Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει...

Το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει...

Η Βάλια εισάγεται φέτος στη σχολή της πρώτης προτίμησής της, στη Νομική Θεσσαλονίκης

Ο πατέρας της, ο Γιάννης Μόσχος, είναι αρχαιολόγος, επιμελητής του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Η κόρη του, η Βάλια δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα πατρικά βήματα. Με προσανατολισμό, λοιπόν, στις Θεωρητικές Σπουδές, εισάγεται φέτος στη σχολή της πρώτης προτίμησής της, στη Νομική Θεσσαλονίκης. «Μου αρέσει η Νομική, όχι μόνο γιατί προσφέρει πολλές επαγγελματικές διεξόδους, αλλά και γιατί ο νομικός πολιτισμός αποτελεί μια κατάκτηση του ανθρώπου. Ο ορθολογισμός, η αυστηρή και πειθαρχημένη σκέψη, η ηθική του δικαίου και η προάσπιση των αδυνάτων, ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν αποφασιστικά την επιλογή μου» λέει η δεκαοχτάχρονη επιτυχούσα.

Ο πατέρας της μαζί με τη σύζυγό του, έγκριτη φιλόλογο Νίκη Ράλλη δήλωσαν χαρούμενοι για την επιτυχία της Βάλιας τους. «Η Βάλια από πολύ μικρή έδειχνε δείγματα άριστης μαθήτριας, που με συστηματικό και ποιοτικό διάβασμα πετύχαινε πάντοτε τους μαθησιακούς της στόχους. Η εισαγωγή στη Νομική Σχολή αποτελούσε έναν από αυτούς και σε συνδυασμό με την επιθυμητή Θεσσαλονίκη, ως έδρα των σπουδών της, η επιτυχία της λαμπρύνεται ακόμη περισσότερο. Και εμείς και οι καθηγητές της στο φροντιστήριο είμαστε χαρούμενοι για την επιτυχία της. Να ’ναι καλότυχη και ευτυχισμένη στο νέο ταξίδι της προς την δική της γνωσιακή Ιθάκη».

Ευχόμαστε όλοι ο προβληματισμός της Βάλιας και το όραμά της για ένα πιο δίκαιο κόσμο να αποτελέσουν οδηγό της γενιάς της και αφετηρία αγώνων για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, που είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις