Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Barbie: Γιατί απαγορεύτηκε η προβολή της ταινίας σε επαρχία του Πακιστάν

Barbie: Γιατί απαγορεύτηκε η προβολή της...

Λόγω του «σοκαριστικού περιεχομένου»

Η προβολή της ταινίας «Barbie» αναβλήθηκε στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν, λόγω του «σοκαριστικού περιεχομένου», σύμφωνα με ανακοίνωση από τις τοπικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πακιστάν οι ταινίες πρέπει να λάβουν έγκριση από την υπηρεσία λογοκρισίας, η οποία απαγορεύει σκηνές εάν τις θεωρήσει αντίθετες με τις κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες της χώρας. «Θα εξεταστεί πλήρως η ταινία και θα λογοκριθεί στα σημεία που θα θεωρήσουμε αναγκαίο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαρούκ Μαχμούντ, γραμματέας του Γραφείου Λογοκρισίας Ταινιών του Παντζάμπ – της πολυπληθέστερης επαρχίας του Πακιστάν –

Η κωμωδία, στην οποία οι χολιγουντιανοί σταρ Μάργκοτ Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ ενσαρκώνουν τη διάσημη κούκλα Μπάρμπι και τον φίλο της, τον Κεν, μπορεί να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, πρόσθεσε ο Μαχμούντ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ποιες σκηνές κρίθηκαν «σοκαριστικές» και για ποιον λόγο.

Πάντως, η ταινία θα προβληθεί κανονικά σήμερα στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και στην επαρχία Σιντ, όπου η τοπική λογοκρισία έδωσε την έγκρισή της.

«Περιμένω εδώ και μήνες να δω την “Barbie”. Δεν έχει λογική, να προβάλλεται στο Καράτσι και την Ισλαμαμπάντ αλλά όχι στη Λαχόρη», σχολίασε ο Νουσίν Σάαντ, ένας κάτοικος της Λαχόρης, της πρωτεύουσας του Παντζάμπ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τον περασμένο Νοέμβριο η ταινία «Joyland», που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και εκπροσωπούσε το Πακιστάν στα φετινά Όσκαρ, απαγορεύτηκε από την πακιστανική κυβέρνηση που την έκρινε «αντίθετη με την ευπρέπεια και τα ήθη», υπό την πίεση που ασκούσαν τα ισλαμιστικά κόμματα. Η ταινία, που περιγράφει τη σχέση ενός παντρεμένου άνδρα με μια διεμφυλική γυναίκα, τελικά έλαβε την έγκριση της εθνικής υπηρεσίας λογοκρισίας, όμως παρέμεινε απαγορευμένη στο Παντζάμπ. Το 2019, η ταινία Zindagi Tamasha, που αφηγείται την ιστορία ενός ιερωμένου που κάποιοι τον βλέπουν να χορεύει σε έναν γάμο, απαγορεύτηκε και ο δημιουργός της κατηγορήθηκε για βλασφημία από ένα ακροδεξιό, θρησκευτικό κόμμα.

ΠΗΓΗ

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight