Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Καταπέλτης" είναι η εισαγγελική πρόταση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η εισαγγελική πρόταση απαριθμεί 37 σελίδες, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο δολοφονίας του παιδιού και αποκαλύπτει το κίνητρο της κατηγορούμενης.
Σύμφωνα με την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης παρουσιάζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε σχέση με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, ως μια γυναίκα "εμμονική, κτητική, διαρκώς τελούσα σε κατάσταση αντιζηλείας και διεκδίκησής του από άλλες γυναίκες". Ακόμα, τονίζει πως "μοναδική της σκέψη από τη στιγμή που γνώρισε και παντρεύτηκε τον Μάνο Δασκαλάκη είναι πώς δε θα την εγκαταλείψει".
Πάτρα: "Χορήγησε την κεταμίνη μέσω γαστροστομίας"
Ο εισαγγελικός λειτουργός περιγράφει λεπτομερώς κάθε κίνηση της κατηγορούμενης,καταλήγοντας ότι χορήγησε μέσω γαστροστομίας την κεταμίνη στην αδικοχαμένη Τζωρτζίνα.
Την ποσότητά της σε υγρή μορφή δηλητηριώδους κεταμίνης, που προμηθεύτηκε και έφερε μαζί της την ενέχυσε με τη χρήση σύριγγας μέσω της γαστροστομίας που έφερε το παιδί στην κοιλιακή του χώρα. Αφού εμπότισε με σοβαρή (θανατηφόρα) δόση της ταχείας δράσεως δηλητηριώδους ουσίας ενεργοποίησε παράλληλα τη λειτουργία προσωρινής σίγασης του ήχου της συσκευής του οξύμετρου…, τονίζεται
"Η απόλυτη βεβαιότητα θανάτωσης του παιδιού από την κατηγορουμένη εντός του νοσοκομείου με τη χρήση της δηλητηριώδους κεταμίνης προκύπτει ανενδοίαστα από το γεγονός ότι αυτή ήταν η μόνη που ήταν δίπλα στο παιδί κατά το χρόνο που υπέστη τη μοιραία καρδιακή ανακοπή. Πέραν της αρχικής εύλογης αδυναμίας επιστημονικής ερμηνείας των αιτίων της εκδημίας του (η οποία λύθηκε μετά τη διακρίβωση τους από τις τοξικολογικές εξετάσεις) η απόλυτη βεβαιότητα θανάτωσης του παιδιού από την κατηγορουμένη επιρρωνύεται περαιτέρω από το ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του εκεί όπου φονεύθηκε ουδέποτε του χορηγήθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό κανένα σκεύασμα που να περιέχει την εν λόγω δραστική ουσία, σε καμία μορφή, καθόσον:
- ουδέποτε συνταγογραφήθηκε στη μικρή ασθενή κεταμίνη
- ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε στην Α' Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου η εν λόγω ουσία
- δεν υπάρχει καν στο απόθεμα της κλινικής, καθόσον πρόκειται για φάρμακο που δε χρησιμοποιείται από παιδιάτρους και, κατά το θεραπευτικό πρωτόκολλο της ΜΕΘ του νοσοκομείου, δε γίνεται χρήση της ως κατασταλτικό φάρμακο πρώτης επιλογής
- από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν έχει εκτελεστεί καμία συνταγή με τη συγκεκριμένη ουσία στο όνομα του θύματος, όσο νοσηλευόταν εκεί
- κατά τις προσπάθειες ανάνηψης και κατά τη διασωλήνωσή του δεν έγινε χρήση της, καθώς το παιδί δεν πληρούσε καμία ένδειξη χορήγησης οποιουδήποτε κατασταλτικού φαρμάκου
"Η κατηγορουμένη κατάφερε και προμηθεύτηκε από άγνωστο διακινητή ποσότητα σκευάσματος που περιείχε τη συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία, με σκοπό να αποτελειώσει το παιδί της με τη χορήγησή της σε αυτό κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο "Π. & Α. Κυριακού", όπου είχε καταλήξει νωρίτερα και η άλλη θυγατέρα της Μαρία - Ελένη", προστίθεται στην εισαγγελική πρόταση.
"Σκότωσε την Τζωρτζίνα για να εκδικηθεί τον Μάνο Δασκαλάκη"
Η περιγραφή του Εισαγγελέα φαίνεται πως σκιαγραφεί την προσωπικότητα και το κίνητρο της κατηγορούμενης που την οδήγησε στα φερόμενα εγκλήματα.
"Η κτητική εμμονή της κατηγορούμενης με τον σύζυγό της και η διαφαινόμενη οριστική απώλειά του συν του γεγονότος ότι είχε κουραστεί, επειδή εκείνος απιστούσε σε βάρος της, την ώθησαν ώστε να εξυφάνει ένα πρωτοφανούς φρικαλεότητας εγκληματικό σενάριο εξόντωσης της θυγατέρας τους Τζωρτζίνας, ως μέσο εκδίκησης του Μάνου Δασκαλάκη, λόγω της αδυναμίας που είχε στο παιδί".
Συνεπώς, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, επειδή είχαν κινηθεί οι διαδικασίες διαζυγίου από τον Μάνο Δασκαλάκη, επιχείρησε να βλάψει το παιδί για να τον εκδικηθεί.
"Όταν πέθανε η Ίριδα, εκείνη έψαχνε να βρει έναν τρόπο για να σκοτώσει και την Τζωρτζίνα, όμως με μέσο που δε θα κινούσε υποψίες. Γι΄αυτό προτίμησε να εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο με αναφερόμενους σπασμούς, προκειμένου η Πισπιρίγκου να έχει άλλοθι, γιατί φοβόταν πως εάν επιχειρούσε να σκοτώσει το παιδί στο σπίτι θα την καθιστούσε αυτομάτως ύποπτη", αναφέρει ο κ. Νούλης, σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό.
"Περί ώρα 18.50' η κατηγορουμένη βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε για να αφαιρέσει τη ζωή της ίδιας της θυγατέρας της. Ενόσω ήτανε μόνη με το παιδί στο θάλαμο νοσηλείας του [όπως όλες τις ημέρες της παραμονής αυτού στο νοσοκομείο] αφαίρεσε διαδοχικά τόσον τη συσκευή ρινικού οξυγόνου που έφερε στο πρόσωπό του, όσο και τη συσκευή του παλμικού οξυμέτρου, που είχε τοποθετηθεί στο δάχτυλο του παιδιού προς άμεση ειδοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού για την πιθανή πτώση του οξυγόνου στον οργανισμό του. Στη συνέχεια η ίδια, ευρισκόμενη πάντα μόνη με το παιδί, απόφραξε με τα χέρια της μύτη και στόμα. (…) Αφού το παιδί απώλεσε πλήρως τις αισθήσεις του και ήταν σχεδόν νεκρό η κατηγορουμένη με χαρακτηριστική καθυστέρηση ειδοποίησε τελείως "χλιαρά" το εφημερεύον νοσηλευτικό προσωπικό ενημερώνοντας απλά και ψύχραιμα ότι "σφυρίζει το μηχάνημα και ρίχνει κορεσμό και σφύξεις". (…) Χάρη δε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών το παιδί επανήλθε στη ζωή μετά την πάροδο 50', αλλά προκλήθηκε στο παιδί σπαστική τετραπληγία", περιγράφεται στην πρόταση.
Με την πρότασή του, ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία του παιδιού της με κεταμίνη στο "Αγλαΐα Κυριακού", και για απόπειρα δολοφονίας του στο Καραμανδάνειο, με αποτέλεσμα η 9χρονη να καταστεί τετραπληγική.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr