Η εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε
Αυτή η σούπα με μπρόκολο και φέτα είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα.
Είναι μια συνταγή με απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας και μπορείτε να την ετοιμάσετε σε μόλις 20 λεπτά.
Η σούπα είναι λεία και κρεμώδης με πλούσια γεύση μπρόκολου. Η φέτα προσθέτει μια νότα αλμυρής γεύσης. Για να κάνετε την προετοιμασία της σούπας ακόμα πιο γρήγορη, επιλέξτε μπουκέτα μπρόκολου που είναι κομμένα εκ των προτέρων. Ιδανικά μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα μαζί με ένα τοστ με τυρί.
Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1/4 κουταλιού του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο
1 κιλό κορώνες, μίσχους και μπουκίτσες μπρόκολου, κομμένες σε μικρά κομμάτια (περίπου 6 φλιτζάνια)
230 γραμμάρια πατάτες τριμμένες και κομμένες σε κομμάτια σε μέγεθος 2,5 εκατοστών
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού και λίγο περισσότερο για το γαρνίρισμα
1/4 κουταλιού του γλυκού αλάτι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό και την τριμμένη κόκκινη πιπεριά.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει έντονο πράσινο και μυρωδάτο, για περίπου 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτό πράσινο και να μαλακώσει, για περίπου 6 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύομε, σε ένα μεσαίο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, τις πατάτες και το νερό. - Καλύπτουμε το μπολ και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι πατάτες, περίπου 4 λεπτά.
- Αφήνουμε στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας φέτα. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε 1 φλιτζάνι μπρόκολο σε ένα μικρό μπολ.
- Προσθέτουμε στη σούπα τις μαγειρεμένες πατάτες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τις υπόλοιπες 7 κουταλιές της σούπας φέτα και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ. Στερεώνουμε το καπάκι του μπλέντερ και αφαιρούμε το κεντρικό κομμάτι για να διαφύγει ο ατμός.
- Τοποθετούμε μια καθαρή πετσέτα πάνω από το άνοιγμα. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 1 λεπτό. Σημείωση: Να είστε προσεκτικοί όταν ανακατεύετε ζεστά υγρά στο μπλέντερ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ χειρός. Στην περίπτωση αυτή αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά. Βυθίστε τις λεπίδες του μπλέντερ χειρός εντελώς στο υγρό και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 3 έως 5 λεπτά.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε 4 μπολ.
- Ρίχνουμε 1/4 φλιτζανιού μπρόκολο σε κάθε μπολ.
- Πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας φέτα και με ξύσμα λεμονιού.
Διατηρήστε τη σούπα με μπρόκολο και φέτα στο ψυγείο, μέσα σε αεροστεγές δοχείο, για έως και 3 ημέρες.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr