Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εκδήλωση – Συναυλία συμπαράστασης στους σεισμόπληκτους της Συρίας θα γίνει την Τετάρτη 22/2

Εκδήλωση – Συναυλία συμπαράστασης στους ...

Στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης της Αθήνας, STUDIO new star art cinema, στην οδό Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής

Στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης της Αθήνας STUDIO new star art cinema, στην οδό Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής (τηλ: 210 8640054, 210 8220008) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συναυλία για τους σεισμόπληκτους της Συρίας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:

Αυγερινή Γάτση στο τραγούδι και ακορντεόν, Νίκος Παραουλάκης στο νέυ, Ταξιάρχης Γεωργούλης ούτι και Nebil George Al Sayegh στο ούτι καθώς και η χορωδία και η χορευτική ομάδα της «Περπερούνας» που θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια.

Ο Στέφανος Γανωτής, θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Συρία, το Ημερολόγιο ενός Αποχωρισμού». Στον χώρο του κινηματογράφου θα υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφίας: «Η Συρία πριν τον Πόλεμο», «Οι Δικοί μου Πρόσφυγες».

Στόχος μας αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι η συγκέντρωση ζεστών ρούχων, κλινοσκεπασμάτων και χρημάτων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Συρίας, τα οποία θα παραδοθούν στον Συριακό λαό μέσω: της Αραβόφωνης ορθόδοξης Εκκλησίας, Αγία Όλγα ΝΙΜΙΤΣ και της Στέγης Σύρων της Ελλάδας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:

*Ο Στέφανος Γανωτής γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας τον Μάη του 1970 και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Αθήνα. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Γαλλική Φιλολογία και από το 2004 εργάζεται στη Β’βάθμια εκπαίδευση. Τον Οκτώβρη του 2016 πήρε απόσπαση ως Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μαλακάσα. Ασχολείται με τη μουσική, τον παραδοσιακό χορό και την αφήγηση.

Έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει ως μουσικός και ως αφηγητής σε δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγγραφέας παιδικών βιβλίων, έχει εκδώσει μέχρι σήμερα τα βιβλία του: "Η Πολυασχολούπολη και η Τεμπελοχώρα", "Η μικρή Κωνσταντίνα και το Φεγγαράκι", "Αντίο Συρία" και "ΣΥΡΙΑ Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού". Το 2015 έλαβε τιμητική διάκριση στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, στο οποίο συμμετείχε με το σενάριό του βασισμένο στο βιβλίο "Αντίο Συρία» και με δύο ποιήματά του: "Φαρμακονήσι Γενάρης 2014" και "Ειδομένη". Είναι παντρεμένος, έχει τέσσερα παιδιά και ζει στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Τίτλοι Βιβλίων Στέφανου Γανωτή:

«Συρία, Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού» Αθήνα, 2023

«Γιώργος και Γαλάτεια Σουρέλη, Ζωή όλο φως!», Συλλογικό έργο, Αθήνα, 2019

«Η Πολυασχολούπολη και η Τεμπελοχώρα», Αθήνα, 2019

«Συρία, Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού» Αθήνα, 2017

«Η μικρή Κωνσταντίνα και το φεγγαράκι», Αθήνα, 2016

«Η Πολυασχολούπολη και η Τεμπελοχώρα», Αθήνα, 2014

*Η Αυγερινή Γάτση γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Ήπειρο.

Ξεκίνησε μουσική με βασικό όργανο το πιάνο στα οκτώ της χρόνια με την Μαρία Στούπη και στη συνέχεια φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, όπου διδάχτηκε θεωρία και πράξη της βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής (αρμονία), νέυ και σάζι.

Μετά το λύκειο παρακολούθησε 3 χρόνια θεωρία της τροπικής μουσικής (μακάμια) στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Χρίστο Τσιαμούλη  και συνέχισε το νέυ με τον Χάρη Λαμπράκη.

Τώρα φοιτά στο τμήμα Μουσικών Σπουδών Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών όπου  και για τέσσερα χρόνια συμμετείχε στην ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του τμήματος.

Από το 2007 έως το 2012 παρακολούθησε σεμινάρια στο Χουδέτσι της Κρήτης  στο εργαστήριο  "Λαβύρινθος"  με καθηγητές τους : Omer Erdogdular (νέυ), Yurdal Tokcan (ούτι), Zohar Fresco (ρυθμολογία), Mercan Erzincan (τουρκικό χάλκ τραγούδι), Ross Daly (σύνθεση-μακάμ) και Σωκράτη Σινόπουλο (μακάμ).

Από το 2012 διευθύνει την μικτή χορωδία  παραδοσιακής μουσικής «περπερούνα», και από το 2013 διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι και αυτοσχεδιασμό πάνω σε δρόμους και μακάμ (αμανέ) στα θερινά Μουσικά σεμινάρια  Ικαρίας (musical yards) και Σάμου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ενεργή στο μουσικό σχήμα rebetien και πιο προσφάτως στο φωνητικό σχήμα bilia faux όπου έχει την επιμέλεια της ενορχήστρωσης και διασκευής του υλικού για φωνές.

Έχει συνεργαστεί με: Αλέξανδρος Παπαδημητράκης, Μιχάλης Κουλουμής, Μανούσος Κλαπάκης, Ευγένιος Βούλγαρης, Θύμιος Ατζακάς, Δημήτρης Μπρέντας, Μαρία Πλουμή, Στέφανος Φίλος, Santouristas Band, Elektrobalkana, Βασίλης Σκουτάς, Δημήτρης Μηταράκης κ.α.

*Ο Νίκος Παραουλάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Κρήτης το 1977. Το 1995 βρέθηκε στην ΑΘΗΝΑ και έκανε μουσικές σπουδές σε ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη) με τους Παναγιώτη Αδάμ, Ιωσήφ Παπαδάτο και Βασίλη Φόστερ, καθώς επίσης κλασική και jazz κιθάρα με τους Θανάση Κουμεντέρη και Γιώτη Σαμαρά. Επίσης, από το 2000 κάνει μαθήματα νέυ με τον Χάρη Λαμπράκη και από το 2002 με τον Omer Erdogdular.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και μουσικούς (Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Haig Yazidjian, Marta Sebastyen, Αντώνη Απέργη, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Καλημέρη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Βασίλη Σκουλά, Νίκο Κυπουργό κ.ά.).

Το 2005-2006 δίδασκε νέυ στο ΤΕΙ Ηπείρου (τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής) στην Άρτα. Αυτή την περίοδο διδάσκει νέυ στο Κεντρικό Ωδείο (Αθήνα). Συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

*Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα (1993). Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκίνησε στα οκτώ του χρόνια, με το μπουζούκι.

Μερικά χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με το στεριανό λαούτο, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Καππάκου και μετέπειτα του Χρήστου Ζώτου, παίζοντας σε φεστιβάλ και συναυλίες ανά την Ελλάδα. Παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Ιωάννη Πλεμμένο. Το 2009 μπήκε στα μονοπάτια του ουτιού με τον Νίκο Παλαιολόγο. Μετέπειτα συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος με τον Yurdal Tokcan, Erkan Ogur, Omer Erdogdular, Ευγένιο Βούλγαρη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Σωκράτη Σινόπουλο, Χάρη Λαμπράκη, Joseph Tawardos και Ross Daly. Έζησε για δυο χρόνια στην Κρήτη όπου εργάστηκε στο μουσικό εργαστήρι λαβύρινθος του Ross Daly, με τον οποίον συνεργάστηκε ως μέλος του κουαρτέτου του μαζί με τους Κέλυ Θωμά και Σοφία Ευκλείδου.

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης είχε ακόμη την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι Ahmet Erdogdular, Omer Erdogdular, Zohar Fresco, Μάνος Αχαλινωτόπουλος Μιχάλης Κονταξάκης, Γιώργος Μανωλάκης, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Νίκος Ανδρίκος, Βαγγέλης Καρίπης, Γιώργος Ψάλτης, Δημήτρης Παναγούλιας, Haig Yazdjian, Τάσος Πούλιος, Θεοδώρα Αθανασίου, Νικόλας Παλαιολόγος, Γιώργος Κλάδης, Μάρθα Μαυροειδή, Derya Turkan, Yurdal Tokcan, Γιώργο Κοντογιάννη, Νικόλα Παραουλάκη κ.α., παίζοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ, σε Ελλάδα, Τουρκία, Ινδία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κατάρ κ.α.

Πρόσφατα ίδρυσε μαζί με τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο, το ντουέτο Beraber, όπου παίζουν τροπικές συνθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και δικές τους. Είναι βασικό μέλος του σχήματος Ακούσματα Ανατολής του Γιώργου Ψάλτη, όπου παίζουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ ουτιού της Τυνησίας.

Από το 2018 διδάσκει τούρκικο ούτι στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος.

Η εκδήλωση όπως προείπαμε θα φιλοξενηθεί στο STUDIO New Star Art Cinema, Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture