Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest Εκλογές ΗΠΑ 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από επιχειρηματίες… σερβιτόροι και ψήστες - Αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση λόγω έλλειψης προσωπικού

Από επιχειρηματίες… σερβιτόροι και ψήστε...

Το πρόβλημα των επιχειρηματιών

Επιχειρηματίες γίνονται σερβιτόροι στα μαγαζιά τους.

Σερβιτόροι, μπουφετζήδες, ψήστες ή μάγειρες γίνονται ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης σε τουριστικές  περιοχές της Μαγνησίας για να στηρίξουν τη λειτουργία των μαγαζιών τους. Ακόμη και στη λάντζα μπαίνουν για να καλύψουν εργασιακά πόστα, τα οποία παραμένουν κενά, επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από εργαζόμενους.

 Το πρόβλημα των επιχειρηματιών  
Για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε τουριστικές επιχειρήσεις του Πηλίου μιλούν οι επιχειρηματίες του κλάδου στην εφημερίδα “Ταχυδρόμος”.

“H κατάσταση είναι πολύ άσχημη, ιδίως σε χωριά, ο μόνιμος πληθυσμός των οποίων δεν περιλαμβάνει νεολαία, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας με προσωπικό. Ζητάμε αλλά δεν βρίσκουμε “αναφέρει ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στις Μηλιές, Βαγγέλης  Νασόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν υπάρχει οικογένεια πίσω από τον καταστηματάρχη η λειτουργία  του μαγαζιού είναι στον αέρα.

“Προσωπικά έχω επιστρατεύσει όλη την οικογένεια για να στηρίζει  τη λειτουργία  του μαγαζιού. Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Και προκειμένου να υπάρχει δυσφήμηση επειδή δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, μειώνουμε τα τραπεζοκαθίσματα. Αντί να εξυπηρετήσουμε 100 θα τα μειώσουμε σε 70” τονίζει ο κ. Νασιόπουλος  χαρακτηρίζοντας  τον εαυτό του, ως τον πιο  σκληρό εργαζόμενο μέσα στην ίδια  την επιχείρηση του, με ωράρια από τις 8 π.μ. έως τις 11 μμ.

“Ούτε τυλιχτές για σουβλάκι δεν βρίσκουμε, λες και ζητάμε πυρηνικούς φυσικούς από Πανεπιστήμιο” αναφέρει από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στον Άη Γιάννη, Αποστόλης  Σουλδάτος. “Υπάρχει πρόβλημα. Εμείς  χρειαζόμαστε 18 άτομα προσωπικό και δεν τα έχουμε. Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει το καλοκαίρι. Θα έχουμε  κόσμο και δεν θα μπορέσουμε να τον εξυπηρετήσουμε. Πόσο μάλλον να το κάνουμε σωστά “τονίζει ο ίδιος.

“Πρώτα φορά τόσο μεγάλο πρόβλημα για να βρούμε προσωπικό ” υπογραμμίζει από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στα  Καλά Νερά, Σάκης Καλλιός.

“Βάζουμε με προσωπική εργασία 16 και 18 ωρών και πάλι τα κενά  δεν καλύπτονται. Θα ανοίξουμε, θα δεχθούμε κόσμο, αλλά οι υπηρεσίες θα είναι κακές.  Θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών, όταν χρειαζόμαστε πέντε σερβιτόρους και έχουμε δύο” σημειώνει. Ο ίδιος αποδίδει το φαινόμενο της μη εύρεσης προσωπικού στην καραντίνα.

“Είτε εργάζονταν μία μέρα είτε πέντε μπήκαν όλοι στην αναστολή εν μέσω πανδημίας  και πήραν το ίδιο επίδομα. Μάζεψαν χρήματα, παίρνουν  χρήματα, παίρνουν και ταμείο  ανεργίας και αρνούνται  να εργαστούν. Πρέπει κάτι να γίνει” συμπληρώνει.

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις