Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Άρεσε η "Μήδεια" με τον Μάκη Παπαδημητρίου - Θα ξαναέρθει τη 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Πάτρα: Άρεσε η "Μήδεια" με τον...

Στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος - Συγκινητική η αναφορά του Νικορέστη Χανιωτάκη στον ηθοποιό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο που έφυγε από τη ζωή

Ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων παρουσίασε στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας 2021 και στον φυσικό του χώρο το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών το βράδυ της Τρίτης 24 Αυγούστου 2021 την παράσταση «Μήδεια» του Μποστ με τον Μάκη Παπαδημητρίου. Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί κι όπως γνωστοποιεί η ανακοίνωση του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας, η παράσταση σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη θα επαναληφθεί την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια «Μποστική» παρωδία που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, με τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας να ενσαρκώνει ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Γιάννη Καλατζόπουλο, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Δρακόπουλο, Άννα Φιλιπάκη, Γεράσιμο Σκαφίδα, και τον Γιάννη Μαθέ στη μουσική διδασκαλία / ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων.

Η παράσταση, με τη σύγχρονη ματιιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του θιάσου, μετέδωσε τον σπουδαίο σατιρικό́ λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Εξαιρετικά τα κοστούμια της Χριστίνας Πανοπούλου με βάση κάποιες παραδοσιακές φορεσιές  εμπλουτισμένες με σύγχρονα στοιχεία, αναδρομή στην διαφορετικότητα των εποχών που πέρασε η χώρα μας.

Ευφυής σκηνοθεσία από τον Νικορέστη Χανιωτάκη, ο οποίος ερμηνεύοντας τον Ιάσωνα προκάλεσε το άφθονο γέλιο με την παρουσία του και την επιτηδευμένη αδεξιότητα του.

Μια παράσταση με τους ήχους των τραγουδιών της τραγουδοποιού Monica με την συμμετοχή στην ζωντανή εκτέλεση όλων των μουσικών θεμάτων από τον εξαιρετικό πιανίστα ηθοποιό Γιάννη Μαθέ.

Ξεχωριστές ερμηνείες από τον Γιάννη Καλατζόπουλο ως Οιδίπους και την αριστοφανική τροφό του Γεράσιμου Σκαφίδα. Ευρηματική η Μήδεια του Μάκη Παπαδημητρίου που από την στιγμή που εμφανίστηκε στην σκηνή κέρδισε το χειροκρότημα χαρίζοντας άφθονο γέλιο και πολύ ωραίες στιγμές στους θεατές, ενώ άρεσαν πολύ και οι υπόλοιποι ηθοποιοί Γιάννης Δρακόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου και Άννα Φιλιππάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως συγκίνηση προκάλεσε στο τέλος της παράστασης η αναφορά του Νικορέστη Χανιωτάκη, στον πρόσφατα χαμένο ηθοποιό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο. Όπως είπε, «ο Κώστας ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίον είπα για την παράσταση, ήταν μαζί μας από την πρώτη στιγμή, τα τελευταία χρόνια ήταν συνοδοιπόρος όλων μας των παραστάσεων και όλων  των προσπαθειών μας δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, ήταν μαζί μας είναι μαζί μας, χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ και μέσα από την καρδιά μας θα θέλαμε να του αφιερώσουμε την προσπάθεια μας και την παράσταση μας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ στα  40 χρόνια που κλείνουν από την αρχή του Φεστιβάλ και αφιερώνουμε και στην μνήμη του Ανδρέα Ανδριόπουλου την παράσταση μας και ευχαριστούμε για την φιλοξενία και ελπίζουμε να γίνουν ακόμα σαράντα τα χρόνια και 100 και 150 και πολλά χρόνια ακόμη και να συνεχίσει αυτός ο σπουδαίος θεσμός να προσφέρει».

Παρόντες στην παράσταση ήταν πολλοί θεατρόφιλοι και ο επικεφαλής του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος, Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.

Το 40ο Φεστιβάλ Πάτρας τελεί υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος.

ΧΟΡΗΓΟΣ DUR

ΧΟΡΗΓΟΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ PRINT+COPY.

Οι φωτ. είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture