Ήταν η τελευταία πτήση του με τα T-2
Θρήνος για τον απώλεια του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του πολεμικού αεροπλάνου στην Καλαμάτα, του οποίου ήταν ο χειριστής.
Ο άτυχος επισμηναγός, που ήταν μόλις 40 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε, εκτελώντας την τελευταία του πτήση με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο, Τ-2, που συνετρίβη στην Καλαμάτα.
Αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών ,όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Μάλιστα, η οικογένειά του, η γυναίκα του και τα δύο παιδιά, ήταν εκεί, παρακολουθώντας με τα ίδια τους τα μάτια την μοιραία πτήση.
«Τί να το κάνω άμα είναι ήρωας; Γυρίζει πίσω ο αδερφός μου; Δεν γυρίζει. Ήταν 23 χρόνια στο σώμα, είχε 3.000 ώρες πτήσης. Σήμερα έκανε με το αεροσκάφος την τελευταία του πτήση και το άφηνε. Έφευγε, πήγαινε στα Τ-6. Μας ενημέρωσαν πριν μια ώρα. Έχει δύο ανήλικα παιδιά», δηλώνει ο αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου
Το αεροπλάνο, ένα Τ-2 εκπαιδευτικό, απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος και κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες μισό μίλι βορειοδυτικά της Καλαμάτας, τη στιγμή που προσέγγιζε το αεροδρόμιο, δίπλα στον φράχτη.
Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11 πρωί της Τετάρτης (27.12.23), με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν μάλιστα λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο.
Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.
Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.
πηγή newsit.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr