Ένα πρωτότυπο και νόστιμο ορεκτικό
Αυτά τα μανιτάρια με γέμιση από λουκάνικα είναι ένα πρωτότυπο και νόστιμο ορεκτικό.
Φτιάχνεται με απλά υλικά που μπορεί να υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.
Επίσης, είναι ιδανικό ορεκτικό πάρτι, εκδηλώσεις ή για να συνοδεύσετε τα γεύματά σας τις γιορτές. Παράλληλα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι αρχάριοι στη μαγειρική, καθώς πρόκειται για μια συνταγή πολύ εύκολη στην παρασκευή της.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε τη γέμιση, να γεμίσετε τα μανιτάρια και στη συνέχεια να τα ψήσετε για περίπου 20-25 λεπτά. Τόσο εύκολο!
Πώς θα φτιάξετε λαχταριστά μανιτάρια με γέμιση από λουκάνικα
Υλικά
12 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
1/4 φλιτζάνι ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 pound αλεσμένο λουκάνικο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών
1/4 φλιτζάνι μαλακό τυρί κρέμα
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καθαρίστε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με μια χαρτοπετσέτα. Με τα χέρια σας, αφαιρέστε τα κοτσάνια των μανιταριών και αφήστε τα στην άκρη.
Μεταφέρετε τα καπάκια των μανιταριών σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε με ξύδι και λάδι. Αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το αλεσμένο λουκάνικο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια καθώς ψήνεται. Αυτό διαρκεί συνήθως 5-7 λεπτά.
Όσο ψήνεται το λουκάνικο, ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών.
Αφαιρέστε το περιττό λίπος από το τηγάνι με χαρτοπετσέτα ή μεταφέρετε το λουκάνικο σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ, προσθέστε το μαγειρεμένο λουκάνικο, τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών, το μαλακό τυρί κρέμα, την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσουν τα υλικά τη συνοχή μιας γέμισης.
Πάρτε κάθε μαριναρισμένο καπάκι μανιταριών και χρησιμοποιήστε ένα μικρό κουτάλι για να τα γεμίσετε γενναιόδωρα με το μείγμα του λουκάνικου, πιέζοντάς το απαλά, ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό ανάχωμα. Στη συνέχεια, μεταφέρετε κάθε γεμιστό μανιτάρι στο ταψί σας.
Μεταφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και η γέμιση να ροδίσει από πάνω.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τα μανιτάρια να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Προτάσεις αντικατάστασης των συστατικών στη συνταγή
Λουκάνικο: Χρησιμοποιήστε κιμά γαλοπούλας ή κιμά κοτόπουλου
Τυρί κρέμα: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατσικίσιο τυρί ή ρικότα
Φρυγανιά: Θρυμματισμένα κράκερ
Τυρί παρμεζάνα: Αντικαταστείστε με τυρί Asiago ή Romano
Σκόρδο: ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Μαϊντανός: Χρησιμοποιήστε άλλα βότανα, όπως φρέσκο βασιλικό ή κόλιανδρο
Συχνές ερωτήσεις
Μπορούν να γίνουν μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο εκ των προτέρων;
Ναι, μπορείτε να προετοιμάσετε τα γεμιστά μανιτάρια με λουκάνικο εκ των προτέρων και να τα ψήσετε αργότερα.
Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
Ετοιμάστε τη γέμιση: Μαγειρέψτε το λουκάνικο, ανακατέψτε με το τυρί κρέμα, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Μεταφέρετε τη γέμιση σε αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
Καθαρίστε τα μανιτάρια: Καθαρίστε και αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Αποθηκεύστε τα καθαρισμένα καπάκια μανιταριών σε ένα δοχείο με επένδυση από χαρτί ή μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε στην κατάψυξη.
Την ημέρα που θέλετε να σερβίρετε τα γεμιστά μανιτάρια, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
Βγάλτε τη γέμιση και τα καπάκια μανιταριών από το ψυγείο.
Μαρινάρετε τα καπάκια μανιταριών για 10-15 λεπτά σε ξύδι και λάδι.
Γεμίστε τα μαριναρισμένα μανιτάρια με τη γέμιση.
Ψήστε τα γεμιστά μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μερικά επιπλέον λεπτά στο χρόνο ψησίματος για να λάβετε υπόψη την κρύα γέμιση και τα μανιτάρια.
Πώς πρέπει να αποθηκεύονται τα γεμιστά μανιτάρια με λουκάνικο;
Τα γεμιστά μανιτάρια με λουκάνικο μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Για να τα αποθηκεύσετε, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια μεταφέρετε τα σε αεροστεγές δοχείο χρησιμοποιώντας λαδόκολλα ανάμεσα στις στρώσεις, αν χρειάζεται.
Για να τα σερβίρετε, αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε.
Εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές για την παρασκευή και την αποθήκευση γεμιστών μανιταριών με λουκάνικο:
Για να αποφύγετε να ραγίσουν τα μανιτάρια κατά το ψήσιμο, γεμίστε τα μόνο μέχρι τη μέση.
Εάν θέλετε να κάνετε τα γεμιστά μανιτάρια πιο τραγανά, ψήστε τα σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά πριν προσθέσετε τη γέμιση.
Για να κάνετε τα γεμιστά μανιτάρια πιο πλούσια σε γεύση, προσθέστε 1/4 φλιτζάνι κρασί ή ζωμό στη γέμιση.
Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr