Δείτε το βίντεο
Λαχταριστή η σημερινή συνταγή που ετοιμάζει ο σεφ Γιώργος Τσούλης στην κουζίνα της «Ελένης». Δείτε πώς θα φτιάξετε ατομικά γαλακτομπούρεκα.
Υλικά:
Για το σιρόπι
300 ml νερό
350 γρ. ζαχαρη κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλας
Χυμός από μισό πορτοκάλι
Για τη γέμιση
600 ml γάλα πλήρες
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά medium
100 γρ. σιμιγδάλι
1 κ.γ. βανίλια εκχύλίσμα
50 γρ. βούτυρο παγωμένο
Άλλη μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης φτιάχνει παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο στην κουζίνα του "Στούντιο 4"
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας,
250 γρ. βούτυρο αγελάδος,
Υλικά για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα πλήρες,
180 γρ. ζάχαρη,
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
50 γρ. σιμιγδάλι χοντρό,
4 μεσαία αυγά,
ξύσμα από ένα λεμόνι και από ένα πορτοκάλι,
μια βανιλίνη,
100 γρ. βούτυρο αγελάδος,
Υλικά για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι,
190 ml νερό,
φλούδες από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr