Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Είμαστε όλοι με τους εμπόρους- Η ιλαροτραγωδία της Παρασκευής, η κοινή λογική και το "γράψτε λάθος"

Είμαστε όλοι με τους εμπόρους- Η ιλαροτρ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Θα μπορούσε κανείς να διαχειριστεί χειρότερα το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων;

 Θα μπορούσε κανείς να διαχειριστεί χειρότερα το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων στις κόκκινες περιοχές, εντός των οποίων και η Αχαΐα, από ό,τι η κυβέρνηση με τη βοήθεια των λοιμωξιολόγων; Η απάντηση είναι προφανής.

Ιδίως αν λάβουμε υπόψιν ότι η χθεσινή αιφνιδιαστική συνεδρίαση η οποία κατέλαβε άπαντες εξαπίνης με το γενικότερο αλαλούμ μεταξύ εισηγήσεων και αποφάσεων, ακολούθησε μιαν άλλη παροιμιώδη γκάφα του Νίκου Χαρδαλιά, να θέσει σε καθεστώς σκληρού lockdown τη λάθος …Χάλκη. Μια Χάλκη η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι και covid free.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κουράζεται από τη πανδημία περισσότερο από τους πολίτες και να κινδυνεύει να πέσει.. λιπόθυμη από την κόπωση.

Με μια θεμελιώδη διαφορά. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να κουράζεται. Δεν της το επιτρέπει η… δουλειά της. Μια κουρασμένη κυβέρνηση, είναι μια  μη χρήσιμη κυβέρνηση.

Και από την άλλη, μια κυβέρνηση  που δεν ακολουθεί την οδό της κοινής λογικής (τη μόνη που επιτρέπεται ιδίως σε περιπτώσεις κρίσης) είναι μια κυβέρνηση που προκαλεί εύλογη αγανάκτηση και οργή. 

Με αυτή την ταχεία, της οργής, φτάνουμε στην Αχαΐα και στον πρωτοφανή εμπαιγμό των εμπόρων της πόλης, αλλά και των πολιτών της, βράδυ Παρασκευής και ενώ από το πρωί της ίδιας ημέρας η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλλιεργούσαν κλίμα ευφορίας για σταδιακή έξοδο από το lockdown με επαναφορά σε ό,τι ενθυμούμαστε ακόμη ως … νορμάλ καθημερινότητα.

Την ίδια ώρα λοιπόν  που ο Κυριάκος Μητσοτάκης  εξηγούσε στον Αλέξη Τσίπρα και σε εμάς από το βήμα της Βουλής πώς είναι δυνατόν η χώρα να έκλεισε με 1.000 κρούσματα κορωνοϊού και να ανοίγει με 3.500, οι έμποροι της Πάτρας, αυτή η ιδιαίτερα πληγείσα κατηγορία επιχειρηματιών, άλλαζαν τις βιτρίνες και  ανανέωναν το εμπόρευμά τους με χρήματα που δεν διαθέτουν, με δάνεια και με παροχές φίλων,  υπερβαίνοντας εαυτούς, προϋπολογισμούς και ματαιωμένα σχέδια, προκειμένου να μπορέσουν να κρατηθούν όρθιοι έστω την τελευταία στιγμή και ενώ ακούγονται πολλά και ηχηρά λουκέτα τριγύρω τους.

Τα έκαναν αυτά, βασιζόμενοι στην λογική σκέψη ότι δεν μπορεί σε αυτή τη χρονική συγκυρία κάποιοι να παίζουν μαζί τους, εκτιμώντας ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγες ώρες να αλλάζει κανείς άποψη με ένα «γράψε λάθος» χωρίς συγνώμη το οποίο τους δείχνει  τον γκρεμό στο τέλος τους δρόμου  που εδώ και μήνες διαβαίνουν.

Ενός δρόμου, που τον περπαρτούν με άδειες τσέπες και μεγάλες δόσεις κατάθλιψης παρακολουθώντας την ίδια ώρα τις έμφορτες νεολαίας σκάλες της πόλης να δονούνται από ανεμελιά και την αστυνομία να αρκείται σε μερικά σπάνια .. κορναρίσματα.

Η οργή που οδηγεί σε ανταρσία των εμπόρων στην Αχαΐα, είναι απόλυτα  δικαιολογημένη από όλο αυτό το ακατανόητο αλαλούμ το οποίο δεν θα είχε καταφέρει ούτε ο … Αρτέμης Σώρρας και έρχεται να ενισχυθεί από τον απόλυτο παραλογισμό του να παραμένουν ανοικτές η Αττική και η Αθήνα όπου συντελούνται και οι μεγαλύτεροι.. βρασμοί  και να κλείνουν οι ... συνήθεις ύποπτοι, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη και μάλιστα στο σκέλος του εμπορίου, το οποίο  έχει αποδειχθεί ότι δεν ευθύνεται για τη διασπορά του ιού.

Δεν ξέρουμε πώς τα κατάφερε η κυβέρνηση και μετέτρεψε σε ιλαροτραγωδία το βράδυ της Παρασκευής με τη βοήθεια των λοιμωξιολόγων. Αυτό είναι κάτι που χρήζει διερεύνησης διότι δεν είναι καθόλου απλό να το επιτύχει κανείς.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είμαστε πλέον όλοι στο πλευρό των εμπόρων. Ακόμη και στην ανταρσία τους.

Διότι είναι πρωτίστως ανταρσία υπέρ της κοινής λογικής, την οποία έχουμε αρχίσει να προσβάλλουμε στο όνομα μέτρων που όχι μόνο δεν απέδωσαν, αλλά μας έφτασαν ταχύτερα στο .. βαθύ κόκκινο.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις