέντρων Εφαρμογών και μεταγυμνασιακή και μεταλυκειακή εκπαίδευση τους. Θα δημιουργηθούν πειραματικοί αγροί, θα οργανωθούν θερινά σχολεία και συνέδρια. Θα αναδειχθεί και θα επικοινωνηθεί παντού η υποστελέχωση του Πανεπιστημίου σε θέσεις ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤεΠ, ΕΕΠ, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλου κλπ.

Ξενόγλωσσα Προγράμματα Σπουδών: Μέρος της αναβάθμισης περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα νέο Πανεπιστήμιο Πατρών με ξεχωριστή θέση στον παγκόσμιο χάρτη, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλη την περιοχή. Να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για συμμετοχή του Πανεπιστημίου στον θεσμό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και στη συνεργασία με Πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Όλοι γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο από την αρχή της δημιουργίας του στα μέσα της δεκαετίας του 1960 καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής από κοινωνική, οικονομική, ακαδημαϊκή, μορφωτική και τεχνολογική σκοπιά. Έφερε στην πόλη ισχυρό νεανικό πληθυσμό από όλη τη χώρα, διδακτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, πρόσθεσε εξωστρέφεια και δυναμισμό και μετέτρεψε την Πάτρα σε σημείο αναφοράς.

Ποια είναι η τοποθέτησή σας για τη μη λειτουργία της Νομικής Σχολής της Πάτρας; Πιστεύετε ότι χρειάζεται η Σχολή; Θα τη διεκδικήσετε;

Αναμφίβολα η δημιουργία της Νομικής Σχολής ολοκληρώνει σε σημαντικό βαθμό τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών. Η χρονική στιγμή και η εκπλήρωση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων όμως είναι κομβικά σημεία για την ίδρυση. Χρειάζεται σχέδιο, συμμαχίες και εναλλακτική λύση αν κάτι δεν πάει καλά. Πριν από ένα χρόνο όλα έγιναν πρόχειρα και αποσπασματικά και οδηγηθήκαμε στα γνωστά αποτελέσματα. Δεν πρέπει ταυτόχρονα να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών διάσπαρτα τμήματα σε 7 campus. Κάποια από αυτά έχουν κανένα, ένα ή δύο μέλη ΔΕΠ και στερούνται διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Οι υποδομές τους είναι ελλιπείς και ανεπαρκείς. Την ίδια χρονική στιγμή στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο αλλά και σε αυτή στο Κουκούλι υπάρχουν τμήματα με λίγο προσωπικό (ΔΕΠ, διοικητικό, τεχνικό κ.λπ.), χωρίς κτίρια και με σημαντικές ελλείψεις σε ερευνητικές υποδομές. Συγκεκριμένα τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕΚΕ και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είναι χωρίς κτίρια. Επίσης στο Κουκούλι υπάρχουν τμήματα με σημαντικές ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές. Επίσης σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν σε σειρά από τμήματα. Η δημιουργία Νομικής Σχολής αυτή τη στιγμή θα κρύψει σημαντικά προβλήματα και θα δημιουργήσει μία σειρά από άλλα. Επομένως η λύση των παραπάνω προβλημάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξει η συζήτηση για την ίδρυση Νομικής Σχολής.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα του Πανεπιστημίου Πατρών κατά τη γνώμη σας και ποια η πρώτη σας προτεραιότητα;

Αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας: Βασική προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας στο Πανεπιστήμιο. Η Σύγκλητος και τα συλλογικά όργανα είναι αυτά που εκφράζουν την Πανεπιστημιακή Κοινότητα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Οφείλουμε να απομακρυνθούμε από την κουλτούρα του διχασμού και του εγωισμού. Η υπόθεση της ανόρθωσης του Πανεπιστημίου Πατρών πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας, από όποια θέση κατέχει ή θα κατέχει ο καθένας μας. Να συνταχθούμε και να σεβαστούμε την αρχή της πλειοψηφίας λαμβάνοντας υπόψη, παράλληλα, τις απόψεις και τα δικαιώματα των μειοψηφιών, χωρίς ρεβανσισμούς αλλά με συνεχείς διαδικασίες συγκλίσεων και σύνθεσης. Οφείλουμε να υπερασπισθούμε την ελευθερία του λόγου και να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας και παραβατικότητας, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

Σχεδιασμός νέου κτηριολογικού χάρτη και βελτίωση των παλαιών υποδομών: Με αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων όπως ΕΤεΠ, ΠΔΕ, ΣΔΙΤ κ.λπ. με προτεραιότητα τη δημιουργία 3-4 μεγάλων αμφιθεάτρων, κτήριο για Οριζόντιες Ερευνητικές Υποδομές και κατασκευή κτηρίων Τμημάτων και Σχολών με βάση τον χρόνο λειτουργίας τους και τις καταγεγραμμένες αναπτυξιακές τους ανάγκες. Σημαντικός στόχος πρέπει να είναι η αξιοποίηση ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες, του ανοιχτού θεάτρου και του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου με χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων και την ανάδειξή τους σε πολυχώρο πολιτισμού άθλησης εστίασης και διαμονής με ποικίλες χρήσεις. Άμεσο πρόγραμμα βαριάς συντήρησης κτηρίων, δημιουργίας αποθήκης χημικών, συντήρησης του κτηρίου φιλοξενίας στα Συχαινά, του κτηρίου πειραματόζωων κ.λπ. Θα σχεδιασθεί με αξιοποίηση των πόρων του ΠΔΕ και με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρόγραμμα αναβάθμισης του ερευνητικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού, με κανόνες και διαφάνεια, με έμφαση στις Οριζόντιες Ερευνητικές Υποδομές. Να υπάρξει πρόνοια και σχέδιο για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών, με την κατασκευή νέων εστιών και εστιατορίων, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ψηφιακός μετασχηματισμός και οικονομική διαχείριση: Η εξάλειψη της γραφειοκρατίας απαιτεί ισχυρό Ψηφιακό Μετασχηματισμό, απλοποίηση διαδικασιών και οργανωσιακές αλλαγές, με παράλληλη εκπαίδευση όλου του Προσωπικού σε νέες δεξιότητες. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Πανεπιστημίου Πατρών με ανοιχτές τεχνολογίες αποτελεί προτεραιότητα. Οι σύγχρονες εφαρμογές, όπως π.χ. οι  κινητές εφαρμογές, πρέπει να είναι στην καρδιά αυτού του Μετασχηματισμού. Η διασύνδεση όλων των Πληροφοριακών Συστημάτων και η εξυπηρέτηση σε ένα βήμα είναι άμεση προτεραιότητα. Μέσα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Τα έσοδα από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών θα διαχειρίζονται με ευθύνη της Συγκλήτου με Διαφάνεια, Απολογισμό και Λογοδοσία. Πρέπει όμως να ανοίξει η συζήτηση για ένα νέο μοντέλο οργάνωσης του πανεπιστημίου έξω από το ασφυκτικό δημοσιονομικό λογιστικό. Η Πολιτεία οφείλει να αφήσει το Πανεπιστήμιο να αναπνεύσει, να το εμπιστευτεί και τότε μόνο θα υπάρξει σημαντική ανάπτυξη όσον αφορά τον ακαδημαϊκό τομέα και την έρευνα.

Υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις είναι οι: 

Παναγιώτης Δημόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας

Διονύσης Μαντζαβίνος, Καθηγητής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών

Μάρκος Μαραγκός, Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής

Δημήτρης Σκούρας, Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Χρήστος Ι. Μπούρας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής με γνωστικό αντικείμενο Αλγόριθμοι και Εφαρμογές σε Δίκτυα και Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες. Στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής διδάσκει τα μαθήματα Τηλεματική, Ευρυζωνικές Τεχνολογίες και Δίκτυα Δημόσιας Χρήσης και Διασύνδεση Δικτύων σε προπτυχιακό επίπεδο και Μηχανισμοί Ποιότητας Υπηρεσίας σε Δίκτυα, σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν 5G και Επόμενης Γενιάς Δίκτυα, Ανάλυση της Απόδοσης Δικτυακών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Δίκτυα και Πρωτόκολλα Η/Υ, Κινητές και Ασύρματες Επικοινωνίες, Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες, Ηλεκτρονική Μάθηση, Δικτυακά Εικονικά Περιβάλλοντα, Θέματα Χρέωσης και Ποιότητας Υπηρεσιών σε Δίκτυα και Υπηρεσίες, Θέματα Παγκόσμιου Ιστού. Έχει πάνω από 450 δημοσιεύσεις σε διεθνή βιβλία και περιοδικά καθώς και συνέδρια. Είναι μέλος σε εκδοτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και επιτροπών οργάνωσης και προγράμματος και κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής περιοχής του. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά ελληνικά και διεθνή έργα και είναι συγγραφέας 9 βιβλίων στα ελληνικά και εκδότης σε 2 στα αγγλικά. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε Σχεδιασμό και Ανάλυση Δικτύων και Τηλεματικών Υπηρεσιών, Πρωτοκόλλων Δικτύων, Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων και Εκπαίδευσης από Απόσταση. Έχει διατελέσει μέλος της κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, μέλος του Επταμελούς Οργάνου διοίκησης του ΕΛΚΕ του πανεπιστημίου Πατρών και Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις