Ο φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θαλάσσιων θηλαστικών όπως και οι φάλαινες, τα δελφίνια και οι φώκαινες
Ο φυσητήρας χτυπήθηκε από πλοίο κοντά στην Κεφαλονιά, το οποίο του στέρησε τη ζωή.
Ο φυσητήρας εντοπίστηκε νεκρός πριν από μερικές εβδομάδες στα δυτικά της Κεφαλονιάς, με σημάδια σύγκρουσης με πλοίο. Σύμφωνα με ανάρτηση της WWF Greece στο Facebook, «η Ελληνική Τάφρος έχει πολύ μεγάλη σημασία για αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά, καθώς είναι το καταφύγιο 200 περίπου φυσητήρων.
Ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα μοναδικά μέρη της Μεσογείου όπου οι θηλυκές γεννούν και μεγαλώνουν τα μικρά τους. Το πρόσφατο περιστατικό με τον νεκρό φυσητήρα αποδεικνύει ότι οι συγκρούσεις των ζώων αυτών με πλοία εξακολουθούν να συμβαίνουν.
Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση δράση και περαιτέρω ενίσχυση της αντιμετώπισης του θέματος από τον ναυτιλιακό κλάδο και την πολιτεία. Μαζί με την ifaw, την Oceancare και το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος συνεχίζουμε εντατικά τις προσπάθειες για την προστασία των φυσητήρων και της Ελληνικής Τάφρου».
Ο φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θαλάσσιων θηλαστικών όπως και οι φάλαινες, τα δελφίνια και οι φώκαινες. Ωστόσο οι φυσητήρες ως κητώδη, συγγενεύουν περισσότερο με τα δελφίνια, παρά με τις φάλαινες και έτσι αποτελεί λάθος να αναφέρουμε τους φυσητήρες ως «φάλαινες φυσητήρες».
Επίσης, αποτελεί λάθος να τους αποκαλούμε σπερμοφάλαινες από τη παράφραση της αγγλικής τους ονομασίας. Ο φυσητήρας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κήτος, που μπορούμε να συναντήσουμε στα ελληνικά ύδατα: το μεγαλύτερο είναι η πτεροφάλαινα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr