Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Μία νέα, κυκλοφορία από τις εκδόσεις Anubis - «Οι Ιππότες του Ουρανού» του Χρόνη Μουστάκα

Μία νέα, κυκλοφορία από τις εκδόσεις Anu...

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Οι Ιππότες του Ουρανού» είναι έργο εξαιρετικής ωριμότητας & λογοτεχνικής γραφής που μεταφέρει τον αναγνώστη, χίλια χρόνια πίσω, στο δυτικό Μεσαίωνα

Μία νέα, ενδιαφέρουσα κυκλοφορία έχουμε από τις εκδόσεις Anubis με τίτλο «Οι Ιππότες του Ουρανού» του Χρόνη Μουστάκα. Το βιβλίο επιχειρεί ένα Ταξίδι στην ιστορία και τα γεγονότα της Α΄ Σταυροφορίας.

Ο δρόμος για την Ιερουσαλήμ αποδείχτηκε πολύ μακρύς...

Τέλη του 11ου αιώνα. Η Ευρώπη συγκλονίζεται από πολέμους, πανδημίες, έντονα καιρικά φαινόμενα και φτώχεια. Η αμάθεια, ο φόβος της συντέλειας, οι δεισιδαιμονίες απλώνουν στις κοινωνίες βαθύ σκοτάδι. Η απειλή των Σαρασίνων γιγαντώνεται και το Βυζάντιο απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Πέντε στρατοί της Δύσης δίνουν ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη. Προορισμός η Ιερουσαλήμ.

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Οι Ιππότες του Ουρανού» είναι έργο εξαιρετικής ωριμότητας και λογοτεχνικής γραφής, αναφέρει το δελτίο Τύπου των εκδόσεων Anubis. Ο αναγνώστης μεταφέρεται, στην κυριολεξία, χίλια χρόνια πίσω, στο δυτικό Μεσαίωνα, όπου συγκεντρώνονται ευγενείς, απλοί ιππότες και λαός απ’ όλα τα βασίλεια της δυτικής Ευρώπης, υπακούοντας στο κάλεσμα του πάπα Ουρβανού Β΄ να ελευθερώσουν από τους μουσουλμάνους τους Αγίους Τόπους και τις χριστιανικές χώρες που έχουν καταλάβει, ανάμεσά τους και τόπους που ανήκαν στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Ο συγγραφέας δεν ωραιοποιεί την ιστορία, αλλά την αποδίδει ισότιμα, με ρεαλισμό, ακρίβεια και πολλές φορές ωμότητα. Ταυτόχρονα περιγράφει με έμφαση τις διαφορές τριών κόσμων, των Δυτικών, των Βυζαντινών και των μουσουλμάνων, με τα διαφορετικά ήθη, πολιτισμό και πιστεύω.

«Οι Ιππότες του Ουρανού» είναι ταυτόχρονα μια πορεία αυτογνωσίας των τριών βασικών ηρώων, του μοναχού-τοξότη Αμβρόσιου, του μαχητή Λάιαλ Λούκας και του Βυζαντινού αξιωματικού Νικόλαου Λώτα, που θα συνδεθούν με βαθιά φιλία στην πορεία τους μέχρι την Ιερουσαλήμ και τα γεγονότα της Α΄ Σταυροφορίας. (από το Επίμετρο της έκδοσης)

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Το βιβλίο ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, θυμίζοντάς μου τα βυζαντινά μυθιστορήματα του πατέρα μου Κώστα Κυριαζή. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Πρόκειται για έργο εξαιρετικής ωριμότητας και λογοτεχνικής γραφής.» –Νίκος Κυριαζής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου, συγγραφέας

To συγκεκριμένο βιβλίο του Χρόνη Μουστάκα εντάσσεται στην κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα, Ελληνική Λογοτεχνία.

Σελίδες: 536

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και της Πάτρας.

Ο Χρόνης Μουστάκας έχει γεννηθεί στον Βόλο με καταγωγή από την Πάρο και την Κύθνο. Ο Φράγκος πρόγονός του φαίνεται πως του έχει αφήσει βιολογικές παρακαταθήκες κι ανοιχτά ζητήματα, όπως η αγάπη του στη μεσαιωνική ιστορία. Σπούδασε παιδαγωγικά (Μαράσλειος Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πάδοβα, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Μιλάει ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά.

Εργάστηκε στη δημόσια εκπαίδευση κι επίσης ως δημοσιογράφος με έμφαση πάντα στον πολιτισμό σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Η τηλεοπτική του εκπομπή «Ex-Libris» παρουσίαζε για πολλά χρόνια τα πιο σημαντικά ονόματα των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας. Υπήρξε διευθυντής διάφορων αξιόλογων περιοδικών, μέλος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και συνεργάτης του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μυθιστόρημα Οι Ιππότες του Ουρανού γράφτηκε στις Βρυξέλλες, όπου την τελευταία δεκαετία ζει ως «ανακλητός μέτοικος». Τα ιστορικά και πραγματολογικά στοιχεία του έργου είναι προϊόν τριετούς έρευνας σε γαλλικές, βελγικές, αγγλικές, ιταλικές κι ελληνικές πηγές.

Στο παρελθόν έχει εκδοθεί το παιδικό του μυθιστόρημα Ονειροβασίες. στη Βουνοκορφή των Μύθων (εκδόσεις Γραφή).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture