Τη διαδρομή της κεταμίνης αναζητούν οι Αρχές
Καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα, την ώρα που η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προφυλακισμένη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.
«Δικονομικά νομίζω ότι η υπόθεση είναι “δεμένη”»
«Από την πρώτη μέρα δήλωσε στρατηγικά η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι θα έκανε αίτηση αντικατάστασης, δηλαδή να αποφυλακιστεί και να μπει κάποιος άλλος περιοριστικός όρος. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Γίνονται τόσες έρευνες ώστε να μην υπάρχουν ερωτηματικά. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρέθηκε η ουσία, αλλά και το ότι φαίνεται από τον έλεγχο των συσκευών ότι υπάρχει αναζήτηση σχετικά με αναισθητικά ή παραισθησιογόνα. Δικονομικά νομίζω ότι η υπόθεση είναι “δεμένη”. Η έρευνα γίνεται επειδή πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και την τελευταία πτυχή πίσω από το θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και τι έγινε με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών», ανέφερε ο κ. Μαρακάκης.
«Οι πληροφορίες που αφορούν στη σχέση του ζευγαριού, χρειάζονται για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων, αλλά και για να βρεθεί το κίνητρο», εξήγησε ο ίδιος.
«Θεωρώ ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ζει το όνειρό της»
«Μπορεί να ομολογήσουν άλλοι από το περιβάλλον της, αλλά όχι η κ. Πισπιρίγκου. Θεωρώ ότι αυτή η γυναίκα ζει το όνειρό της. Έχει τραβήξει την προσοχή όλων, είναι όλα τα φώτα πάνω της, και φαίνεται ότι υπάρχει μια νοσηρή συμπεριφορά την οποία φοβάμαι ότι θα προσπαθήσει να εξαργυρώσει και στην υπεράσπισή της», συνέχισε.
«Φαίνεται ότι έχουν εξαπατηθεί από την κ. Πισπιρίγκου οι αρχές, οι γιατροί, ίσως και ο σύζυγός της. Φαίνεται ότι έχει υποκριτικό ταλέντο. Θα μου έκανε τρομερή εντύπωση να μην υπάρχουν άνθρωποι που είχαν σαφή εικόνα για το τι είναι η κ. Πισπιρίγκου», κατέληξε ο κ. Μαρακάκης.
«Μίλησε» το θαμμένο tablet
Εν τω μεταξύ, η χορήγηση κεταμίνης ήταν αυτή που φώτισε και ξεκλείδωσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και που έστειλε τελικά την μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, στον Κορυδαλλό, με την κατηγορία ότι σκότωσε το παιδί της.
Η 33χρονη, όχι μόνο αρνείται κατηγορηματικά ότι η ίδια έδωσε την κεταμίνη στην κόρη της, αλλά υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε καν την συγκεκριμένη ουσία.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλα από τα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. η 33χρονη κατηγορούμενη αναζητούσε μέσω Google διάφορες φαρμακευτικές ουσίες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας, μεταξύ αυτών και της κεταμίνης που σκότωσε το παιδί.
Σύμφωνα με τον ίδιο τρεις ημέρες, μάλιστα, πριν τον μαρτυρικό θάνατο της 9χρονης, στις 26 Ιανουαρίου, λόγω των αναζητήσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα στο διαδίκτυο, η Google εμφάνιζε προσφορές και διαφημίσεις κεταμίνης στο επίμαχο τάμπλετ.
«Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές», δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου CSI.
«Της χορηγήθηκε κεταμίνη όσο ήταν ζωντανή»
Σύμφωνα με το mega, η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή, πριν δηλαδή μπουν στο δωμάτιο οι γιατροί. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη πιθανότητα δόθηκε την ώρα της προσπάθειας ανάνηψης, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.
«Η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς, για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή», είπε στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος, η κατηγορούμενη μητέρα προσπαθούσε να παραπλανήσει τους γιατρούς και να τους πείσει ότι η Τζωρτζίνα παρουσίαζε αρρυθμίες. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι το τελευταίο επτάμηνο η 33χρονη είχε στείλει 180 σήματα στους γιατρούς, για να αναδείξει το ζήτημα της αρρυθμίας της Τζωρτζίνας.
Σοκάρουν οι ενέργειες της Πισπιρίγκου την ώρα που «έσβηνε» η Τζωρτζίνα
Σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το τεστ που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα, στις 2.00 το μεσημέρι – ώρα που συμπίπτει με τη χορήγηση της κεταμίνης – είχε ως στόχο να δείξει πως, εκείνη την ώρα, η 9χρονη δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα. Μετέδωσε όμως δεδομένα, την ώρα που ήταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο ο γιατρός που έκανε την ανάνηψη.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η 33χρονη κατηγορούμενη είπε στο γιατρό: «Παρακαλώ, σταματήστε την προσπάθεια για να μεταδώσω δεδομένα»! "Αυτό είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στους γιατρούς, που έδιναν μάχη για να επαναφέρουν την 9χρονη. Είναι μια σκηνή που κανείς δεν έχει ξεχάσει, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου φαινόταν και έδειχνε, με τις πράξεις και τα λόγια της, πως είχε λιγότερο άγχος από τους ίδιους.
Παράλληλα, τα περιστατικά βραδυκαρδίας, τα οποία κατέγραφε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να τα δείξει στους γιατρούς, δεν σημειώθηκαν μόνο στο νοσοκομείο. Όπως κατέγραψε ο απινιδωτής, το 9χρονο κορίτσι είχε ανεξήγητες βραδυκαρδίες στο σπίτι της, τον Δεκέμβριο του 2021, χωρίς κανείς από το περιβάλλον της να ειδοποιήσει τους γιατρούς" ανέφερε ο ίδιος.
Τέλος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είπε ότι, μετά τους γιατρούς, σειρά να καταθέσουν θα πάρουν οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr