Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανατροπή από Γκάγκα: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν μοριακό τεστ μετά από θετικό rapid

Ανατροπή από Γκάγκα: Οι εμβολιασμένοι δε...

Ποια η διαφορά της Όμικρον από τα υπόλοιπα στελέχη

Λόγω της επέλαση της Όμικρον, τα κρούσματα κοροναϊού θα είναι ακόμα περισσότερα στις επόμενες μετρήσεις», προειδοποίησε η αναπληρώτρια υπ. Υγείας Μίνα Γκάγκα.

 Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η κα Γκάγκα, υπενθύμισε τα μέτρα προστασίας και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην μεταφέρουμε τον ιό μέσα στα σπίτια μας. «Να μην φοβόμαστε, μην πανικοβληθούμε, αλλά να προσέχουμε», είπε.

Αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα που παρατηρείται και έχει να κάνει με την αιμοδοσία και έκανε έκκληση για να δώσουμε αίμα, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθειά μας.

Για έκρηξη νέων κρουσμάτων έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Σήμερα νοσούν 53.000 άνθρωποι. Ποτέ δεν είχαμε δει τέτοια κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, είπε.

 Την επικράτηση της «Όμικρον» επιβεβαιώνουν όλα τα εργαστήρια, ενώ αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρείται σε πολλές περιφερειακές ενότητες.

 Όσοι έχουν Όμικρον, όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, θα νομίζουν πως έχουν ένα απλό κρυολόγημα, αλλά «ας μην το προσπεράσουν. Πρέπει να κάνουν έλεγχο», υπογραμμίζοντας πως «μένει να δούμε αν θα συμβεί στη χώρα μας ό,τι στη Βρετανία, δηλαδή ότι αυτό το πανδημικό κύμα χαρακτηρίζεται από πολλά κρούσματα και λίγες νοσηλείες».

  Όπως σημείωσε, η «Όμικρον» διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα στελέχη. Είναι υπερ-μεταδοτική, ο χρόνος επώασης είναι βραχύτερος και γι΄ αυτό αναθεωρήθηκαν οι οδηγίες καραντίνας, ενώ διαφέρει επίσης και στην κλινική εικόνα.

 Όσοι έχουν εμβολιαστεί, είπε η καθηγήτρια, είναι πιο προστατευμένοι.Ο κίνδυνος όμως παραμένει σημαντικός για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και γι' αυτό πρέπει να προσέχουν και να εμβολιάζονται.

 Να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στις ενδοοικογενειακές επαφές συνέστησε η καθηγήτρια, και να κάνουμε ένα αντιγονικό τεστ αν θέλουμε να βγούμε.

 Επίσης, αναφορικά με τις συστάσεις για τα μη πλήρως εμβολιασμένα άτομα και την επαφή με θετικό κρούσμα, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως καλό είναι να εφαρμοστεί το μοντέλο «5+5», δηλαδή καραντίνα 5 ημέρες και τεστ την πέμπτη ημέρα μετά την έκθεση.

 Επίσης σημείωσε ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά πρέπει να επιβεβαιώσουν την θετικότητα με pcr κάτι που δεν είναι απαραίτητο για τους εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις