Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινοί σε απόγνωση μεταξύ μοριακού, rapid και self test με αντικρουόμενα αποτελέσματα

Πατρινοί σε απόγνωση μεταξύ μοριακού, ra...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου

Τεράστιο φαίνεται πώς είναι το πρόβλημα στη διάγνωση της μετάλλαξης Όμικρον. Πολλοί πολίτες που υποβάλλονται σε tests προκειμένου να διαπιστώσουν αν νοσούν ή όχι από κορωνοϊό έχουν στα χέρια τους μοριακά, self και rapid tests με αντικρουόμενα αποτέλεσμα. Άλλα δείχνουν θετικό και άλλα αρνητικό αποτέλεσμα με συνέπεια κάποιος να μην ξέρει αν νοσεί ή όχι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, η Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, «πράγματι μέρα με τη μέρα προκύπτει ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει προβλήματα και στο παράθυρο της διάγνωσης. Φαίνεται ότι έχει μικρότερο ιικό φορτίο και ασαφές ιικό φορτίο.  Αυτό φαίνεται, τουλάχιστον από την εμπειρία που έχουμε τώρα. Έχει μικρότερο παράθυρο ανίχνευσης από την Δέλτα και δεν έχει τόσο σταθερό ιικό φορτίο. Αυτό δημιουργεί θέματα στη διάγνωση και έτσι υπάρχουν άνθρωποι με αντικρουόμενα αποτελέσματα. Μπορεί κάποιος να έχει αρνητικό μοριακό και θετικό ράπιντ ή το ανάποδο, αρνητικά ράπιντ και θετικά self tests, κι άλλα.

Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται μόνο με επανάληψη των εξετάσεων σε κάποιες μέρες διότι φαίνεται ότι η μετάλλαξη Δέλτα είχε μεγαλύτερο παράθυρο μετάδοσης, έως και πέντε μέρες. Ήταν πιο εύκολο να ανιχνευτεί, με την Όμικρον είναι διαφορετικά. Μπορεί ένα αρνητικό μοριακό να μην ισχύει.

Άρα λοιπόν χρειάζεται επανάληψη. Μπορεί ένα rapid τεστ να είναι θετικό και το μοριακό να βγει αρνητικό και να θετικοποιηθεί δύο μέρες μετά ή λίγο αργότερα. Κάθε εξέταση έχει άλλη μεθοδολογία  και υπάρχει κενό στο πότε ανιχνεύεται από τη μία εξέταση και πότε από την άλλη. Βλέπουμε στην πράξη το πρόβλημα το οποίο υπάρχει γιατί αυτή η μετάλλαξη έχει πολλές παραλλαγές από το αρχικό στέλεχος πάνω στο οποίο έχουν βασιστεί όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις. Γι αυτό υπάρχει αυτή η ανομοιογένεια».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις