Η εορταστική περίοδος συνέπεσε με εκτόξευση των κρουσμάτων και η αγωνία όσων ήθελαν να βρεθούν σε κάποιο ρεβεγιόν ήταν μεγάλη
Με τον κορωνοϊό να έχει εξαπλωθεί παντού όλο και περισσότεροι πολίτες σχηματίζουν ουρές έξω από φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα της Πάτρας προκειμένου να κάνουν ένα rapid test. Η εορταστική περίοδος συνέπεσε με εκτόξευση των κρουσμάτων και η αγωνία όσων ήθελαν να βρεθούν σε κάποιο ρεβεγιόν ήταν μεγάλη.
Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest..gr ο Γιώργος Πατριαρχέας, αντιπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας που διατηρεί διαγνωστικό κέντρο οι περισσότεροι που σπεύδουν δεν έχουν συμπτώματα και μάλιστα ξαφνιάζονται όταν βρεθούν θετικοί.
«Το τελευταίο διάστημα, και λόγω μέτρων, γίνονταν πάρα πολλά tests τα οποία τις τελευταίες μέρες αυξάνονται συνεχώς με όλο και περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Έρχονται κυρίως νεαρά άτομα, στην πλειοψηφία τους από 18 έως 30 ετών, τα οποία ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα ή που βγήκαν να διασκεδάσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως τονίζει, «οι περισσότεροι έρχονταν όχι γιατί είχαν συμπτώματα αλλά από το φόβο τους. Οι περισσότεροι με Όμικρον είναι ασυμπτωματικοί και μάλιστα πέφτουν από τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι είναι θετικοί στον ιό. Δεν έχουν λοιπόν συμπτώματα και δεν πιστεύουν ότι έχουν κάτι. Το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε διπλασιασμό του αριθμού των ατόμων που έρχονται να κάνουν έλεγχο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα Σαββατοκύριακα έχουμε συνήθως 20-30 άτομα και τώρα φτάσαμε τα 50-60 άτομα. Αυτή η εικόνα υπάρχει και στα άλλα διαγνωστικά ενώ σε αυτά που δουλεύουν όλες τις ώρες του Σαββατοκύριακου τα δείγματα είναι πολύ περισσότερα. Ουρές σχηματίζονται ακόμα και στα φαρμακεία. Χρειάζεται προσοχή, εμβολιασμός και αποφυγή του συνωστισμού, αυτή είναι η θεραπεία, αυξάνουμε την ανοσία μας και προσέξουμε τον διπλανό μας.
Ο κ. Πατριαρχέας ανέφερε επίσης πως θεωρεί ότι τα διαγνωστικά κέντρα θα ανταπεξέλθουν και θα φανούν αντάξια των προσδοκιών αν χρειαστεί να εξετάζουν περισσότερα δείγματα, στην περίπτωση για παράδειγμα που θα απαιτούνται rapid tests για το άνοιγμα τον σχολείων.
«Τα διαγνωστικά κέντρα δεν είναι νοσοκομείο. Χθες στα 300 δείγματα το νοσοκομείο «σήκωσε τα χέρια ψηλά». Στα διαγνωστικά δεν υπάρχει ωράριο, δουλεύουμε όσο χρειάζεται. Όσο έρχεται στην πόρτα μας κάποιος που χρειάζεται εξέταση, θα συνεχίζουμε» αναφέρει.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr