Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΗΕ: Δραματική αύξηση του μίσους παγκοσμίως από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

ΟΗΕ: Δραματική αύξηση του μίσους παγκοσμ...

Όλα όσα είπε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Την «έντονη αύξηση του μίσους» στον κόσμο από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς διαπιστώνει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο Τουρκ εξέφρασε τη λύπη του για την αύξηση των «κρουσμάτων» αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας και άλλων ρητορικών μίσους, που εκδηλώνονται ακόμη και σε ακραίες μορφές με βίαιες επιθέσεις και στοχοποιήσεις. Χαρακτηριστική είναι εδώ η πολιτική των κρατών της Δύσης, όπως η Γαλλία, που απαγόρευσαν τις εκδηλώσεις και τις πορείες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη -οι οποίες έγιναν παρόλα αυτά και ήταν ιδιαίτερα μαζικές. Ταυτόχρονα, έχει κηρυχθεί συναγερμός κατά της «τρομοκρατίας» με μουσουλμάνους να βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών. Ακόμη και ηγέτες κρατών εκφράζουν -κατά βάση- ισλαμοφοβική και αντιμουσουλμανική ρητορική με τις απαραίτητες δόσεις ξενοφοβίας και κινδυνολογίας.

«Ο αντίκτυπος αυτής της κρίσης (…) έχει επιπτώσεις παντού, καθιστώντας ταυτόχρονα απάνθρωπους τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και τους Εβραίους. Βλέπουμε μια σημαντική αύξηση στη ρητορική μίσους, τη βία και τις διακρίσεις, ένα βαθύτερο κοινωνικό ρήγμα και πόλωση, καθώς και την άρνηση των δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ειρηνικής συνάνθροισης. Έχω ακούσει Εβραίους και Μουσουλμάνους να λένε ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς και αυτό με λυπεί», είπε ακόμη ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Ο ίδιος είπε ότι σε όλο τον κόσμο, «η ισλαμοφοβική και αντισημιτική παρενόχληση, οι επιθέσεις και η ρητορική μίσους έχουν αυξηθεί, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο διαμαρτυριών που σχετίζονται με συγκρούσεις».

Κατήγγειλε, ακόμη, την «εμπρηστική, τοξική και ρητορική μίσους» που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί ηγέτες. «Ο χείμαρρος της ρητορικής μίσους που χρησιμοποιείται, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι απεχθής», σχολίασε.

«Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές σε αυτό το θέμα. Απαγορεύεται κάθε ενθάρρυνση σε εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος που συνιστά υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις