Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2025 TRAVEL WEST FORUM 2025 ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αργεντινή: Με κορωνοϊό ο πρόεδρος Φερνάντες

Αργεντινή: Με κορωνοϊό ο πρόεδρος Φερνάντες

Βρίσκεται προληπτικά σε απομόνωση βάσει των πρωτοκόλλων για την Covid-19

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος έχει εμβολιασθεί κατά της Covid-19, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως είναι θετικός στον ιό, όπως έδειξε ένα τεστ αντιγόνου. «Στο τέλος της σημερινής ημέρας (σ.σ.: της Παρασκευής), αφού εμφάνισα πυρετό 37,3 και ελαφρό πονοκέφαλο, μου έκαναν τεστ αντιγόνου, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν θετικό», δήλωσε ο Φερνάντες στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως περιμένει το αποτέλεσμα ενός τεστ PCR που θα επιβεβαιώσει αν έχει μολυνθεί ή όχι.

Ο πρόεδρος, ο οποίος έκλεισε χθες, Παρασκευή, τα 62 του, βρίσκεται προληπτικά σε απομόνωση βάσει των πρωτοκόλλων για την Covid-19, όμως εξακολουθεί να εργάζεται και δήλωσε πως είναι «σε καλή φυσική κατάσταση».

«Αν και θα ήθελα να είχε περάσει η ημέρα των γενεθλίων μου χωρίς αυτό το νεό, το ηθικό μου είναι καλό», πρόσθεσε ο Φερνάντες.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής έχει κάνει δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik V του ρωσικού εργαστηρίου Gamaleya, την πρώτη στις 21 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 11 Φεβρουαρίου, γνωστοποίησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές της προεδρίας.

Η Αργεντινή βρίσκται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς, η χώρα αυτή των 44 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης και 56.023 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις