Περιγράφονται αναλυτικά όλα όσα βίωσεκατά την περίοδο της νόσησής του πρώην ασθενής µε Covid19, ο οποίος τυγχάνει να είναιεργαζόµενος στο ΠΓΝΠ.
Εξώδικο επεδόθη χθες στο Νοσοκοµείο όπου περιγράφονται αναλυτικά όλα όσα βίωσε κατά την περίοδο της νόσησής του πρώην ασθενής µε Covid19, ο οποίος τυγχάνει να είναι εργαζόµενος στο ΠΓΝΠ.
Ο δικηγόρος του ασθενούς, Γρηγόρης ∆ανελλάτος, δήλωσε πως ο εντολέας του υποστηρίζει πως η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρυµµένη ως αποτέλεσµα όλων των λαθεµένων ενεργειών των οργάνων του νοσοκοµείου. Ζητά µέσω του εξωδίκου να του κοινοποιηθεί όλος ο ιατρικός φάκελος, για τις περαιτέρω νόµιµες ενέργειές του.
«Έχω τροµερή δυσκολία στην βάδιση (ιδιαίτερα στο δεξί πόδι) και αναγκάζοµαι να φοράω κηδεµόνα -έχω δυσκολία στην αναπνοή- ενώ υπέστην και σαρκοπενία (απώλεια µυϊκής µάζας και απώλεια της µυϊκής λειτουργίας), η οποία έχει επίπτωση σε βασικές λειτουργίες του σώµατός µου, όπως η ισορροπία, το βάδισµα και η συνολική µου επίδοση στις καθηµερινές λειτουργίες, ουσιαστικά δηλαδή «µετατράπηκα» σε άτοµο µε ειδικές ικανότητες. Επειδή εξαιτίας όλων των ως άνω έχω καταστεί άτοµο µε ειδικές ανάγκες, χωρίς καµία ιατρική πρόβλεψη για το τι µέλει γενέσθαι για την υγεία µου.
∆ιά τους λόγους αυτούς: και µε την ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει δικαιώµατός µου, και δη για την έγερση αγωγής εναντίον σας για την ηθική βλάβη που έχω υποστεί, την σωµατική µου αναπηρία κ.ο.κ. σας καλώ όπως µου εγχειρίσετε εντός τριών εργασίµων ηµερών όλον τον ιατρικό φάκελο που µε αφορά σύµφωνα µε τα ως άνω για να προχωρήσω σε όλες τις νόµιµες ενέργειες που δικαιούµαι για όλα όσα έχω υποστεί», αναφέρει µεταξύ άλλων στο εξώδικο του ο πρώην ασθενής και νυν εργαζόμενος του ΠΓΝΠ..
Mε µήνυση απειλούσε το Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο και ένας άλλος θεραπευµένος ασθενής µε Covid -19, ο οποίος είχε νοσηλευτεί βαριά στην κλινική covid του ΠΓΝΠ, εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και διασωληνώθηκε, αλλά τελικά βγήκε νικητής. Τότε ο θεραπευµένος ασθενής προσέφυγε στη νοµική οδό, η οποία απευθύνθηκε στον υπεύθυνο της κλινικής covid αν. καθηγητή Πνευµονολογίας του Πανεπιστηµίου Πατρών και διευθυντή του Πνευµονολογικού Τµήµατος Αργύρη Τζουβελέκη να µας διαφωτίσει επί του θέµατος. Υπάρχει λόγος ώστε να αυξηθεί η εµπάθεια των αρνητών που καταστέλλει τη λογική και παράλληλα την αυτόµατη ευγνωµοσύνη που νιώθει ο θεραπευµένος για τους θεράποντες γιατρούς του; Τότε είχε δηλώσει στην εφ. Γνώμη:
«Σύµφωνα µε τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει την Ιατρική Κοινότητα και εµένα προσωπικά, δεν θα χαρακτηρίσω την συµπεριφορά του πρώην ασθενούς µας. Πρόκειται για ασθενή που νόσησε βαριά από την covid-19. Τον ενηµερώσαµε για την ασθένειά του προφορικά, αλλά και κατόπιν αιτήµατός του του επιδώσαµε τον ιατρικό του φάκελο όπου υπήρχαν όλες οι εξετάσεις µε την διάγνωση της νόσου. Όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του, τον διασωλήνωσα προσωπικά. Να θεωρήσω ότι το φαινόµενο του αρνητισµού είναι µια αντανάκλαση από την πίεση των καιρών που ζούµε, γιατί το σύνηθες και το φυσιολογικό είναι να ευγνωµονείς τους γιατρούς και την επιστήµη που σε έσωσαν και όχι να στρέφεται ο θεραπευµένος πολίτης εναντίον τους».
Σήµερα ο κ. Τζουβελέκης δηλώνει: «Ευτυχώς ο ασθενής εκείνος κατάλαβε το λάθος του, απέσυρε τη µήνυση και ζήτησε γονυπετής συγγνώµη. Ο νέος θεραπευµένος ασθενής που ανήκει και στο προσωπικό του ΠΓΝΠ δεν ξέρω ούτε πού αποσκοπεί ούτε τι θα κάνει. Είναι θέµα θέασης των πραγµάτων και προσωπικών επιλογων, αντιμετωπισης και διαχείρισης».
Πηγή:Εφ. Γνώμη
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr