Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέσσερις Πατρινοί μας «μυούν» στα μυστικά της τεχνητής νοημοσύνης

Μεγακλής Βασιλάκης, Χάρης Γιαραλής,  Κων...

Μεγακλής Βασιλάκης, Χάρης Γιαραλής, Κωνσταντίνος- Δημήτρης Χαραχλάνης, Σταύρος Θεοχάρης

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Tο πρώτο MeetUp τεχνητής νοημοσύνης που θα γίνει στην Πάτρα τον Μάρτιο!

Σε σημείο συνάντησης για συζητήσεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη στοχεύουν να μετατρέψουν την Πάτρα τέσσερις Πατρινοί που διοργανώνουν το 1st Patras AI MeetUp!

Πρόκειται για τον Μεγακλή Βασιλάκη, τον Χάρη Γιαραλή, τον Σταύρο Θεοχάρη,  τον Κωνσταντίνο- Δημήτρη Χαραχλάνη και το πρώτο MeetUp τεχνητής νοημοσύνης που θα γίνει στην Πάτρα τον Μάρτιο! Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου ενώ το event θα γίνει σε ξενοδοχείο της πόλης και θα ακολουθήσει networking session.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Μεγακλής  Βασιλάκης  επικεφαλής της προσπάθειας, «δεν είμαι μόνος σε όλο αυτό, είμαστε μία ομάδα που ασχολείται και στο τεχνικό αλλά και στο κοινωνικό κομμάτι. Τυγχάνει να δουλεύουμε και μαζί.

Η ιδέα ήρθε μέσα από συζητήσεις. Σκεφτήκαμε ότι είναι μία καλή περίοδος για την Πάτρα καθώς πλέον αναπτύσσεται πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι. Υπάρχουν αρκετές τεχνολογικές εταιρείες στην Πάτρα ενώ υπάρχουν και τεχνολογικές σχολές που έχουν μεταφερθεί στην πόλη. Πρόκειται για τουλάχιστον 5-6 τεχνολογικές σχολές.

Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι είναι μία καλή ευκαιρία για τον κόσμο να δει τι υπάρχει εκεί έξω από εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη η οποία τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει και μπαίνει ραγδαία στις ζωές μας. Είδαμε επίσης ότι λείπουν από την Πάτρα τέτοιες ενέργειες. Σκεφτήκαμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει την Πάτρα να μάθει ποιοι είναι αυτοί που ασχολούνται με την τεχνολογία. Με λίγα λόγια θα γνωριστούμε και θα μάθουμε τι κάνει ο καθένας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, σε κάποιο κεντρικό ξενοδοχείο. Θα έχουμε τρεις ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου. Όλοι θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις, να μοιραστούν εμπειρίες.

Στόχος είναι αυτό να γίνεται μία φορά το τρίμηνο ώστε αρκετός κόσμος να παρακολουθήσει, να μάθει και να εξελιχθεί μέσα από αυτό. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προχωρά πολύ γρήγορα και σίγουρα σε τρεις ώρες δεν μπορεί να καλυφθεί το αντικείμενο. Θα θέλαμε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο τεχνολογικών και μη ανθρώπων που θα βρίσκεται και θα συζητάει νέα ευρήματα, εξελίξεις πάνω στο αντικείμενο και να προκύψουν όμορφες ιδέες».

Ο Μεγακλής Βασιλάκης μιλά για τις λανθασμένες εντυπώσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη.

«Μετά από τεχνολογίες που αναπτύσσονται, πολλοί επαγγελματίες έχουν θεωρήσει, για παράδειγμα, πως ίσως χάσουν τη δουλειά τους από την τεχνητή νοημοσύνη. Εγώ πιστεύω πως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα πρέπει να προσεγγίσουμε την τεχνητή νοημοσύνη με τη σκέψη ότι θα αυξήσει την παραγωγικότητα και όχι ότι θα μας κλέψει τη δουλειά. Φανταστείτε όταν ήρθε ο ηλεκτρισμός, δε σταματήσαμε να κάνουμε τις δουλειές μας, φτιάξαμε μηχανήματα που μας βοηθούν στις δουλειές μας. Προφανώς κάποιες δουλειές θα αλλάξουν ίσως στο μέλλον, όμως αυτό δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Θεωρώ όμως ότι όλο αυτό γίνεται για καλό. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ για να βοηθήσει σε τομείς όπως είναι η ιατρική. Θα μπορούμε με τη βοήθειά της να κάνουμε διάγνωση ασθενειών πιο γρήγορα  και γενικότερα να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας. Υπάρχει και η κακή πλευρά, όμως μέσω της παιδείας, της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για καλό και όχι για κακό» λέει.

Ο Μεγακλής Βασιλάκης ασχολείται με τη νοημοσύνη και το software. «Μέσα από Projects με επαγγελματίες του χώρου και Πανεπιστήμια και οργανισμούς προσπαθούμε να φτιάξουμε εφαρμογές που χρησιμοποιούν τέτοιες τεχνολογίες  για να λύσουν προβλήματα» λέει.

Όπως εξηγεί, «για παράδειγμα εργαζόμαστε ώστε να πάρουμε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων από εικόνες από ιατρικές εξετάσεις ασθενών με καρκίνο (ανώνυμα) και προσπαθούμε μαζί με τους συνεργάτες μας να φτιάξουμε μία πανευρωπαϊκή τράπεζα δεδομένων για να γίνει έρευνα και να φτιάξουμε μοντέλα που θα μπορούν να διαγνώσουν πιο γρήγορα τον καρκίνο. Θα βοηθήσουν τους γιατρούς να μειωθούν και τα λάθη που γίνονται. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν συνδυάζουμε τέτοιου είδους μοντέλα με ανθρώπους έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που θα είχαμε αν δρούσε ένας από τους δύο, ή το software ή ο άνθρωπος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πάτρα- Ληστείες: Αυτό είναι το γκαράζ στην Αγυιά όπου εγκατέλειπαν τα κλεμμένα δίκυκλα που χρησιμοποιούσαν

"Καρόδρομος" στο Ζαβλάνι υπεύθυνος για τραυματισμούς πεζών ακόμη και για τροχαία ατυχήματα - ΦΩΤΟ

Μοσχάτο: «Θα σε σκοτώσω είμαι αποφασισμένη» – Βίντεο ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις