Δείτε πώς θα απογειώσετε τη γεύση
Υλικά
Για τους κεφτέδες:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες • 1 κρεμμύδι τριμμένο
2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
μερικά φυλλαράκια δυόσμο
λίγο ελαιόλαδο για τη ζύμη, αρκετό για το τηγάνισμα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα δυόσμου:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τα παρακάτω υλικά:
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. γιαούρτι αγελάδας
1 αγγούρι τριμμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες μακρόστενους (σαν σουτζουκάκια).
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι (ελαιόλαδο).
Τους αποσύρουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πάνω σε πίτα (ελαφρώς ζεσταμένη) απλώνουμε τη σάλτσα δυόσμου και πάνω της στρώνουμε τους κεφτέδες. Γαρνίρουμε με ροδέλες ντομάτα, και φυλλαράκια δυόσμο.
Πάνω στο γιαούρτι πασπαλίζουμε κόκκινο πιπέρι.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr