«Μέσα στην πόλη της Πάτρας μπορεί να ναι 150 ή και 200 που δουλεύουν στον κλάδο. Σε όλο τον νομό είναι πολύ περισσότεροι»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά του κορωνοϊού θα πραγματοποιήσουν αύριο οι djs της Πάτρας. Το ραντεβού έχει δοθεί στη 1 το μεσημέρι στα Υψηλά Αλώνια. «Θα μαζευτούμε οι συνάδελφοι της πόλης και στόχος είναι να γίνει και μία συγκέντρωση από τους djs της Αχαΐας. Μέσα στην πόλη τη Πάτρας μπορεί να ναι 150 ή και 200 που δουλεύουν στον κλάδο. Σε όλο τον νομό είναι πολύ περισσότεροι που έχουν πληγεί το ίδιο με εμάς και έχουν τις ίδιες ανάγκες. Θέλουμε λοιπόν να πούμε όλοι μαζί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να ακουστούμε. Θέλουμε να δουν κάποιοι φορείς ότι υπάρχουμε και δεν είμαστε αφανείς. Δεν μπορεί να όταν μας χρειάζονται να είμαστε εκεί, και όταν δεν μας χρειάζονται να μην υπάρχουμε» λέει στο thebest.gr o dj Τάκης Νιάρος εκπροσωπώντας τον κλάδο.
Όπως εξηγεί, «μέχρι τώρα οι συνάδελφοι στην Πάτρα δεν ήμασταν τόσο συσπειρωμένοι. Προσπαθούσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρεθούμε, το καταφέραμε τελικά μετά από αρκετές άκαρπες προσπάθειες. Ο λόγος είναι ότι αποδεικνύεται έμπρακτα από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση ότι οι djs είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, τουλάχιστον στον καλλιτεχνικό κλάδο. Επειδή δεν είμαστε ηθοποιοί, τραγουδιστές, ζωγράφοι, προφανώς δεν είμαστε υπολογίσιμοι.
Το πρόβλημα είναι, σε όλο αυτό το παράλογο που συμβαίνει, ότι υπάρχουμε σαν ένσημο. Η κυβέρνηση και το κράτος κυνηγάει τα μαγαζιά για να μας κολλήσουν ένσημα, κι αν δεν το κάνουν, υπάρχει πρόστιμο 10.500. Και ταυτόχρονα δεν υπάρχουμε κιόλας. Το οξύμωρο λοιπόν είναι ότι ενώ υπάρχουμε στα χαρτιά, ως εργαζόμενοι στην εστίαση επίσημα με ένσημο dj και όχι λαντζέρη ή βοηθού σερβιτόρου, ξαφνικά δεν υπάρχουμε πουθενά, σαν να μην είμαστε εργαζόμενοι. Τον Μάιο ανακοινώθηκε να ανοίξει η εστίαση αλλά μέχρι τις 12 Ιουνίου ο κλάδος μας δεν δούλεψε και κανείς δεν πήρε καμία αποζημίωση, κανείς δεν πήρε από πουθενά ούτε ένα ευρώ. Το κράτος ξεχνά ότι από αυτή τη δουλειά ζουν κάποιες οικογένειες. Είμαστε πολλοί σε αυτή τη δουλειά, και για όσους δεν φαίνονται ευθύνονται τα καταστήματα».
Όπως τονίζει, «πέρσι έγινε από τον ΣΚΕΑΝΑ μία κινητοποίηση με καρέκλες στην πλατεία Γεωργίου με την οποία ο κλάδος μας δεν είχε κάποια σχέση. Για τους djs δεν υπήρξε ούτε μία θέση σε αυτές τις καρέκλες που απλώθηκαν, ούτε κάλεσαν κάποιον από εμάς. Όμως όλα αυτά τα μαγαζιά έχουν έναν dj στον οποίο βασίζονται για να κάνουν μία παράδειγμα μία μουσική βραδιά και να προσελκύσουν και να κρατήσουν θαμώνες. Αν η ίδια η επιχείρηση δεν στηρίζει τον κλάδο, γιατί να ασχοληθεί το κράτος; Αν αύριο γίνει μία νέα αρχή, από την πλευρά του ΣΚΕΑΝΑ, είναι χαρά μας. Σκοπός της κινητοποίησης δεν είναι να δημιουργήσουμε κόντρες και ίντριγκες αλλά να ενωθούμε. Δεν κατηγορούμε κανένα, δεν έχουμε θυμό αλλά στεναχώρια. Είμαστε επαγγελματίες και πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται στο χώρο εδώ και 20 χρόνια και τα ένσημα τους είναι για τρία ή για τέσσερα χρόνια.
Δεν τα βάζουμε με τον ΣΚΕΑΝΑ και την εστίαση, το πρόβλημα μας είναι ότι πάλι στο στόχαστρο μπήκε η μουσική. Με αυτή τα βάλανε. Έχουν αφήσει ανοιχτά τα μαγαζιά, χωρίς μουσική. Εμείς πώς θα ζήσουμε; Κάθε φορά που η κυβέρνηση παίρνει τέτοιες αποφάσεις για υγειονομικούς λόγους, πρέπει να φροντίζει να καλύπτονται οικονομικά οι άνθρωποι που εργάζονται στη μουσική. Στους Ολυμπιακούς αγώνες, κάλεσαν dj, και το λέω αυτό γιατί δείχνει ότι ο κλάδος στο χώρο της μουσικής είναι σημαντικός και έχει δείξει τη δύναμη του. Η μουσική από μόνη της έχει δύναμη και τη χρειαζόμαστε όλοι στη ζωή μας. Το ζήτημα δεν είναι να συζητήσουμε αν είναι απαραίτητη ή όχι η μουσική αλλά να κατανοήσουμε ότι την μουσική την παράγουν άνθρωποι και άρα αυτοί οι άνθρωποι να έχουν στήριξη από το κράτος. Δεν μπορεί αν είναι άφαντοι» καταλήγει ο κ. Νιάρος.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr