Μια διαφορετική σαλάτα
Τα παντζάρια σε μια δροσερή σαλάτα, μια εύκολη και νόστιμη εκδοχή. Συνταγή για σαλάτα με ψητά ή βραστά παντζάρια.
Υλικά
1 κιλό παντζάρια
Για τη σάλτσα
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι ψιλό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
μαϊντανός ή άλλο φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα παντζάρια και τα βράζετε σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν (για να ελέγξετε το βράσιμο, πρέπει να τρυπιούνται με το πιρούνι). Εναλλακτικά:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σ’ ένα ταψί στρώνετε αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε πάνω τα παντζάρια. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και τα τυλίγετε καλά.
Ψήνετε τα παντζάρια για 90’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Ξεφλουδίζετε τα παντζάρια και τα κόβετε στη μέση. Τα βάζετε στο σκεύος σερβιρίσματος.
Αφαιρείτε το φύτρο από το σκόρδο και το ψιλοκόβετε. Χτυπάτε σε γουδί το σκόρδο με αλάτι μέχρι να λιώσει και προσθέτετε στον πολτό το λάδι και το ξίδι. Περιχύνετε τα παντζάρια με το σκορδάτο λαδόξιδο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr