Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα ξεπεράσουν το 7%

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι αυξήσεις στις συντάξ...

Δείτε βίντεο

Μπορούμε πλέον να δίνουμε κύριες συντάξεις μέσα σε δύο μήνες ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας για την πρόοδο στην εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων.

" Η πολιτική της κυβέρνησης έχει ουσιαστικό κοινωνικό πρόσημο στήριξης των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας" δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι από 1.1.2023 αναμένεται ουσιαστική αύξηση των συντάξεων που θα ξεπερνά το 7% και αυτό σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ των συνταξιούχων, οδηγεί στη στήριξη του εισοδήματος τους, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι δικαιώθηκε η επιλογή του με τον Κωστή Χατζηδάκη στην θέση του υπουργού Εργασίας 

«Η επιλογή μου αυτή δικαιώθηκε στο ακέραιο και λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ηγεσία του υπουργείου», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι το τεράστιο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και είναι υποχρέωση της πολιτείας να απονέμει συντάξεις το συντομότερο δυνατόν.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Το 2019 παραλάβαμε μια κατάσταση τραγική με εκκρεμότητες που ήρθαν από το παρελθόν».

Είπε ακόμα ότι τα συμπεράσματα που πρέπει να κρατήσουμε είναι τρία. «Το πρώτο ότι το δημόσιο μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να υλοποιεί ταχύτερα δημόσιες πολιτικές. Αυτό φάνηκε» όπως υπογράμμισε «με την συνεργασία του ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους δικηγόρους».

«Το δεύτερο είναι ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς την χρήση της τεχνολογίας», και ευχαρίστησε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. «Το τρίτο είναι ότι μπορούμε να προχωράμε σε αλλαγές στον πυρήνα του κράτους με κίνητρα και αντικίνητρα».

Δείτε βίντεο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις