Ένα εξαίσιο γλυκό που δεν θέλει πολύ κόπο για να γίνει
Η ζύμη αυτού του κορμού είναι μια εύκολη εκδοχή παντεσπανιού που μοσχοβολά πορτοκάλι: περιέχει και χυμό και ξύσμα.
20' προετοιμασία 7' ψήσιμο Σύνολο: 27'
Υλικά για 8 κομμάτια
3 αυγά
160 γρ. ζάχαρη
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμός από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
περίπου 3/4 φλιτζ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας
κακάο κοσκινισμένο, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Για τον κορμό με άρωμα πορτοκάλι ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
Κοσκινίζουμε λίγο λίγο το αλεύρι πάνω από το μείγμα, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί.
Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό σε αργή ροή και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί με διαστάσεις περίπου 35 x 25 εκ.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί με διαστάσεις περίπου 35 x 25 εκ.
Ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι το παντεσπάνι να ξανθύνει απαλά, και ξεφουρνίζουμε.
Αφήνουμε για 5 λεπτά.
Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μια λεπτή βαμβακερή πετσέτα.
Το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να είναι η πετσέτα από κάτω.
Ανασηκώνουμε το ταψί και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Αφήνουμε για 5 λεπτά.
Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε χαλαρό ρολό, όσο είναι ακόμη σχετικά ζεστό, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Το ξετυλίγουμε, το αλείφουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα (ή όποια άλλη γέμιση θέλουμε) και το τυλίγουμε ξανά σε ρολό, σχετικά σφιχτό.
Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με άχνη ή το αλείφουμε με σαντιγί και κοσκινίζουμε από πάνω λίγο κακάο.
Μυστικά
Η επικάλυψη του κορμού μπορεί να γίνει με ό,τι υλικά θέλουμε. Η πιο απλή πρόταση είναι άχνη ή κακάο, αλλά μπορούμε να τον αλείψουμε με πραλίνα, με γκανάς σοκολάτας, με σαντιγί.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr