Τον περασμένο Ιανουάριο εξασφάλισε χρηματοδότηση 55 εκατ. δολ., της οποίας ηγήθηκε η Carlyle Group και μερικούς μήνες αργότερα ήρθε η συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ
Όταν μια startup με «ελληνικό DNA» είναι σε θέση να εκπαιδεύει τον αμερικανικό στρατό κατά των κυβερνοαπειλών, αφενός δεν υφίσταται αμφιβολία για τις επιδόσεις της, αφετέρου επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία των Ελλήνων δημιουργών της σε ένα πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό τεχνολογικό πεδίο.
Μια τεχνογνωσία «Made in Greece»
Η Hack The Box, πριν από μερικούς μήνες, στις αρχές του 2023, Ιανουάριο μήνα, προκάλεσε αίσθηση στην αγορά όχι μόνο επειδή άντλησε μια χρηματοδότηση 55 εκατ. δολ., αλλά και γιατί κατάφερε να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον ενός private equity με την εμβέλεια της Carlyle Group, από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.
Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίζονται, αυτή τη φορά με μια μεγάλη συνεργασία.
Η νεοφυής εταιρεία – δημιουργός λογισμικού εκπαίδευσης για την κυβερνοασφάλεια, ήρθε σε συμφωνία πρόσφατα για τη διάθεση/ενσωμάτωση του πρωτοποριακού περιεχομένου της στον κυβερνοχώρο –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- στην υπηρεσία Cyber Mission Force/Persistent Cyber Training Environment (PCTE) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (U.S. Department of Defence).
Τι είναι το PCTE; Μια αποκλειστική πλατφόρμα αναβάθμισης δεξιοτήτων (upskilling platform) η οποία δημιουργήθηκε, σύμφωνα με την περιγραφή που της γίνεται, για την υποστήριξη τυποποιημένης ατομικής εκπαίδευσης, πιστοποίησης ομάδας και πρόβας αποστολών για επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο (Joint Cyberspace Operations Forces).
Εν ολίγοις, με την ανάπτυξη του project το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αξιοποιεί τη συνδεσιμότητα μεταξύ των παρόχων λύσεων κυβερνοασφάλειας, ενώ από την εισαγωγή της PCTE στις διαδικασίες του τομέα, κυβερνητικές ομάδες μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε διάφορα σενάρια για την καλύτερη προετοιμασία τους για την καταπολέμηση των απειλών στον κυβερνοχώρο.
H Hack The Box (HTB) μετά από την ενσωμάτωσή της στην πλατφόρμα OpenDash360™ του Ultimate Knowledge Institute, θα υποστηρίξει το Υπουργείο Άμυνας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς εκσυγχρονίζει και τυποποιεί τις εκπαιδευτικές λειτουργίες της στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο.
Στις ομάδες που χρησιμοποιούν το PCTE περιλαμβάνονται ο Στρατός, το Σώμα Πεζοναυτών, το Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία, η Ακτοφυλακή, η Αεροπορική Εθνική Φρουρά και η Εφεδρεία της Πολεμικής Αεροπορίας.
«Η ομάδα του Ultimate Knowledge Institute είναι ενθουσιασμένη για την ευκαιρία που έχει να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ της Hack The Box και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Τόνι Άκερς , Διευθύνων Σύμβουλος του UKI, ενώ ο συνιδρυτής και CEO της HTB, Χάρης Πυλαρινός αναφέρθηκε σε μια απαράμιλλη πρόσβαση των υπερασπιστών της κυβερνοασφάλειας στην εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των πιο πρόσφατων κυβερνοαπειλών και των τρωτών σημείων του κυβερνοχώρου.
Η επένδυση της Carlyle
Τις πρώτες ημέρες του 2023, στις 11 Ιανουαρίου, υπενθυμίζεται ότι η Hack The Box, είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση επένδυσης Series Β 55 εκατ. δολ., της οποίας ηγήθηκε η Carlyle, από τα μεγαλύτερα funds παγκοσμίως με 369 δισ. δολ. υπό διαχείριση, με συμμετοχή των Paladin Capital Group, Osage University Partners, Marathon Venture Capital, Brighteye Ventures και Endeavor Catalyst Fund.
Ιδρύθηκε το 2017 από τους Χάρη Πυλαρινό, Τζέιμς Χούκερ και Άρη Ζηκόπουλο με στόχο να κάνει πιο προσιτή την εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια.
Οι πληροφορίες μάλιστα ήθελαν την Carlyle Group να αποκτά υψηλό μειοψηφικό ποσοστό στην ελληνική startup.
Στην πορεία της, από τότε έως σήμερα, χιλιάδες οργανισμοί σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων κυβερνήσεων, εταιρειών της λίστας Fortune 500 και ακαδημαϊκών ινστιτούτων κ.ά., χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για να διατηρήσουν καλά εκπαιδευμένο το ανθρώπινο δυναμικό τους για την αντιμετώπιση κάθε κυβερνοαπειλής.
Ανάμεσα τους, οι Toyota, Siemens, EA Sports, αλλά και κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το UCL.
2,2 εκατ. μέλη
Η Hack The Box πέτυχε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα παγκοσμίως στο χώρο, με περισσότερα από 2,2 εκατ. μέλη, που αυξάνονται διαρκώς και εκπαιδεύονται, σε εκατοντάδες εργαστήρια προσομοίωσης.
Μέσω μιας πλατφόρμας «ηθικού χάκινγκ» οι χρήστες μαθαίνουν να «χακάρουν» τα υπολογιστικά συστήματα, αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων.
Συνολικά, η HTB έχει συγκεντρώσει κεφάλαια 70 εκατ. ευρώ, απασχολεί πάνω από 180 εργαζόμενους, με την πλειοψηφία τους στην Ελλάδα, η έδρα της είναι στο Κεντ της Αγγλίας, με παρουσία στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα.
Στον σχεδιασμό της για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης που έλαβε, περιλαμβάνεται η ενίσχυση του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, η επέκταση στις αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της APAC και η αύξηση του προσωπικού της.
πηγή newmoney.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr