Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ετοιμάζοντας γάμο και βάπτιση στη σκιά του covid- Δέκα Πατρινοί επαγγελματίες μιλούν στο thebest

Ετοιμάζοντας γάμο και βάπτιση στη σκιά τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς επηρέασε η πανδημία

Στο… άγνωστο βαδίζουν τα Πατρινά ζευγάρια που σχεδιάζουν να παντρευτούν τους επόμενους μήνες, μέσα στο καλοκαίρι του 2021. Τα περισσότερα από αυτά σχεδίαζαν να παντρευτούν το περασμένο καλοκαίρι όμως η πανδημία και τα μέτρα που ελήφθησαν τα οδήγησε να πάρουν την απόφαση να αναβάλλουν γάμους αλλά και βαπτίσεις.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αλλά και αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Παρά τις δυσκολίες τα ζευγάρια σχεδιάζουν τις εκδηλώσεις τους και αναμένουν τις εξελίξεις με τον φόβο να χρειαστεί να ακυρώσουν σε περίπτωση που δεν θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους τον αριθμό των καλεσμένων που επιθυμούν.

Δέκα πατρινοί επαγγελματίες μιλούν στο thebest.gr και περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί…

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ είναι υπεύθυνος των εκδηλώσεων στο «Κτήμα Παναγιωτόπουλου».

«Αρχικά προσπαθούμε να καταλάβουμε πότε θα ανοίξουμε. Φαίνεται ότι αυτό θα γίνει περίπου μέχρι τις 20 Μαΐου. Από εκεί και πέρα είμαστε παγωμένοι γιατί δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί. Τα ζευγάρια έχουν προγραμματίσει τις εκδηλώσεις τους αλλά με ένα ερωτηματικό.

Θα παίξει σημαντικό το ρόλο το ποια θα είναι τα μέτρα που θα ισχύουν και μέχρι να τα μάθουμε υπάρχει μία αβεβαιότητα. Ενδιαφέρον υπάρχει και ο κόσμος προσπαθεί να κάνει έναν προγραμματισμό. Τα τραπέζια των βαπτίσεων δεν φαίνεται να επηρεάζονται γιατί οι βαπτίσεις δεν μετακινούνται εύκολα. Για τους γάμους από την άλλη, ενώ είναι κλεισμένα ημερομηνίες, εκκλησίες, φωτογράφοι, αναμένεται να γίνει γνωστό και το πόσα άτομα θα επιτρέπεται να παραβρεθούν ως καλεσμένοι. Επίσης δεν ξέρουμε αν θα ισχύουν συγκεκριμένα ωράρια. Ελπίζουμε όλα να πάνε προς το καλύτερο» λέει.

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, διατηρεί το ανθοπωλείο «Ανθόκηπος».

«Οι ενδιαφερόμενοι είναι διστακτικοί καθώς επί της ουσίας βρίσκονται σε αναμονή. Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες από πέρσι, από γάμους που είχαν αναβληθεί έως και τέσσερις φορές.  Φέτος φαίνεται ότι όλοι προσπαθούν να μεταφέρουν τους γάμους για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Οι περισσότεροι προγραμματίζονται για τότε.

Από εκεί και πέρα, σχεδιάζουν τις εκδηλώσεις με το στολισμό που γίνεται συνήθως στην εκκλησία όμως είναι πιο συγκρατημένοι σχετικά με τον στολισμό του τραπεζιού καθώς δεν ξέρουν πόσα άτομα θα υποδεχθούν» αναφέρει.

Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΕΠΕΝΟΥ, διατηρεί ανθοπωλείο στην οδό Γούναρη.

«Ο κόσμος, σε γενικές γραμμές, προετοιμάζεται. Θέλει να σχεδιάσει τις εκδηλώσεις του, είτε γίνουν, είτε όχι. Δεν ξέρουμε όμως τι ακριβώς θα γίνει δεδομένου του ότι η επιδημιολογική κατάσταση της πόλης μας παραμένει επιβαρυμένη. Έχω την αίσθηση ότι έχουμε να κάνουν με μία δύσκολη σαιζόν. Δεν θεωρώ ότι θα γίνουν ακυρώσεις καθώς δεν υπάρχουν επιλογές.

Οι γάμοι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν. Σαφώς θα παίξει καθοριστικό ρόλο ο αριθμός των ατόμων που θα επιτρέπονται στις εκδηλώσεις. Το ανησυχητικό είναι ότι η πόλη μένει πίσω, τη στιγμή που σε άλλα μέρη της Ελλάδας τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, τα δικά μας παραμένουν κλειστά. Φοβάμαι ότι λόγω της κατάστασης μπορούν να τραβηχτούν προς τα πίσω και οι εκδηλώσεις. Ίσως τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με πέρσι εκτός και τον Ιούλιο η κατάσταση είναι τέτοια που επιτρέπει έναν μεγαλύτερο αριθμό καλεσμένων» τονίζει.

Η ΑΝΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, διατηρεί κατάστημα με νυφικά στη Ρήγα Φεραίου και Πατρέως.

«Εκεί που αναθαρρούμε, εκεί πέφτουμε πάλι. Είναι ιδιαίτερα σοβαρό το κλείσιμο των καταστημάτων. Εάν ήταν ανοιχτά, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Με το άνοιγμα των καταστημάτων που ήταν προγραμματισμένο για τις 5 Απριλίου, είχαμε κανονίσει κάποια ραντεβού τα οποία δεν έγιναν και τα έχουμε μεταφέρει. Σε γενικές γραμμές υπάρχει ενδιαφέρον. Βέβαια οι ενδιαφερόμενοι είναι προβληματισμένοι καθώς δεν ξέρουν πώς και με πόσα άτομα θα γίνουν οι γάμοι το επόμενο διάστημα.

Για τον Μάιο, υπάρχουν γάμοι και βέβαια για το 2021 προγραμματίζονται και οι γάμοι που αναβλήθηκαν πέρσι. Φυσικά υπάρχουν και οι καινούργιοι γάμοι που σχεδιάζονται τώρα για πρώτη φορά. Και ενώ υπάρχουν κλεισμένες ημερομηνίες υπάρχει μία «σκιά» σχετικά με το τι μας περιμένει

Δεν μπορούμε να έχουμε μία σαφή και ξεκάθαρη  εικόνα από τη στιγμή που τα καταστήματα είναι κλειστά όμως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι δεν είναι η καλύτερη χρονιά για τους γάμους, εκτός κι αν μέχρι τον Σεπτέμβριο έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί. Πέρσι τον Σεπτέμβριο υπήρξαν πολλές αναβολές. Φυσικά θα γίνουν γάμοι, όμως δεν θα είναι μία σούπερ χρονιά» αναφέρει.

Ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ είναι  διοργανωτής γάμων, ιδιοκτήτης  της “HARRIS THE EVENTS”.

«Οι γάμοι, όπως πάντα, είναι μια εκδήλωση που ξεχωρίζει για την λάμψη της. Για το ζευγάρι είναι μια μέρα ξεχωριστή και δεν την διαπραγματεύονται ούτε συμβιβάζονται… Πιστεύω λοιπόν πως οι γάμοι και φέτος θα έχουν ακριβώς αυτό …αλλιώς θα μεταφερθούν για το 2022.

Γενικά τα ζευγάρια προτιμούν να κάνουν τον γάμο τους ακριβώς όπως τον έχουν φανταστεί και ας τον μεταφέρουν για του χρόνου. Η άλλη λύση τους είναι να κάνουν ακριβώς τον γάμο που θέλουν, αλλά με λιγότερα άτομα. Δεν σκέφτονται να κάνουν εκπτώσεις στο στιλ που επιθυμούν, να χαμηλώσουν το μπάτζετ. Στο αρχικό σχέδιο συμπεριλαμβάνουν όσους καλεσμένους επιθυμούν με σκοπό βέβαια να προσαρμοστούν τελικά στα άτομα που θα επιτρέπουν τα υγειονομικά μέτρα. Έτσι κι αλλιώς στην πλειοψηφία τους οι γάμοι πλέον δεν γίνονται με πολύ μεγάλο αριθμό καλεσμένων. Είναι μειοψηφία αυτοί που έχουν πάνω από 300 άτομα.

Από εκεί και πέρα το τι θα γίνει με την εστίαση επηρεάζει άμεσα. Αν δεν ανοίξει αυτός ο κλάδος δεν θα φτιάξει και η διάθεση του κόσμου για να μπει στη διαδικασία να ετοιμάζει εκδήλωση. Η εποχή φέρνει αλλαγή σε πολλά πράγμα αλλά και ιδέες. Για παράδειγμα προτείνουμε να φτιάξουμε προστατευτικές μάσκες με το λογότυπο του γάμου, από τη στιγμή που για φέτος δε φαίνεται να τις αποχωριζόμαστε. Θα μπορούσαν λοιπόν οι μάσκες να έχουν τα ονόματα ή τα αρχικά του ζευγαριού. Επιπλέον μπορεί να σχεδιάζεται ένα seating plan  ώστε να μην ασφυκτιούν τα τραπέζια, να υπάρχουν λιγότερα άτομα ανά τραπέζι,  και οι καλεσμένοι να νιώθουν ασφαλείς» λέει.

Η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΡΟΓΔΑΚΗ είναι διοργανώτρια εκδηλώσεων, ιδιοκτήτρια της της Diamond events.

«Όταν αντιμετωπίσαμε για πρώτη φορά́ την πανδημία, είχαμε αρκετές δυσκολίες να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση, ακυρώσεις πολλών εκδηλώσεων, αλλά́ κανείς δεν μπορούσε να μας προετοιμάσει για τη συνέχεια. Τότε, πιστεύαμε ότι το επόμενο καλοκαίρι θα ήταν σαφώς covid free και όλα όσα αναβλήθηκαν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, χωρίς περιορισμούς.

 Σήμερα, μέσα στο lockdown και με αρκετή́ αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας, γιατί́ αρκετές φορές ο οικογενειακός προγραμματισμός και τα όνειρα δεν σταματούν. Τα ζευγάρια που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό́ διστάζουν να πάρουν μια τελική́ απόφαση και οδεύουν προς την αναβολή́, με εξαιρέσεις πάντα. Οι περσινές αναβολές, θέλουν στην πλειοψηφία τους να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του γάμου τους, γιατί́ δεν θέλουν να καθυστερήσουν περαιτέρω τον οικογενειακό́ προγραμματισμό́ τους. Τα ζευγάρια του 2021 έχουν άγχος, αλλά́ θέλουν να προχωρήσουν με το βλέμμα στους περιορισμούς που θα ισχύσουν. Οι βαπτίσεις προχωρούν χωρίς μεγάλες αναβολές με λιγότερους καλεσμένους και μόνο στην εκκλησία, ακυρώνοντας το πάρτι μετά. Αναμφισβήτητα η εποχή́ αυτή́ δοκιμάζει τις αντοχές όλων και αποτελεί́ σημαντική́ πρόκληση για τον επαγγελματισμό́ μας και τη χαρά́ που μας προσφέρει η δουλειά́ μας. Η ελπίδα δεν χάνεται, θα προχωρήσουμε περιμένοντας την επιστροφή́ στην κανονικότητα.

Η νέα κατάσταση έχει φέρει και διαφορετικές απαιτήσεις για την πραγματοποίηση ενός event. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για να διασφαλιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό η ασφάλεια των καλεσμένων. Μάσκες με συγκεκριμένο σχέδιο και τα αρχικά του ζευγαριού, που μοιράζονται σε όλους, ατομικά αντισηπτικά καθώς και θερμομέτρηση πριν την είσοδο στο χώρο της δεξίωσης. Μαζί με τη μείωση του αριθμού των καλεσμένων, έχουμε και μείωση στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι σύμφωνα με τα υγειονομικά δεδομένα που βρίσκονται σε ισχύ το συγκεκριμένο διάστημα. Κάτι που παραμένει βέβαια αναλλοίωτο και ανεπηρέαστο από τον Covid, είναι η διάθεση των ανθρώπων για όμορφες στιγμές που δημιουργούν αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής. Ο εγκλεισμός επίσης θα αυξήσει τη διάθεση του κόσμου για διασκέδαση, αφού είναι κάτι που όλοι έχουμε στερηθεί! Ως προς το ποσοστό των ακυρώσεων, έχω να πω ότι ένα χρόνο πριν , είχαμε ακυρώσεις και αναβολές σε ποσοστό που ξεπέρασε το 50 - 60. % .

Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι εκδηλώσεις εξ αναβολής θα γίνουν με πολύ μικρές αποκλίσεις αλλά με προσαρμογές ανάλογα με τα υγειονομικά δεδομένα. Οι προγραμματισμένες για μετά το Πάσχα έχουν αναβολές που αγγίζουν το ποσοστό του 80%, με εξαίρεση τις βαπτίσεις που έχουμε αναβολές της τάξης του 10% μόνο, αφού οι γονείς αποφασίζουν να κάνουν το μυστήριο ακόμα και με 9 άτομα. Μικρότερο σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό αναβολών των εκδηλώσεων μετά τα μέσα Ιουνίου, επειδή υπάρχει η ελπίδα για άνοιγμα της αγοράς και της εστίασης. Το ποσοστό αναβολών, αγγίζει το 15 - 20%. Σε κάθε ραντεβού είναι πλέον δεδομένο, ότι γίνεται η επιλογή του ύφους και του στυλ της κάθε εκδήλωσης, αλλά με μεγάλες αποκλίσεις ως προς τον αριθμό των καλεσμένων. Πολλές οι Κασσάνδρες που προβλέπουν διάφορα μέτρα, επειδή όμως η ζωή δεν μπορεί να περιμένει, ευχόμαστε να περάσει αυτή η πολύ δυσάρεστη κατάσταση και να επανέλθει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων!» αναφέρει.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΑΛΟΣ είναι  ιδιοκτήτης της Talks Catering.

«Υπάρχει αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή και για τα ζευγάρια που ετοιμάζουν γάμους- βαπτίσεις αλλά και για τους επαγγελματίες του κλάδου που για δεύτερη σαιζόν θα λειτουργήσουν με μεγάλη ζημιά. Όταν ανατρέπεται ο μέσος όρος του αριθμού των καλεσμένων δημιουργείται μία ζημιογόνος κατάσταση. Και να σημειώσουμε ότι είμαστε οι πρώτοι που αντιμετωπίζουμε δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν, που θα είναι χαμένη αν επαληθευτούν άσχημα σενάρια. Ήδη ο Μάιος και ο Ιούνιος έχουν «σβηστεί από τον χάρτη».

Ο κόσμος είναι παγωμένος, σαστισμένος και εγκλωβισμένος. Ένας γάμος δεν ετοιμάζεται την τελευταία στιγμή. Χρειάζονται 8- 10 μήνες. Και ενώ είμαστε κλεισμένοι για όλο το καλοκαίρι, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό καθώς δεν είναι γνωστά τα μέτρα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πρέπει να γίνουν οι εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι. Τα ζευγάρια έχουν δώσει προκαταβολές όμως φαίνεται ότι θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα.

Για αυτό το καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν πέρσι αλλά και κάποιες που ήρθαν έτσι τα πράγματα και προκύπτει να σχεδιαστούν τώρα, για πρώτη φορά. Ενώ τα ζευγάρια έχουν τα πάντα έτοιμα, μπορεί λόγω των συνθηκών να υπάρξουν αναβολές. Δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να κάνουν το γάμο τους με ελάχιστους καλεσμένους. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι χώροι που γίνονται οι εκδηλώσεις, ακόμα και το καλοκαίρι, είναι εσωτερικοί. Τι θα γίνει αν δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτούς;

Από την πλευρά μας κατανοούμε ότι ένας γάμος είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός, το να τον ακυρώσεις ή να τον αναβάλεις δεν είναι κάτι απλό…. Επομένως δεν μπορούμε να «βάλουμε το μαχαίρι στο λαιμό» κανενός ζητώντας να ξέρουμε αν θα γίνει τελικά μία εκδήλωση και με πόσα άτομα. Το κακό είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μια αναβολή στην ουσία σημαίνει ακύρωση γιατί δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες» αναφέρει.

Ο ΗΛΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ, είναι υπεύθυνος στο χώρο εκδηλώσεων του Omega Yacht.

«Γενικά υπάρχει ενδιαφέρον στο κομμάτι των γάμων. Άλλωστε για φέτος έχουν προγραμματιστεί και οι γάμοι που αναβλήθηκαν πέρσι. Όλοι όμως αναρωτιούνται με πόσα άτομα θα γίνουν οι γάμοι. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα, από τις 20 Μαΐου και μετά, υπάρχει πολύ δουλειά. Αυτή τη στιγμή τα ζευγάρια βλέπουν τα πράγματα πολύ αισιόδοξα και πιστεύουν ότι οι γάμοι θα γίνουν με 200-300 άτομα. Φοβάμαι όμως ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δε θα γίνει. Θα υπάρχει όριο και σαφώς αυτό σημαίνει πτώση τζίρου. Ωστόσο οι χώροι δεξιώσεων είναι κλεισμένοι για όλες τις ημερομηνίες. Είμαστε σε αναμονή. Το στοίχημα όμως είναι ο αριθμός των καλεσμένων. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι χώροι είναι μεγάλοι, πολλών τετραγωνικών. Αλλά παραμένει άγνωστο προς το παρόν το τι θα ισχύει» λέει.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι φωτογράφος.

«Είναι γεγονός ότι πολλοί γάμοι που αναβλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και κυρίως τον Σεπτέμβριο, σχεδιάζονται πλέον για το φετινό. Υπάρχει αυτή η τάση και μάλιστα παρατηρείται ότι ακόμα κι αν τα ζευγάρια μειώσουν κάπως τη λίστα με τους καλεσμένους λόγω της κατάστασης που επιφέρει η πανδημία, οι καλεσμένοι παραμένουν αρκετοί.

Υπάρχουν και γάμοι για παράδειγμα όπου αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός είναι οι καλεσμένοι να φτάνουν τα 250 άτομα. Με αυτά τα δεδομένα, παρατηρείται και το φαινόμενο να ζητούν και  χαμηλότερες τιμές από τους φωτογράφους λόγω του μικρού αριθμού καλεσμένων. Ωστόσο γενικά φαίνεται πως οι τιμές, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχουν πέσει.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση αρκετά ζευγάρια δεν σταματούν να σχεδιάζουν το γάμο τους έτσι όπως τον ονειρεύτηκαν. Για παράδειγμα ζευγάρι που έχει προγραμματίσει το γάμο του για τον Οκτώβριο στην Πάτρα. Σχεδιάζει την επόμενη μέρα να ταξιδέψει ως την Σαντορίνη έτσι ώστε να κάνει φωτογράφιση. Παρόλα αυτά υπάρχει ανησυχία στον κλάδο καθώς εμπλέκεται άμεσα με άλλους. Για παράδειγμα αν δεν μπορούν να γίνουν οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους (ειδικά τους μήνες που ο καιρός είναι ασταθής) υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν πάλι ακυρώσεις» εξηγεί.

Ο ΝΙΚΟΣ ΨΑΘΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ είναι φωτογράφος.

«Αυτό που έγινε πέρσι, μετά την πανδημία,  είναι να αναβάλλονται και οι γάμοι ζευγαριών που έρχονταν στην Ελλάδα για να παντρευτούν από την Αμερική, την Αγγλία, τον Λίβανο κ.α. Οι περισσότεροι από αυτούς λοιπόν προγραμματίστηκαν τελικά για το καλοκαίρι του 2021. Και εν τέλει,  κάποιοι προγραμματίζουν να παντρευτούν το 2022. Φαίνεται ότι τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα σε σχέση με πέρσι αλλά δεν υπάρχει καμία σχέση με την κανονικότητα που ξέραμε ενώ οι γάμοι έχουν μεταφερθεί για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Γνωρίζω wedding planers που πέρσι δεν έκαναν κανένα μεγάλο γάμο. Οι περισσότεροι μεγάλοι γάμοι ακυρώθηκαν. Αναφερόμαστε σε high budget γάμους και όχι για γάμους ζευγαριών που έκαναν μία απόδραση για να παντρευτούν μόνοι τους σε ένα μέρος του κόσμου. Το μπάτζετ των destination γάμων που γίνονται στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Φανταστείτε κάποιον που μπορεί να κλείσει για τον γάμο του όλο το Nammos. O wedding planer που ασχολείται με έναν γάμο 300.000 ευρώ έχει πληγεί βαθιά από την κατάσταση. Σε τέτοιους γάμους μπορεί το προσωπικό να είναι 120 άτομα.

Όταν είσαι φωτογράφος που αναλαμβάνει τέτοιους γάμους και σου λένε ότι δεν θα δουλέψεις για τέσσερις μήνες το καλοκαίρι του 2020, είναι σα να σου λένε ότι δεν θα δουλέψεις για έναν ολόκληρο χρόνο γιατί τους υπόλοιπους έξι με επτά μήνες, φτιάχνεις και κάνεις editing για να παραδώσεις τις φωτογραφίες.  Για έναν γάμο, μπορεί να πρέπει να δουλέψεις στον υπολογιστή τρεις- τέσσερις εβδομάδες» λέει.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις