Όπως φαίνεται το να φτιάξει κάποιος έναν χώρο εστίασης από την αρχή είναι ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα
Καταστήματα που έβαλαν λουκέτο κι έχουν υποδομές επιλέγουν να φτιάξουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την εστίαση, στην Πάτρα.
Όπως φαίνεται το να φτιάξει κάποιος έναν χώρο εστίασης από την αρχή είναι ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα οπότε η ανακαίνιση χώρων που υπήρχαν ως καταστήματα εστίασης και χρειάζονται λιγότερα χρήματα για να μεταμορφωθούν» θεωρείται από πολλούς επιχειρηματίες έξυπνη λύση.
Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, Τάκης Ματθαιόπουλος, «πολλοί είναι εκείνοι που ανακαινίζουν καταστήματα εστίασης που δεν κατάφεραν να μείνουν ανοιχτά ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν τελικά να φτιάξουν ένα χώρο που θα αρέσει στον κόσμο. Κάποιοι τα καταφέρνουν και κάποιοι άλλοι όχι. Οι γνωριμίες και οι ανταγωνιστικές τιμές παίζουν κι αυτές το ρόλο τους κάθε φορά. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι εκεί που κλείνει ένα μαγαζί, στον ίδιο χώρο ανοίγει ένα άλλο κατάστημα εστίασης ξανά. Η τάση που επικρατεί είναι τα bar- restaurant ενώ το ίδιο συνέβη και με κέντρο διασκέδασης, το οποίο άνοιξε πάλι ως μπουζούκια, ανακαινισμένο και με άλλο όνομα».
Όπως αναφέρει ο κ. Ματθαιόπουλος, «στην περιοχή ωστόσο εξακολουθούμε να έχουμε περισσότερα καταστήματα εστίασης από αυτά που χρειαζόμαστε και αυτό είναι πρόβλημα. Σημαντικό είναι επίσης να καταλάβουμε ότι το να είμαστε ανταγωνιστικοί στις τιμές μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τα κόστη που έχει η κάθε επιχείρηση με βάση τα δικά της δεδομένα. Ο καφές για παράδειγμα δεν μπορεί να έχει την ίδια τιμή στον Πελεκάνο και στην Πλατεία Βουδ επειδή υπάρχει κατά κάποιον τρόπο το ψυχολογικό όριο των 3,5 ευρώ».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr