«Γαστρονομική αναγέννηση» διαπίστωσε στην πρωτεύουσα ο διεθνής επικεφαλής των οδηγών Michelin
Τα υψηλά γευστικά επιτεύγματα σε αθηναικά εστιατόρια αποκτούν άλλη αίγλη και οικουμενική αναγνώριση εφόσον επιβραβεύονται με τα διάσημα αστέρια Michelin. Μιλάμε βέβαια για gourmet πιάτα έργα τέχνης σαν συλλήψεις, ποιότητα και εικόνα. Φέτος ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη με κάποιες μικροδιαφορές από πέρυσι. «Ως το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα βιώνει μία πλήρη γαστρονομική αναγέννηση, χάρη σε ταλαντούχους chefs που έρχονται στην πρωτεύουσα για να ξεκινήσουν τα εστιατόριά τους. Ταυτόχρονα, αυτοί οι σεφ συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τη σημασία της βιωσιμότητας στο φαγητό και αναδεικνύουν τη σημασία των τοπικών προϊόντων, που κάποιες φορές προέρχονται από το δικό τους κήπο και είναι δικής τους παραγωγής»,», δήλωσε στο TestID ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών Michelin.
-Δύο αστέρια Michelin κατέκτησε το εστιατόριο Delta, το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
- To πρώτο τους αστέρι παρέλαβαν δυο νέα πολυσυζητημένα εστιατόρια, το Soil στο Παγκράτι και το The Zillers στη Μητρόπολη Αθηνών
- Διατήρησαν το αστέρι τους Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos, Βαρούλκο Seaside,
-Ένα αστέρι για τη Σπονδή που έχασε τα δυο που διέθετε για χρόνια
-Τιμητική διάκριση Bib Gourmand έλαβαν Cerdo Negro 1985, Nolan και Οικείο ως ένδειξη αναγνώρισης της καλής ποιότητας-τιμής.
-Τέσσερα εστιατόρια για πρώτη φορά εντάχθηκαν στις επιλογές του οδηγού Michelin. Hervé’s, Λινού Σούμπασης και Σια, Merceri, VERi TABLE.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr