Την Τρίτη 20/10/2020 η απονομή - Ανάμεσα στις υποψήφιες είναι και η Μαίρη Μηνά που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά "Αγγελική"
Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η Μαίρη Μηνά και η Ελένη Στεργίου είναι οι φετινές υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη». Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Θέατρο REX, Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη στην οδό Πανεπιστημίου, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 20:00.
Το θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.
Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και η Ρένη Πιττακή.
H Δήμητρα Βλαγκοπούλου είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ σε διασκευή- σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Θέατρο του Νέου Κόσμου), η Μαίρη Μηνά για το «Με λένε Έμμα» του Ντάνκαν ΜακΜίλαν σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη (Σύγχρονο Θέατρο) και η Ελένη Στεργίου για την ερμηνεία της στο έργο «Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία» (εμπνευσμένο από την «Απαγωγή της Τασούλας» του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου (Θέατρο Σταθμός).
Πηγή: ΑΠΕ
*Η Μαίρη Μηνά είναι η ηθοποιός που φέτος έκανε και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην κοινωνική σειρά του Alpha “Αγγελική” πλάι στην Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Πάνο Βλάχο, τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη και την Νάντια Μπουλέ.
![](https://newmedia.thebest.gr/i/w400/ubkqvsvenh5f8859c680928.jpg)
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr