Οι δηλώσεις του προέδρου της Πολωνίας στους βουλευτές στο Κίεβο
Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της, είπε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα στους βουλευτές στο Κίεβο καθώς έγινε ο πρώτος ηγέτης ξένης χώρας που εκφωνεί ομιλία με φυσική παρουσία στο ουκρανικό κοινοβούλιο από τις 24 Φεβρουαρίου που έγινε η ρωσική εισβολή.
«Έχουν εμφανιστεί ανησυχητικές φωνές που λένε ότι η Ουκρανία πρέπει να υποχωρήσει στα αιτήματα του Πούτιν. Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της…τίποτα για εσάς χωρίς εσάς», σημείωσε ο Πολωνός πρόεδρος.
Η εκστρατεία της Πολωνίας για την Ουκρανία
Ο Ντούντα πραγματοποιεί εκστρατεία προκειμένου να αποδοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ταχύτερο δυνατό.
Ο Πολωνός πρόεδρος είχε επισκεφθεί το Κίεβο μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Απρίλιο και είχε συναντηθεί εκεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Μετά την επιστροφή του, ο Ντούντα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο» στην Ουκρανία.
Είχε επισκεφθεί τη χώρα μαζί με τους προέδρους της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr