Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Τhe Best Magazine: Το περιοδικό που &quo...

Τhe Best Magazine: Το περιοδικό που "γέννησε" το thebest.gr

Το περιοδικό που έγινε talk of the town

15 ΧΡΟΝΙΑ THEBEST
/

H ιδέα για τη δημιουργία του site γεννήθηκε στο μυαλό του Νάσου Νασόπουλου, ήδη από το 2007. Ήταν η εποχή που κυκλοφόρησε το περιοδικό BEST magazine δημιουργώντας εκδοτικά ρεκόρ στην τοπική αγορά.

Τότε πάρθηκε η απόφαση να βγει το «ψηφιακό» αδελφάκι του περιοδικού, το thebest.gr το οποίο θα δοκίμαζε τα δικά του ρεκόρ στο διαδίκτυο. 

Στόχος του ιδρυτή του περιοδικού, του Νάσου Νασόπουλου, ήταν να αποκτήσει η Πάτρα το δικό της μεγάλο περιοδικό. Ένα περιοδικό που θα ανέτρεπε το ύφος, την εικόνα, το στυλ και την αισθητική του περιοδικού Τύπου στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που θα φώτιζε την πόλη και τους ανθρώπους της, θα εστίαζε στο «καλό πρόσωπο» της Πάτρας, σε όσα μπορούμε να επιτύχουμε.

Οι πωλήσεις του περιοδικού εκτοξεύτηκαν άμα τη εμφανίσει του στα περίπτερα καταγράφοντας εκδοτικό ρεκόρ ενώ το BEST πέρασε με ταχύτητα από στόμα σε στόμα και έγινε talk of the town.

Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση της αγοράς η οποία στήριξε με απόλυτη θέρμη το BEST magazine από την πρώτη στιγμή της εξόδου του στα περίπτερα, αναγνωρίζοντας την μεγάλη δυναμική της απήχησής του αλλά και την απόδοση της διαφήμισης με υψηλά ποιοτικά και αισθητικά standarts.

 

Από το BEST magazine πέρασαν πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της Πάτρας (και όχι μόνο), πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σε πανελλαδικό επίπεδο με σημείο αναφοράς την Πάτρα, αλλά και πρόσωπα που αναδείχθηκαν μέσα από το περιοδικό κάνοντας το ντεμπούτο τους ή παρουσιάζοντας μέσα από αυτό ιδιαίτερα κομμάτια της προσωπικότητάς τους.

Με αφορμή τα γεννέθλια του thebest.gr δείτε μερικά από τα εξώφυλλα του BEST που κανείς δεν ξέχασε.

 

COVERS: Τα εξώφυλλα που «άναψαν φωτιές»

Είναι Σεπτέμβριος του 2009 όταν ο τότε Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος και ο τότε Δήμαρχος Ανδρέας Φούρας, αφήνουν τα γραφεία τους και ανεβαίνουν σε μια harley davidson για τον φακό του BEST, προκειμένου να …οδηγήσουν το Super Rally  2010, τη μεγάλη ευρωπαϊκή συνάντηση των φίλων της μοτοσικλέτας- θρύλου που θα φιλοξενούσε η Πάτρα τον επόμενο Μάιο. Η φωτογράφιση γίνεται πρωί στην περιοχή της πλαζ. Με βάση το πολιτικό ρεπορτάζ της εποχής οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι καθόλου θερμές. Ωστόσο λένε και οι δύο «ναι» αμέσως στην πρόσκληση του BEST για κοινή φωτογράφιση. Kάπως έτσι με το φακό του Μενέλαου Μυρίλλα, γίνεται μια φωτογράφιση που έμελλε να συζητείται για πολλά χρόνια τόσο για την συνύπαρξη Φούρα και Κατσικόπουλου εντός του ιδίου κάδρου, όσο και για το γεγονός ότι και οι δυο τους έσπασαν τα στεγανά των φωτογραφήσεων των πολιτικών προσώπων της εποχής. Οι ερωτήσεις για το κλίμα backstage έπεφταν βροχή.

Στο τεύχος Δεκεμβρίου 2008- Ιανουαρίου 2009 έρχεται ένα εξώφυλλο που προκαλεί πολλούς και ποικίλους «κραδασμούς». Το μοντέλο Ρία Αντωνίου έρχεται στην Πάτρα για τη φωτογράφιση του BEST και ποζάρει στην πιο glamorous εκδοχή σε περιοχές όπου συνωστίζονται πρόσφυγες, τους οποίους αγνοεί επιδεικτικά αντιπροσωπεύοντας σε επίπεδο συμβολισμών τη σκληρότητα και την ελαφρότητα της εποχής.

Η φωτογράφιση γίνεται στον καταυλισμό των προσφύγων της Ευρώτα που βρίσκεται πίσω από την Ηρώων Πολυτεχνείου, την πιο ακριβή περιοχή της Πάτρας, αλλά και στην παραλιακή ζώνη. Είναι η περίοδος που η πόλη δονείται από το μεταναστευτικό και οι κάτοικοι της Ηρώων Πολυτεχνείου ζητούν άμεση απομάκρυνση του καταυλισμού.  Οι μετανάστες αποτελούν μέρος της φωτογράφισης. Συμμετέχουν έχοντας γνώση του συμβολισμού της. Γελούν, ποζάρουν στο φακό του Μενέλαου Μυρίλλα, χειροκροτούν και εγκρίνουν πόζες.

Το δεύτερο σκέλος της φωτογράφισης γίνεται  στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο Λαδόπουλου, όπου εμφατικά αποτυπώνεται σε επίπεδο συμβολισμών η αντίθεση μεταξύ της λάμψης του παρελθόντος και της μετέπειτα παρακμής και εγκατάλειψης. Η φωτογράφιση φτάνει μέχρι την Αθήνα. Δεν κατανοούν όλοι το πνεύμα της. Αλλά μήπως η διχογνωμία δεν είναι το ήμισυ της επιτυχίας;

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Ζακελίνα Κυρούση τολμάει για το BEST κάτι που δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου συνηθισμένο για την εποχή. Τολμάει ένα comsept εντελώς έξω από το μικρόκοσμο της Πάτρας και την τρέχουσα  «λογική»  περί της δημοσίας εικόνας. Ξέρει ότι το αποτέλεσμα θα τη δικαιώσει καθώς γνωρίζει ότι το BEST επιχειρεί ανατροπές με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο και εξαντλητική προσοχή στη λεπτομέρεια. Η ανατρεπτική γυμνή και ημίγυμνη φωτογράφηση γίνεται μήνα Νοέμβριο. Το αποτέλεσμα είναι   αισθητικά άρτιο και η Ζακελίνα πιο όμορφη από ποτέ μας μιλάει για τη «γυμνή αλήθεια» του ραδιοφώνου, για το botox, την αλήθεια έξω και την αλήθεια μέσα μας.

Το περιοδικό γίνεται ανάρπαστο.

Πίσω από κάθε υποψήφιο, βρίσκεται ένα πνεύμα γένους θηλυκού. Το Νοέμβριο του 2010, λίγο πριν την αναμέτρηση στις κάλπες, το BEST φωτογραφίζει τις συζύγους των τριών βασικών διεκδικητών του Δήμου Πατρέων (Δημαρά, Κατσικόπουλου, Χριστόπουλου) και μιλάει μαζί τους για την καθημερινότητα στη «ζώνη» των  εκλογών.

Μαριλένα Δημαρά, Έφη Χριστοδουλοπούλου και Ασπασία Χριστοπούλου αφήνουν κατά μέρος τις προεκλογικές έριδες  και μιλούν για τους δικούς τους ανθρώπους που φιλοδοξούν να περάσουν νικητές την πόρτα της Μαιζώνος, συστήνοντάς τους  στους πολίτες μέσα από τα προτερήματα, τα ελαττώματά τους, από τις καθημερινές τους συνήθειες.

Το BEST κάνει ένα από τα πιο δυνατά του πρωτοσέλιδα και φυσικά ξεπουλάει.

«Χορεύοντας» με τους Stars

Ένα εξώφυλλο, αμέτρητες πωλήσεις. Ο εκρηκτικός Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει την Παναχαϊκή και  έχει πολλά και ανοικτά μέτωπα σε όλα τα επίπεδα. Μιλάει για όλα στο Νάσο Νασόπουλο σε μια συνέντευξη «ποταμό» με τίτλο «Μια ζωή στη σέντρα» που κάνει το BEST ανάρπαστο.

Η φωτογράφιση  γίνεται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και ο Κούγιας ποζάρει στο στάδιο με την άνεση ενός σταρ. Ο Λαζόπουλος, ο Κοντομηνάς, ο Μαλέλης, ο Μακρής,  η Παναχαϊκή, η Βατίδου  που «δεν του δίνει «διαζύγιο», το γράμμα που του έστειλε ο γιος του είναι ορισμένα από τα πρόσωπα και τα σημεία της συνέντευξης που ταξιδεύει στο πανελλήνιο.

Στο τεύχος Οκτώβριος 2018- Ιανουάριος 2019 η διακεκριμένη στο εξωτερικό Αντιγόνη Κουλουκάκου είναι φιλοξενούμενη του BEST. Έχει μόλις «μετακομίσει» στην Πάτρα αφού έχει περπατήσει στο κόκκινο χαλί σε Κάννες και Βενετία και χαρίζει τη λάμψη της και τα μυστικά της στο φακό του BEST. Eίναι η Τρισεύγενη του Κώστα Τσιάνου στη ΔΗΠΕΘΕ. Λίγα χρόνια αργότερα θα γίνει πασίγνωστη στο ευρύ ελληνικό κοινό μέσα από την τηλεόραση.

 

Απρίλιο του 2010 η «θεά» Νίνα Λοτσάρη επιλέγει BEST και φωτογραφίζεται στην Achaia Clauss και στη βίλα Κωστάντζα που ανοίγει ειδικά για το μεγάλο περιοδικό της Πάτρας. Μια καλλονή από την Πάτρα σε μια βίλα- καλλονή. Είναι η εποχή που το άστρο της λάμπει και κατακτά κορυφές.

 

Στο τεύχος Ιανουαρίου 2020 η Λένα Δροσάκη η οποία ξεκίνησε εργαζόμενη ως ταξιθέτρια στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας για να κάνει στη συνέχεια το μεγάλο βήμα και να κατακτήσει της αθηναϊκές σκηνές έχοντας λάβει και το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, ποζάρει στο BEST και εκμυστηρεύεται στιγμές από την πορεία της και τη σχέση της με τον Αχαιό σύντροφό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

Ο πατέρας της Κώστας Τρίγγος, «που αν δεν ήταν αρτοποιός θα ήταν ο Έλληνας Άλ Πατσίνο»,  το  σχολείο της στο Καστρίτσι, οι φίλες της από την Πάτρα και το γυμνό στην ταινία Suntan όπου έμεινε αξέχαστη ως το όμορφο, ηλιοκαμένο κορίτσι, ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία είχε μιλήσει η Έλλη Τρίγγου στο BEST  τον Απρίλιο του 2016, πριν γίνει η «Ασημίνα» που όλοι αγαπήσαμε.

 Στο τεύχος Ιούλιος- Αύγουστος 2010 ο Νίκος Οικονομόπουλος λέει στο BEST ότι δεν του λείπει η Πάτρα καθώς έρχεται συνέχεια. Δεν έχει κλείσει ακόμη τα 30 κι όμως έχει δει πολλά από τα όνειρά του να πραγματοποιούνται. Ποζάρει για το περιοδικό με φόντο τη θάλασσα και αφήνει το μυαλό του να ταξιδεύει.

 

Καλλονές: Όταν η ομορφιά κατοικεί στην Πάτρα

Όταν τον Γενάρη του 2011 κυκλοφόρησε το περιοδικό έχοντας εξώφυλλο την Διονυσία Κουκίου να λέει  «στην απελπισία πάνω σκέφτομαι να επιστρέψω στην Πάτρα και να ξαναδουλέψω στο κομμωτήριο», έγινε πάταγος. Η πανέμορφη Διονυσία δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου της Star Hellas, έναν αρραβώνα και έναν χωρισμό, φωτογραφιζόταν για το BEST πιο όμορφη από κάθε άλλη φορά μέσα στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας και μιλούσε για τα πάντα ακομπλεξάριστα και χωρίς… ρετούς.

Τον Οκτώβριο του 2011, πριν την γνωρίσει το πανελλήνιο μέσα από το GNTM, η Ηλιάννα Παπαγεωργίου, το αγοροκόριτσο από την Αγία Τριάδα της Πάτρας, είχε μόλις επιστρέψει από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας όπου ως μοντέλο, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της συνεργασίες με  μεγάλου σχεδιαστές στο εξωτερικό όπως οι  Dolce & Gabbana και ο Roberto Cavalli. Είπε το «ναι» στο BEST και μίλησε για όλα!

Τον Ιούνιο του 2011 περάσαμε μια μέρα με την τραγουδίστρια Θωμαή Απέργη στη honeymoon βίλα του Mandola Rosa στο Grecotel. O Nίκος Ψαθογιαννάκης τη φωτογράφισε κι αυτή μας ανταπέδωσε τραγουδώντας μας τζαζ in private. Μια θερμή καλλονή με μεσογειακή ομορφιά που έφερνε μαζί της το καλοκαίρι.

Η  Άρτεμις Φραγκούλη, μια από τις ομορφότερες Πατρινές,  περίμενε γιο τον Δεκέμβριο του 2011 και μας είχε χαρίσει μια από τα πιο τρυφερές φωτογραφίσεις, δυο μόλις μήνες πριν τον φέρει στον κόσμο. Ο φακός του Νίκου Ψαθογιαννάκη είχε αποθεώσει την ομορφιά της με μια σειρά από μαγικά κλικ.

Τα Χριστούγεννα του 2017 το BEST έκανε ρεβεγιόν με την Star Hellas Μαρία Ψηλού. Η 20χρονη (τότε) Αιγιώτισσα  σπούδαζε στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ονειρευόταν καριέρα στο μόντελινγκ, την tv και το  fashion design. Πόζαρε για το τεύχος έτοιμη για το βράδυ της γιορτής και  μας χάρισε λίγη από τη λάμψη της, τυλιγμένη στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr