Ήταν ψύχραιμος, απαντούσε στις ερωτήσεις του εισαγγελέα, είπε ο δημοσιογράφος για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα
Τριάντα έξι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Παναγιώτης Φραντζής, στραγγάλισε και στη συνέχεια τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια το διαμελισμένο σε έντεκα κομμάτια, σώμα της γυναίκας του, Ζωής Γαρμανή.
Ο Πάνος Σόμπολος μίλησε για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στις 10».
«Δεν έγραφα τι διάβασα, τι άκουσα, τι είπαν. Εγώ τα βίωσα. Ήμουν με τους συναδέλφους όλα αυτά που έζησα. Τον είδα στην ασφάλεια και μου είπε “δεν το έκανα εγώ το έγκλημα”. Έλεγε ότι ήταν ατύχημα. Πώς είναι ατύχημα; Αφού διαπιστώνει ο ιατροδικαστής ότι ήταν στραγγαλισμός. Ο Παναγιώτης έλεγε ότι την ώρα που τσακώνονταν, την έσπρωξε, έπεσε, χτύπησε στο κεφάλι από το σίδερο του κεφαλιού και έτσι έμεινε. Προσπάθησε να δικαιολογηθεί όπως όλοι οι κατηγορούμενοι» ανέφερε ο δημοσιογράφος.
Συνέχισε, λέγοντας ότι: «Ο πατέρας του είχε έρθει και στο γραφείο μου, είχαμε επαφές. Ήταν ένα παιδί από καλή οικογένεια, συμμαζεμένο παιδί. Και αυτό διερωτόμαστε όλοι. Πώς έφτασε στο σημείο να διαπράξει ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στη χώρα μας; Όταν έγινε η αναπαράσταση του εγκλήματος παρουσία εισαγγελέα και των αρμοδίων, όταν την ολοκλήρωσε, τον πήρα στο δωμάτιο που έγινε το κακό. Πήγαμε και μου έδειξε τα πάντα. Μου είχε κάνει τότε εντύπωση και τον ρώτησα “πώς το κατάφερες;”. Και μου είπε “Είναι εύκολο αν πάρεις μαχαίρι και κόβεις”. Ήταν ψύχραιμος! Κάποια άλλη φορά που τον είδα στην ασφάλεια, τα είχε χαμένα, δεν ήταν στα καλά του. Απέφευγε να μιλήσει».
Τέλος, ο Πάνος Σόμπολος σχολίασε ότι: «Παλαιότερα πηγαίναμε στα τροχαία δυστυχήματα, στα εγκλήματα και με τους τεχνικούς παίρναμε όλα τα πλάνα. Πολτοποιημένα άτομα τα δείχναμε στην τηλεόραση. Βέβαια δεν ήταν δικό μας φαινόμενο αυτό. Και σε άλλες χώρες γινόταν αυτό. Με την πάροδο των χρόνων εξέλειπε και ευτυχώς. Δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να ανοίγει την τηλεόραση και να βλέπει πολτοποιημένο άνθρωπο. Ο Φραντζής ήταν ψύχραιμος, απαντούσε στις ερωτήσεις του εισαγγελέα. Το ίδιο και ο πιλότος στα Γλυκά Νερά. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των δραστών είναι ότι “δεν το έκανα εγώ”.
Οι περισσότεροι από τους δολοφόνους αυτού του είδους εγκληματικές πράξεις, μετανιώνουν. Άλλοι πάλι είναι αμετανόητοι. Ένας αστυνόμος μου είπε ότι παντρεύτηκε μια αλλοδαπή, έκανε παιδιά και έχει το δικαίωμα να αλλάξει το όνομά του. Μου είπαν ότι δεν το έκανα, το διατηρεί».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr