Μιλά πλέον και για πιθανή έλλειψη οξυγόνου
Την αρχική της ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της κόρης της 33χρονης Πατρινής κατηγορουμένης, Μαλένα, φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια η Χριστίνα Τσάκωνα, στη χθεσινή της κατάθεση, καθώς αρχικά έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια ενώ τώρα φέρεται να μιλά και για πιθανή έλλειψη οξυγόνου, βάσει των νεότερων στοιχείων στην υπόθεση της Πάτρας.
Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LIVE NEWS, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα φέρεται να κατέθεσε ότι, βάσει των νέων στοιχείων που διάβασε, ότι ο θάνατος του παιδιού της 33χρονης μπορεί να οφείλεται σε ραγδαίο υποξικό επεισόδιο, υποστηρίζοντας ότι αυτό το επεισόδιο μπορεί να συμβεί και από χορήγηση φαρμάκου.
Πιθανότητα για δύο δίκες με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Όσον αφορά τη δικαστική πορεία της υπόθεσης, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος εξήγησε ότι υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν δύο δίκες, μία για την υπόθεση της Τζωρτζίνας επειδή είναι έτοιμη να οδηγηθεί στο δικαστήριο και άλλη μία για τη Μαλένα και την Ίριδα επειδή οι υποθέσεις είναι ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και προκύπτουν ζητήματα με το 18μηνο.
Άλλωστε, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας αναμένεται από μέρα σε μέρα και το βούλευμα αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα.
Σημειώνεται ότι οι θάνατοι των τριών παιδιών αναγράφονται σε δύο διαφορετικές δικογραφίες που έχουν εξεταστεί από δύο διαφορετικές ανακρίτριες άρα κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν και δύο διαφορετικές δίκες.
Τα πορίσματα Καρακούκη και Καλόγρηα
Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα-καταπέλτη των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα στηρίχτηκαν εν πολλοίς άλλωστε οι εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή.
Συγκεκριμένα οι δύο ιατροδικαστές κατέληξαν ότι στην περίπτωση της Μαλένας :«τόσο κατά τον νεκροψιακό νεκροτομικό έλεγχο όσο και από τις δύο παθολογοανατομικές εξετάσεις από δύο διαφορετικούς παθολογοανατόμους αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δια αποκλεισμού διάγνωση η οποία από μόνη της είναι επαρκής, ώστε να τεθεί ο ασφυκτικός μηχανισμός ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και οδηγεί τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών»
Όσον αφορά στην έξι μηνών Ίριδα επισημαίνεται πως «από το φωτογραφικό υλικό προκύπτουν κακώσεις κατά τον στοματικό βλεννογόνο – άνω χείλος του στόματος, αριστερά της μεσότητας, ενώ δίνεται η εντύπωση δύο εκδορών στη βάση του αριστερού ρώθωνα. Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης – δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις.
Το πανάκι που μας απεστάλη και το οποίο έχει βρεθεί στην κούνια του βρέφους αφορά υφασμάτινο τύπου πετσετέ – λευκού χρώματος διαστάσεων 23χ20 εκατοστών. Το πανάκι αυτό έφερε ευμεγέθεις κηλίδες βιολογικού υλικού , απεστάλη για ανάλυση DNA έφερε κηλίδες αίματος ενώ διαπιστώθηκε και η παρουσία σίελου. Τα ως άνω βιολογικά υλικά ανήκουν στην Ίριδα. Η παρουσία, ικανής ποσότητας συνδέεται ευθέως με το ανευρεθέν τραύμα στο βλεννογόνο του στόματος και συνηγορεί υπέρ προηγηθείσας άσκησης ισχυρής πίεσης με αυτό. Με βάση τη μεθοδολογία κατά πάγια τακτική ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου – στερητικού μηχανισμού θανάτου (ασφυκτικού)».
ΠΗΓΗ: ΜEGA
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr