Τι αλλάζει μετά τον θάνατο της βασίλισσας
Ένα πρωτόκολλο - που καθιέρωσε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' το 1917 - είναι ο λόγος που τα παιδιά και τα εγγόνια ενός ηγεμόνα έχουν το αυτόματο δικαίωμα στον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας και μπορούν να αποκαλούνται αυτού Εξοχότητες, εάν το επιλέξουν.
Τόσο ο Άρτσι όσο και η μικρότερη αδελφή του, Λίλιμπετ - που πήρε το χαϊδευτικό όνομα της προγιαγιάς της Ελισάβετ - δικαιούνται, λοιπόν, να είναι πρίγκιπες μετά τον θάνατο της και την άνοδο του παππού τους, του πρίγκιπα της Ουαλίας στον θρόνο.
Υπενθυμίζεται πως η Μέγκαν είχε αναφερθεί στο θέμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε δώσει πέρυσι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στο σοκ που υπέστη όταν της είπαν ότι ο Άρτσι δεν θα τύχει αστυνομικής προστασίας επειδή δεν είχε τίτλο, ενώ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της φυλής του.
Μάλιστα, η Δούκισσα του Σάσεξ ανέφερε στη συνέντευξη ότι περίμεναν ότι ο Άρτσι θα έπαιρνε τον τίτλο του πρίγκιπα μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο, αλλά ότι τους είπαν ότι τα πρωτόκολλα θα άλλαζαν - σύμφωνα με την επιθυμία του Καρόλου για μια λιτότερη μοναρχία - έτσι ώστε το παιδί να αποκλειστεί από το να γίνει πρίγκιπας.
Σημειώνεται πως την εποχή που γεννήθηκε ο Άρτσι ήταν δισέγγονο ενός ηγεμόνα και όχι εγγόνι. Αλλά για να τον εμποδίσει να γίνει πρίγκιπας, ο βασιλιάς θα έπρεπε να εκδώσει ένα διάταγμα που θα τροποποιούσε το δικαίωμα του Άρτσι να είναι πρίγκιπας και το δικαίωμα της Λίλι να είναι πριγκίπισσα.
Πηγή: Guardian
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr