Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή - Tάρτα με μπρόκολο και 4 τυριά

Συνταγή - Tάρτα με μπρόκολο και 4 τυριά

Μια τάρτα που συνδυάζει αρμονικά το μπρόκολο με τα 4 τυριά

Συνταγή - Μια τάρτα που συνδυάζει αρμονικά το μπρόκολο με τα 4 τυριά.

Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
150 ml νερό χλιαρό
12 γρ. (1/2 κυβάκι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγη Ζάχαρη

Για τη γέμιση
700 γρ. μπρόκολο
2 φακέλους  Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ (η συσκευασία περιέχει μέσα 3)
1 λίτρο γάλα
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. μπλε τυρί ή γκοργκοντζόλα, λιωμένο με πιρούνι
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, χοντροτριμμένη
1 αυγό
25 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το ταψί

Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.

Βήμα 2
Κόβουμε το μπρόκολο σε ματσάκια και το βράζουμε για 5-10 λεπτά σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, αφού το σουρώσουμε, το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για ακόμη 5 λεπτά. Και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 4 τυριά και ρίχνουμε μέσα και ένα αυγό.  Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 4
Ρίχνουμε το μείγμα τυριών μέσα στο τηγάνι μας και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω στην στρωμένη ζύμη και στο τέλος ρίχνουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180°C.

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life