Οι Έχινδες, που έχουν πάρει το όνομά τους από την ελληνική μυθολογία
Αγκάθια σκαντζόχοιρου, ρύγχος μυρμηγκοφάγου και πόδια τυφλοπόντικα.
Ο λόγος ένα χαμένος είδος θηλαστικού που ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες στα βουνά Κύκλωπες της Ινδονησίας, περισσότερα από 60 χρόνια μετά την τελευταία καταγραφή του.
Σύμφωνα με τον Guardian, η μακρύρρυγχη έχιδνα του Ατένμπορο, όπως ονομάστηκε από τον Βρετανό φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατένμπορο, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από το 1961 από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Και ξαναφωτογραφήθηκε στις 22 Ιουλίου του 2023 από τον βιολόγο Τζέιμς Κέμπτον που βρήκε το μικρό πλάσμα να περπατάει μέσα στο δάσος.
«Φώναξα στους συναδέλφους μου που είχαν απομείνει... και είπα "το βρήκαμε, το βρήκαμε" - έτρεξα από το γραφείο μου στο σαλόνι και αγκάλιασα τα παιδιά».
Οι Έχινδες, που έχουν πάρει το όνομά τους από την ελληνική μυθολογία και την Έχινδα όπου ήταν μισή γυναίκα μισό φίδι, είναι κρύβονται σε λαγούμια και είναι δύσκολο να βρεθούν.
«Ο λόγος για τον οποίο εμφανίζεται τόσο διαφορετικός από τα άλλα θηλαστικά είναι ότι είναι μέλος των μονοτρητών, μιας ομάδας που γεννάει αυγά και διαχωρίστηκε από το υπόλοιπο δέντρο της ζωής των θηλαστικών πριν από περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια», δήλωσε ο Kempton.
Το είδος έχει καταγραφεί επιστημονικά μόνο μία φορά στο παρελθόν, από έναν Ολλανδό βοτανολόγο το 1961. Ένα διαφορετικό είδος έχινδας συναντάται σε όλη την Αυστραλία και την πεδινή Νέα Γουινέα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr