Το ΚΞΓ & Ρομποτικής Στάθης Καγγελάρης, την Παρασκευή 09/12 στις 19:30
Το ΚΞΓ & Ρομποτικής Στάθης Καγγελάρης διοργανώνει την Παρασκευή 09/12 στις 19:30 ( Παντανάσσης 33) εκδήλωση - συζήτηση με θέμα : Η Φιλοσοφία στην ζωή των εφήβων και των γονέων τους.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
"
Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε τρεις εξαίρετους νέους επιστήμονες για ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο, δηλαδή η καθημερινότητα με τα παιδιά μας και ειδικά αυτά στην εφηβική ηλικία. Τι ρόλο παίζει η φιλοσοφία σε αυτή την σχέση; Μπορεί άραγε να βοηθήσει; Και αν ναι, πως;
Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των ομιλητών και του συντονιστή.
Γάτσος Δημήτρης:
"Ο Δημήτρης Γάτσος έχει ολοκληρώσει τα τμήματα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Πολιτικής Θεωρίας από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ειδίκευση σε θέματα Φιλοσοφίας της Εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί με παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας σε ποικίλους ρόλους. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Φιλοσοφία για Παιδιά (P4C) από τους οργανισμούς SAPERE και Dialogue Works του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελεί μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου προώθησης της Φιλοσοφίας για Παιδιά SOPHIA και του διεθνούς συμβουλίου ICPIC."
Ζαφειρόπουλος Μάριος:
Ο Μάριος Ζαφειρόπουλος είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εκπονεί διεπιστημονική Διδακτορική Διατριβή με θέμα: Η Φιλοσοφία της Επιμέλειας του Εαυτού κατά τον 1ο και 2ο μ.Χ. αιώνα και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT): ανθρώπινος ψυχισμός, μαθητεία, θεραπεία. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών (2014-2018) και ολοκλήρωσε με «Άριστα» το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Κλασικής Ειδίκευσης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών: Σύγχρονες προσεγγίσεις στα κείμενα: αναγνώσεις και ερμηνείες (2018-2020).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντά εστιάζονται στα πεδία της φιλοσοφίας, της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας και στις μεταξύ τους διασχέσεις. Μελετά και αντιλαμβάνεται την ηθική-πρακτική φιλοσοφία, όχι απλώς ως μία τέχνην τοῦ βίου αλλά και ως μία μορφή θεραπείας της ανθρώπινης ψυχής. Το 2021 παρακολούθησε μαθήματα Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής. Έχει αναλάβει την προετοιμασία μαθητών για τον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφίας» και έχει συμμετάσχει ως κριτής σε ρητορικούς αγώνες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Έχει δώσει σειρά ομιλιών και διαλέξεων για τον αυτοβελτιωτικό και -δυνάμει- θεραπευτικό χαρακτήρα της φιλοσοφίας σε σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς, έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές συζητήσεις, ενώ κείμενά του και τοποθετήσεις του δημοσιεύονται τακτικά στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Φίλιππας Άρης:
Ο Άρης Φίλιππας είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και νυν τελειόφοιτος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ιονίου Πανεπιστημίου «Επιστήμη της Μετάφρασης». Η διπλωματική του εργασία έχει θέμα: «Μετάφραση και αισθητικές-φιλοσοφικές προσεγγίσεις στην ημιτελή τραγωδία του Friedrich Hölderlin “Ο Θάνατος του Εμπεδοκλή” (Der Tod des Empedokles, 1846)». Εργάζεται ως freelancer μεταφραστής, με κύρια πεδία την λογοτεχνική και την οπτικοακουστική μετάφραση, με εξειδίκευση στον υποτιτλισμό για κ/Κωφούς και Βαρήκοους. Ως συγγραφέας, εξέδωσε πρόσφατα το πρώτο του βιβλίο ποιημάτων από τις εκδόσεις Θράκα, με τίτλο «αυτοί που πεθαίνουν είναι πάντα οι άλλοι». Ποιήματα και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά."
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr