Το «έθιμο» μετά την περιφορά του Επιταφίου, απαιτεί… καλαμαράκια
Στο «φουλ» είναι οι κρατήσεις στα εστιατόρια της Πάτρας, για την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς το «έθιμο» μετά την περιφορά του Επιταφίου, απαιτεί… καλαμαράκια.
Οι Πατρινοί γεμίζουν τα καταστήματα εστίασης, τόσο αυτά που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης όσο και παραλιακά, όπως τα Βραχνέικα, το Ρίο μέχρι και τον Ψαθόπυργο. Για το λόγο αυτό, ήδη από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις, μιας και δύσκολα θα βρεθεί την τελευταία στιγμή κάποιο τραπέζι ελεύθερο.
«Η Μεγάλη Παρασκευή είθισται να είναι μια καλή μέρα για την εστίαση, ο κόσμος γεμίζει τα καταστήματα και η πρώτη εικόνα είναι ενθαρρυντική καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι κρατήσεις. Η ζήτηση, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, είναι μεγάλη. Αυτό δεν αφορά μόνο τις παραλιακές ψαροταβέρνες αλλά όλα τα καταστήματα εστίασης, που έχουν προσθέσει και νηστίσιμο μενού» επισημαίνει στο thebest.gr o πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Αναστάσιος Γιατράς.
Αναφορικά, με τις τιμές, στα θαλασσινά, τονίζει ότι «σε αυτή την κατηγορία, είναι πολύ αυξημένες αφού η αύξηση των πρώτων υλών είναι τεράστια, ωστόσο θα γίνει μια προσπάθεια να κρατηθούν σε επίπεδα που να μπορεί ο κόσμος να ανταπεξέλθει» και εξηγεί: «Υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 20%. Αν σκεφτεί κανείς, για παράδειγμα, ότι το χταπόδι έχει φτάσει στα 25 ευρώ το κιλό».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr