Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ
Πολλές σημαντικές και επώδυνες ήταν οι απώλειες για τον αθλητικό κόσμο της Αχαΐας το 2023.
Νέοι αθλητές, μα και απόμαχοι της ζωής, προπονητές και παράγοντες, εν ενεργεία αθλητές και όχι έφυγαν μαζί με τη χρονιά που αποχαιρετούμε.
Ο πόνος βαρύς για τους οικείους τους, όμως θα τους θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα στεκόμαστε διαχρονικά στην μεγάλη τους προσφορά στον αθλητισμό.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΚΚΟΣΗΣ (2/1)
Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του Παντελή Κοκκόση, λογιστή και παλαίμαχου μπασκετμπολίστα της Απολλωνιάδας.
Ο Παντελής Κοκκόσης έδωσε το τελευταίο διάστημα με γενναιότητα μάχη με ανίατη ασθένεια.
Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός και αφήνει πίσω του την αγαπημένη σύζυγό του Γεωργία και τα λατρεμένα του παιδιά Χρυσηΐδα και Μιχάλη.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, δήλωσε για την απώλεια του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα της Απολλωνιάδας, Παντελή Κοκκόση:
«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπημένου φίλου, Παντελή Κοκκόση. Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήριά μου, στην σύζυγό του Γεωργία, στα παιδιά του Χρυσηΐδα και Μιχάλη, καθώς στην μητέρα του Χρυσάφω».
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΛΙΓΔΗΣ (6/1)
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών ο προπονητής μπάσκετ Ανδρέας Μελιγδής. Βαρύ το πένθος για την φυσική του οικογένεια αλλά και για την ομάδα του Προμηθέα στον οποίον κατείχε επί σειρά ετών τη θέση του διευθυντή των ακαδημιών.
Με βασικό προπονητή τον ίδιο η Παιδική ομάδα του Προμηθέα είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, εκ των οποίων το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του συλλόγου.
Ο Ανδρέας Μελιγδής ήταν οργανωτικός και σε συνεργασία με τους άλλους προπονητές των ακαδημιών του Προμηθέα δημιούργησαν μια Ακαδημία πρότυπο με 600 και πλέον παιδιά, στα οποία δίνονταν και δίνονται οι σωστές βάσεις στο μπάσκετ.
Βαρύ το πένθος για τη σύζυγό του Αγγελική, τα παιδιά του Γιώργο, Παναγιώτα και τους γονείς Παναγιώτη και Φωτεινή Κοτσαύτη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (11/1)
Βαριά θλίψη στο ποδόσφαιρο της Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, που έμεινε γνωστός ως "Λάρας".
Ήταν η ζωντανή ιστορία της Θύελλας Πατρών, καθώς τίμησε τη φανέλα της ομάδας για πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστής, ενώ δεν έπαψε να την παρακολουθεί από κοντά μέχρι και πέρυσι, πριν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.
Ανακοινωση των Παλαιμάχων:
Εφυγε ο κανονιέρης της Β' Εθνικής
Της ιστορικής ΘΥΕΛΛΑΣ
Λαράκι καλό ταξίδι καλό Παράδεισο
Εισουν για ολους υποδειγμα ποδοσφαιριστή
Αγάπησες την Θύελλα οσο κανεις αλλος..
Θερμα συλλυπητήρια σε ολους γιατί εισουν φιλος αδελφός πατέρας και κορυφαίος
Κανονιερης.Επαιξες με τρείς γενιές ποδοσφαιριστών συμπαικτης
Μεγαλη η θλιψη στην ποδοσφαιρική οικογενεια ολης της Πάτρας ..
Σ αγαπήσαμε πολύ Γιάννη
Ελαφρύ το χώμα
Η ΣΗΜΑΊΑ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ (11/1)
Έφυγε από την ζωή ένας σπουδαίος πατρινός υδατοσφαιριστής (τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας), ο Νίκος Λουκάτος.
Μεγάλη καριέρα και ως προπονητής με το παρατσούκλι "αλεπού των πάγκων".
Διαδέχτηκε στο τέρμα του ΝΟΠ τον Γκανασούλη, ενώ διετέλεσε τρεις φορές προπονητής του, το 1971, το 1977 και το 1981.
Έκανε μεγάλη καριέρα και στον Ολυμπιακό Πειραιώς
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ 12/1
Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Ευάγγελος Ματσούκης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος στην Παναχαϊκή, σε μια από τις καλύτερες περιόδους της, όταν έπαιξε Ευρώπη!
Συγκεκριμένα από 28/7/1972 έως 5/3/1974.
Ηταν από τους πιο αγαπητούς φίλους του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.
Για δεκαετίες υπηρέτησε τη δικηγορία ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας της Ν.Δ. στην Αχαϊα.
Θόδωρος Κυριαζόπουλος (20/1)
Απεβίωσε σε ηλικία μόλις 52 ετών ο πρώην πρόεδρος του Ωλενιακού, Θόδωρος Κυριαζόπουλος βυθίζοντας στο πένθος όλη την περιοχή.
Αυτό είναι το δεύτερο χτύπημα για το Μαζαράκι, που πριν από λίγες μέρες αποχαιρέτησε ενα άλλο παιδί του τόπου, τον Βαγγέλη Γκαβά.
Φώτης Φωτεινόπουλος (21/1)
Ο πιστός φίλος της Παναχαϊκής έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.
Ο Φώτης Φωτεινόπουλος ήταν ένας από τους πιο ενεργούς φιλάθλους και δεν έχανε αγώνα της Παναχαϊκής.
Ο Φώτης παρακολουθούσε στενά την ομάδα και την ακολουθούσε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της, τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Ο σύνδεσμος φιλάθλων Nortenos Patras τον αποχαιρετησε με ένα συγκινητικό μήνυμα.
Σε ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο facebook έγραψαν:
«Φωτάρα, γιατί τόσο νωρίς, φίλε???
Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε...
Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ έχασε έναν από τους πιο πιστούς φιλάθλους της, τόσο αναπάντεχα...
Φώτη, δεν πρόλαβες
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΛΗΣ (21/1)
"Τα μέλη του ΔΣ του ΝΟΠ εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Στέφανου Πετσάλη, διακεκριμένου αθλητή του ΝΟΠ και εξαίρετου πρωταθλητή Ελλάδος στην κολύμβηση στα μέσα της δεκαετίας του 1950.
Τιμή στην μνήμη του αθλητή, του σπουδαίου ενεργού πολίτη της Πάτρας, που συνέβαλε στην ιστορία των επιτυχιών του ΝΟΠ και την αθλητική, κοινωνική και επιχειρηματική ζωή της πόλης" αναφέρει σε ανάρτησή του ο ΝΟΠ.
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ (22/1)
Θλίψη στον Απόλλωνα Πάτρας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας την περίοδο 1995-1997 Σπύρος Γαλάνης. Τότε ήταν που ο πατρινός σύλλογος είχε λάβει μέρος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το όνομα του εκπλιπόντα ήταν συνδεδεμένο με τον μελανόλευκο σύλλογο. Ήταν ήταν από τους πρωτεργάτες στην κατασκευή του Αθλητικού κέντρου της Περιβόλας.
Ο Σπύρος Γαλάνης άνηκε στη μεγάλη διοικητική «φουρνιά» του Ελληνικού μπάσκετ.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.
Ήταν παντρεμένος με την Ιωάννα και απέκτησαν δύο παιδιά, την Πολυξένη και τον Θάνο. Είχε συνταξιοδοτηθεί ως διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Η οικογένεια του Απόλλωνα θρηνεί για την απώλεια του εμβληματικού παράγοντα του Συλλόγου, Σπύρου Γαλάνη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.
Υπηρέτησε τον Σύλλογο με αγάπη και συνέπεια από τις αρχές της δεκαετίας του 80, ήταν μέλος στο ΤΑΚ Απόλλων που ιδρύθηκε το 1991 και μάλιστα ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΚΑΕ που ιδρύθηκε το 1995 και παρέμεινε μέχρι το 1997, ενώ συνέχισε την προσφορά του στον Ερασιτέχνη μέχρι το 2000.
Ο Σπύρος Γαλάνης αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Απόλλωνα, αφού ήταν από τους ανθρώπους που κράτησαν ζωντανή την ομάδα ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της, καθώς μαζί με μία παρέα φίλων έδωσαν στη συνέχεια σάρκα και οστά στο όνειρο να δημιουργηθεί μία αξιόλογη ομάδα που θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Γενικότερα, ήταν μεγάλη η συμμετοχή και η προσφορά του στην άνοδο της ομάδας μπάσκετ στην Α1 Εθνική, καθώς και στην κατασκευή του γηπέδου μας, στην Περιβόλα.
Η «μελανόλευκη» οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός ακόμη δικού της ανθρώπου και για μία ξεχωριστή προσωπικότητα της ομάδας που σίγουρα θα λείπει στους επόμενους αγώνες και δραστηριότητες του Συλλόγου μας.
Οι διοικήσεις του Απόλλωνα, της Απολλωνιάδας και της ΚΑΕ, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Σπύρου Γαλάνη.
Κώστας Στεργιώτης (23/1)
Aπέραντη θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του Κώστα Στεργιώτη.
Ο δημιουργός των ακαδημιών της Αχαϊκής πάλευε τα τελευταία πέντε χρόνια με τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών
Οι ακαδημίες ήταν η μεγάλη του αγάπη.
Νίκος Αραβαντινός (14/2)
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αραβαντινός σε ηλικία 72 ετών μετά από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, σκορπίζοντας θλίψη και συγκίνηση στην οικογένεια, τους οικείους του, φίλους, σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν.
Ο εκλιπών ήταν γνωστός επιχειρηματίας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Πατραϊκή κοινωνία και για πολλά χρόνια και μέχρι τον θάνατό του, ήταν μέλος της διοίκησης της Θύελλας, και μάλιστα κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου.
Ήταν παντρεμένος με τη Λένα Μητρέλη (συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο), με την οποία ήταν πολλά χρόνια μαζί, είχαν αποκτήσει τρία παιδιά , την Μάρια, τον Κωσταντίνο και τον Νάσο που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή το 2006.
Επίσης είχε πέντε εγγόνια τα οποία λάτρευε και ήταν υπερήφανος γι' αυτά. Την Έλενα, την Μελίττα, την Βασιλική, την Νικολέτα και τον Νάσο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ (27/2)
Θλίψη στην τοπική κοινωνία προκαλεί η είδηση του θάνατο του επιχειρηματία Γιάννη Πίκουλα, που έφυγε από την ζωή χθες στα 69 του χρόνια, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας.
Ο Γιάννης Πίκουλας ήταν αγαπητός και δραστήριος στην κοινωνία του Αιγίου.
Στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή, η σύζυγός του Αθηνά καθώς και η δύο κόρες του Έλενα και Ελισάβετ.
Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Πίκουλα, για τον αδόκητο χαμό του. Με θλίψη πληροφορηθήκαμε αυτήν την τραγική είδηση, για έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ τον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ και, είχε προσφέρει τόσα πολλά στην αγαπημένη του ομάδα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».
Ο Γιάννης Πίκουλας υπήρξε παράγοντας του Παναιγιαλείου, ενώ ο πατέρας του είχε αγωνιστεί παλιότερα στην ομάδας. Βοηθούσε πάντα οικονομικά τον Παναιγιάλειο και ήταν ένας από τους ανθρώπους που πρόσφεραν πολλά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΖΙΑΣ (7/3)
Ενας ακόμη θάνατος που προκάλεσε θλίψη στην Πάτρα. Δυστυχώς ο Γιώργος Κοζίας, ένας άνθρωπος του στίβου δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.
"Εφυγε" σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του κλασικού αθλητισμού.
Ο Γιώργος Κοζίας ήταν μέλος του Συνδέσμου Κριτών, έχοντας τεράστια εμπειρία από πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.
Εργαζόταν παλιότερα στον ΕΦΕΤ, έχοντας συνταξιοδοτηθεί και έδινε πάντα "παρών" σε όλες τις στιβικές συναντήσεις στα μέρη μας και όχι μόνο...
Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε θέματα με την υγεία του...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ (13/3)
Θρήνος στην Πάτρα, για τον χαμό του 28χρονου Γιώργου Μασούρα, ο οποίος είναι το θύμα του Τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τα ξημερώματα στην οδό Κορίνθου.
Η μηχανή του κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες καρφώθηκε σε κολώνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και λίγη ώρα μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" να αφήσει την τελευταία του πνοή.
Ο άτυχος νεαρός είναι αδερφός του πρώην ποδοσφαιριστή του Δαβουρλή Κ92 και της Παναχαϊκής και νύν της Ζακύνθου Νίκου Μασούρα αλλά και του φυσιοθεραπευτή του Απόλλωνα Πατρών Άγγελου Μασούρα.
Παναχαϊκή Γ.Ε.: Οδύνη και θλίψη για το ξαφνικό «αντίο» του Γιώργου Μασούρα
Σαν «κεραυνός εν αιθρία» αντήχησε σήμερα νωρίς το πρωί ο ξαφνικός θάνατος του 28χρονου Γιώργου Μασούρα, ο οποίος είναι το θύμα του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τα ξημερώματα στην οδό Κορίνθου.
Η μηχανή του κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες καρφώθηκε σε κολώνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και λίγη ώρα μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» να αφήσει την τελευταία του πνοή.
Ο Γιώργος «γαλουχήθηκε» αθλητικά στην οικογένεια της Παναχαϊκής Γ.Ε. ξεκινώντας από τα ηλικιακά τμήματα μπάσκετ του κοκκινόμαυρου συλλόγου γνωρίζοντας πολύ μεγάλες επιτυχίες, με την τελευταία να εκφράζει με ανακοίνωση την θλίψη και οδύνη της για το ξαφνικό του αντίο.
«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και καλό παράδεισο», τονίζει η ερασιτεχνική Παναχαϊκή για ένα παιδί που άφησε το δικό του στίγμα (μέσα κι έξω από τις γραμμές) στο σύλλογο.
AΠΟΛΛΩΝ
Στην οικογένεια του Απόλλωνα όλοι είμαστε συγκλονισμένοι με τον θάνατο του Γιώργου Μασούρα, αδελφό του φυσικοθεραπευτή του Συλλόγου, Άγγελου Μασούρα.
Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Θα θυμόμαστε πάντα με σεβασμό τον Γιώργο Μασούρα και θα τιμούμε την μνήμη του.
Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε το χαμό του Γιώργου Μασούρα, προέβη στην ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση:
«Ο πρόωρος χαμός του Γιώργου Μασούρα σε τροχαίο δυστύχημα, μας έχει συγκλονίσει. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την οδύνη μου για τον άδικο χαμό ενός ακόμη λεβέντη.
Ήταν ένας υποδειγματικός αθλητής, που όλοι θέλαμε να έχουμε στην ομάδα μας, για το απαράμιλλο ήθος του αλλά και γιατί ήταν ο απόλυτος μαχητής, που ταυτόχρονα επιδείκνυε σεβασμό στους αντιπάλους.
Εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, τους οικείους του, την Παναχαϊκή που γαλουχήθηκε ως αθλητής και τον ΣΕΦΑ Ανδραβίδας».
ΝΤΕΝΙΣ ΓΙΟΥΡΑ (15/3)
Eνα ακόμα τροχαίο δυστύχημα με θύμα νεαρό οδηγό αυτοκινήτου σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις 10.30, στην μικρή περιμετρική της Πάτρας και συγκεκριμένα στο ύψος του Ρωμαϊκού υδραγωγείου.
Νεκρός ανασύρθηκε ο πρωταθλητής Στίβου, Ντένις Γκιούρα.
Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στο διαχωριστικό διάζωμα. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Ο Ντένις Γκιούρα αθλητής στην ομάδα του Εσπερου από το 2004, με σημαντικές διακρίσεις υπήρξε νικητής τα τελευταία χρόνια στα Run Greece Πατρας.
Συντετριμμένος είναι ο προπονητής του Νίκος Κουβαράς (δεξιά στη φωτο).
Πρόκειται για το δεύτερο τροχαίο που σημειώνεται μέσα σε λίγα 24ωρα, από το θανατηφόρο με θύμα τον 26χρονο Γιώργο Μασούρα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στην Πάτρα.
Ειδικότερα, 25χρονος ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ενεργείται έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.
ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
2018 Ανοικτός Νέων ανδρών 8.000μ. ανωμάλου 2 Γιούρα Ντένις Εσπερος 2004
2017 Ανοικτός Νέων ανδρών 10.000μ. 3 Γιούρα Ντένις Εσπερος 2004
2017 Ανοικτός Εφήβων 10.000μ. 1 Γιούρα Ντένις Εσπερος 2004
2017 Ανοικτός Εφήβων 5.000μ. 2 Γιούρα Ντένις Εσπερος 2004
2016 Ανοικτός Εφήβων 5.000μ. 2 Γιούρα Ντένις Εσπερος 2004
2016 Ανοικτός Εφήβων 10.000μ. 3 Γιούρα Ντένις Εσπερος 2004
ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Στο σημείο του δυστυχήματος έχουν τοποθετηθεί λουλούδια και κεριά.
Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στο διαχωριστικό διάζωμα. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Ο Ντένις Γκιούρα αθλητής στην ομάδα του Εσπερου από το 2004, με σημαντικές διακρίσεις υπήρξε νικητής τα τελευταία χρόνια στα Run Greece Πατρας.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Δεύτερο "χτύπημα" που προκαλεί θρήνο στην πόλη για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου στην άσφαλτο.
Μετά το τροχαίο στην οδό Κορίνθου, που στοίχισε τη ζωή στον 27χρονο Γιώργο Μασούρα ένας ακόμη νεαρός φεύγει από τη ζωή με τραγικό τρόπο με λίγα 24ωρα διαφορά αλλά και πάλι πάνω στην άσφαλτο.
Μετά τον 27χρονο Γιώργο Μασούρα που σκοτώθηκε με την μηχανή του στην οδό Κορίνθου, τραγικό θάνατο βρήκε 25χρονος όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, στην Μίνι Περιμετρική, στην Πάτρα.
Το Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης όταν το ιχ που οδηγούσε ο 25χρονος και κινείτο στην μίνι περιμετρική, στο ρεύμα προς Ταμπάχανα, έχασε τον έλεγχό του στο ύψος του αρχαίου υδραγωγείου και χτύπησε στο διαχωριστικό διάζωμα.
Αποτέλεσμα ήταν λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης να χάσει την ζωή του ο νεαρός οδηγός.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν πλέον αργά.
Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής που έφθασε στο σημείο με τρία οχήματα και 8 άνδρες.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου
αφού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 16 Μαρτίου 2023
μετά το άγγελμα του άδικου θανάτου του
Ντένις Γκιούρα
Διακεκριμένου Πρωταθλητή του Στίβου
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.
2. Να εκφράσει επίσης στο Σωματείο του Α. Ε. Έσπερος 2004 και τον Προπονητή του Νίκο Κουβαρά τα θερμά του συλλυπητήρια.
3. Να υπενθυμίσει στους πολίτες της Πάτρας τη μεγάλη προσφορά του για πολλά χρόνια στον Στίβο, η οποία διακρινόταν από την αγάπη του γι΄ αυτόν, από το ήθος του και την εργατικότητά του.
4. Συμμετέχοντας στο ιδιαίτερα βαρύ πένθος της οικογένειας του Στίβου, να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του, με παράλληλη κατάθεση Στεφάνου στην τελευταία κατοικία του.
Καλό του ταξίδι
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Μπαλάσης Νικόλαος Πεγλερίδης Δημήτριος
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ
Μόλις έμαθα ότι πέθανε ο νεαρός αθλητής στίβου του Έσπερου Πάτρας, Ντένις Γκιούρα.
Εξαίρετος αθλητής κ χαρακτήρας με ήθος, θα μας λείψει.
Βαθιά συγκινημένος εκφράζω τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια του κ το σύλλογο του, εκ μέρους του σωματείου της Ολυμπιάδας Πάτρας κ της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.
Πέτρος Μαντάς
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΑΣΗΣ
Χάσαμε ένα δικό μας παλικάρι απόψε!
Σοκ για όλους μας...
Χάσαμε τον Ντένις....
Έναν πρωταθλητή μας. Ένα εξαιρετικό παιδί ευγενέστατο κι αγωνιστή της ζωής.
Ο Ντένις που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίτερα τον πρωταθλητισμό, στα 23 του χρόνια, για να μπορεί να εργάζεται να βοηθά οικονομικά τον εαυτό του και την οικογένειά του, έφυγε άδικα από τη ζωή μόλις 25 ετών. Ένα παιδί με ήθος με πλούτο ψυχής δε θα είναι πλέον μαζί μας.
Ο στίβος έγινε πιο φτωχός με τον άδικο χαμό του Ντένις.
Τον συναντούσα κάποιες φορές στο χώρο που εργαζόταν... εδώ και χρόνια... πάντα γλυκομίλητος κι εργατικός με ένα παράπονο βαθιά στα μάτια.
Καλό παράδεισο Ντένις...
Ο στίβος σου χρωστά πολλά γιατί έδωσες με όλη σου την αγάπη τα νιάτα σου στον αθλητισμό κι ο αθλητισμός σου έδωσε ελάχιστα.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη....
Η οικογένεια του στίβου είναι σε βαρύ πένθος....
ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ (10/4)
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, δήλωσε για την απώλεια του Μίμη Φωτιάδη:
«Αποχαιρετούμε με μεγάλη συγκίνηση τον μεγάλο μπαλαδόρο του Απόλλωνα, Μίμη Φωτιάδη, με τον οποίο με συνδέουν η οικογενειακή του φιλία με την οικογένεια Ασπιώτη της αείμνηστης μητέρας μου, αλλά και η μακρόχρονη συνεργασία μου με τον γιο του Τάκη.
Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου, στην οικογένεια του Μίμη, στους οικείους του και στον Απόλλωνα Πατρών».
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΤΑΣ 11/4
Θλίψη στην οικογένεια του τοπικού ποδοσφαίρου προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Ανδρέα Πέττα σε ηλικία 66 ετών.
Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του αχαϊκού ποδοσφαίρου.
Είχε αγωνιστεί στον Απόλλωνα Εγλυκάδας τις δεκαετίες ’70 και ’80, ενώ έπαιξε ακόμα σε Αχαιό και Πάτραι.
Η ανακοίνωση του Απόλλωνα Εγλυκάδας:
«Η οικογένεια του Απόλλωνα Εγλυκάδος γίνεται ακόμα φτωχότερη. Είμαστε συγκλονισμένοι από τον απρόσμενο χαμό του παλιού μας μεγάλου τερματοφύλακα Ανδρέα Πέττα.Ο Ανδρέας ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Αχαϊας και μαζί με τον αδερφό του το Σωτήρη αγωνίστηκαν στις μεγάλες στιγμές της ομάδας μας τη δεκαετία 1970 και 1980. Ο Ανδρέας επίσης αγωνίστηκε στον Αχαιό Σαραβαλίου και στον ΑΠΣ Πάτραι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδερφό του το Σωτήρη»
ΠANAΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ 22/4
Απεβίωσε πριν από λίγη ώρα ο γνωστός οδοντίατρος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Παναγιώτης Παπαγιαβής, γιος του αείμνηστου Αχαιού Υφυπουργού στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή και βουλευτή Γιώργου Παπαγιαβή.
Στο πλευρό του μέχρι το τέλος ήταν η σύζυγός του Κασσιανή και τα τέσσερά τους παιδιά, ο Γιώργος, η Τίνα, η Τάνια και η Αλεξάνδρα – Ισαβέλλα.Πέραν από την επαγγελματική του διαδρομή ως οδοντίατρος, υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού προσφέροντας στα κοινά με προτάσεις και θέσεις, ενώ άφησε την σφραγίδα του και στον Γορτυνιακό Σύνδεσμο Πάτρας στον οποίο είχε διατελέσει ως πρόεδρος.
Παράλληλα είχε ασχοληθεί ενεργά με την ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΠΣ Πάτραι και είχε διατέσει πρόεδρος τη δεκαετία του ’90.
ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ 28/4
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ο Αλέκος Αντωνάτος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και συνταξιούχος του ΟΤE.
Ήταν πατέρας της γνωστής οδοντιάτρου Ασπασίας Αντωνάτου.
Ο εκλιπών ήταν τερματοφύλακας της Θύελλας Πατρών και αργότερα του ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ και ιστορικό μέλος του Συλλόγου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πάτρας.
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ 12/5
Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια της Α.Ε. Αιγίου η είδηση ότι έφυγε από κοντά μας μια μεγάλη δόξα του Αιγιώτικου ποδοσφαίρου ο Αργυρής Αρβανίτης:
"Ο Αργύρης Αρβανίτης μεγαλούργησε ως παίκτης με τον Παναιγιάλειο τα «χρυσά» χρόνια της Ά Εθνικής. Στην Α.Ε. Αιγίου βρέθηκε ως προπονητής το 1987 και από τη ΄Γ κατηγορία μέσα σε 3 χρόνια οδήγησε και πάλι την ομάδα μας στην 'Α κατηγόρια. Συνολικά έμεινε για 7 χρόνια στην ομάδα δημιουργώντας την μεγάλη Α.Ε. Αιγίου της δεκαετίας του ΄90.Για την ομάδα μας ο Αργύρης θα είναι πάντα ένας εμβληματικός προπονητής που μας τίμησε με την παρουσία του στο τιμόνι της ομάδας μας. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Καλό σου ταξίδι Αργύρη".
* Ο θάνατός του σε ηλικία 76 ετών σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία, στην οικογένεια του Παναιγιαλείου και της ΑΕ Αιγίου αλλά και του αιγιώτικου ποδοσφαίρου γενικότερα. Ο Αργύρης Αρβανίτης υπέστη έμφραγμα καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του ενώ δύο μήνες πριν είχε υποστεί και εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (2/6)
Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η απώλεια του Βασίλη Πετράκου, πολιτικού μηχανικού.
Ο Βασίλης Πετράκος, πολιτικός μηχανικός και συνεργάτης του αιείμνηστου δημάρχου της Πάτρας Θεόδωρου Άννινου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.
Η κηδεία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Εθνικού Πατρών έγινε στον Άγιο Μηνά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (4/6)
Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από την ζωή η παλιά μεγάλη δόξα του Παναιγιαλείου, των Τρικάλων και άλλων ομδων. Γιάννης Ζαφειρόπουλος ακολουθώντας στα "γήπεδα των αγγέλων" και άλλους σπουδαίους άσους της χρυσής εποχής του Αιγιώτικου ποδοσφαίρου.
Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και πρωτοαγωνίστηκε στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ. Ήταν σπουδαίος και δυνατός μεσοεπιθετικός οπότε μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό και ήταν μέλος της ομάδας την σεζόν 1959-60 καταγράφοντας μάλιστα και μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.
Η συνέχεια τον βρήκε στο Αίγιο όπου μεγαλούργησε με την φανέλα του Παναιγιάλειου παίζοντας και δύο σεζόν στην Α΄ Εθνική (41 συμμετοχές – 11 γκολ).
Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το νκητήριο γκολ που σημείωσε μέσα στον Βόλο επί της Νίκης το 1966
Το καλοκαίρι του 1965 μεταγράφηκε στον ΑΟ Τρίκαλα με τον οποίο αγωνίστηκε τις σεζόν 1965-66 και 1966-67 στην Α΄ Εθνική και την σεζόν 1967-68 στην Β’ Εθνική. Συνολικά φόρεσε την φανέλα των Τρικάλων σε 78 ματς και σημείωσε 28 γκολ.
Στα Τρίκαλα έμελλε να ριζώσει καθώς γνώρισε την σύζυγο του Μαρία Σακκά (αδελφή του Γιάννη Σακκά και της Φωτεινής Σακκά – Γκατζιού) και δημιούργησε οικογένεια.
Μετά την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε με την προπονητική. Από τον πάγκο των Τρικάλων είχε τέσσερα ολιγόμηνα περάσματα (75-76, 76-77, 78-79, 87-88) ενώ διετέλεσε προπονητής σε πολλές ομάδες ανάμεσα στις οποίες και την ΑΕΛ το 1977-78 οδηγώντας την στην Α΄ Εθνική και ο Παναιγιάλειος.
Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος διέμεινε μόνιμα στην Ρόδο όπου ζούσε η κόρη του, όπου και πέθανε.
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 7/6
Έφυγε σε ηλικία 91 ετών ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του υγρού στίβου στην Ελλάδα.
Αθλητής και πρωταθλητής με την ομάδα πόλο του ΝΟΠ, υπηρέτησε στην συνέχεια από νεαρή ηλικία και μέχρι το τέλος, σε διάφορες υπηρεσιακές και διοικητικές θέσεις, υποστηρίζοντας ακατάπαυστα την ανάπτυξη της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα .
Ο ΝΟΠ και η Πάτρα αποχαιρετά ένα σπουδαίο άνθρωπο του αθλητισμού που η παρουσία του συνέβαλε στον αληθινό μύθο της πατρινής κολύμβησης και καταγράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΝΟΠ και του υγρού στίβου πανελλήνια.
Γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1931, στα Ψηλά Αλώνια. Γόνος μιας σπουδαίας πατρινής οικογένειας με πρωτοπόρα πολιτική δράση και σημαντική κοινωνική προσφορά και έργο (όπως το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα) .
Διαβάζουμε σε πρόσφατη συνέντευξη στον Ν. Χαραλαμπόπουλο:
«... Από 15 ετών βρίσκεται στον υγρό στίβο, αρχικά ως αθλητής, κολυμβητής του ιστορικού ΝΟΠ. Μάλιστα, αμέσως μετά τον πόλεμο αναδείχθηκε νικητής σε πανελλήνιους αγώνες, ως κολυμβητής στο πρόσθιο. Κατέκτησε μετάλλια ως παις και αργότερα ως έφηβος, στο αγώνισμα του προσθίου στο Ζάππειο κολυμβητήριο.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το πόλο, όπου αγωνίστηκε από το 1948 μέχρι το 1951 στον ΝΟΠ και στη συνέχεια σταμάτησε τον αθλητισμό σε ηλικία μόλις 20 ετών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ένιωθα ότι είχα τις δυνατότητες να είμαι πρωταγωνιστής, δεν είμαι ο καλύτερος», και έτσι ξεκίνησε να ασχολείται με τα διοικητικά.
Έτσι, φτάνοντας στην Αθήνα το 1952 ξεκίνησε να εργάζεται σε μια μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση της εποχής, την Εταιρεία Οδών και Οδοστρωμάτων. Ήταν από το 1951 κριτής, χρονομέτρης και επόπτης γραμμών στο πόλο, ενώ από το 1955 και έπειτα ήταν διαιτητής...
... Ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος είχε να θυμηθεί αρκετές ανέκδοτες ιστορίες. Αμέτρητες φωτογραφίες στο αρχείο του, για άλλες εποχές. Θυμάται τη δεκαετία του '40 και του '50 στην Πάτρα, τότε που ξεκινούσε την καριέρα ως αθλητής.
Αναφορικά με τον τρόπο που κολυμπούσαν τότε οι αθλητές στην Πάτρα, θυμάται «οι προπονήσεις μας γίνονταν στο λιμενοβραχίωνα της Αγίου Νικολάου. Υπήρχε μια πλωτή εξέδρα που χρησιμοποιούσαμε για την αφετηρία και τον τερματισμό στην κολύμβηση. Δεν θα ξεχάσω το 1952 όταν κάποια στιγμή ο Ανδρέας Γεωργιάδης, πρόεδρος του ΝΟΠ χρειάστηκε τον Γιάννη Τούμπα, Ναύαρχο και μετέπειτα πρόεδρο της ΚΟΕ, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κάκιστων καιρικών συνθηκών και του αέρα κατά τη διάρκεια των αγώνων.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΪΝΑΣ 17/6
Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Λαινάς, ιδρυτής, ονοματοδότης και πρώτος πρόεδρος του Σωματείου ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ "Ο ΑΙΓΙΕΥΣ".
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. τον αποχαιρετά: "Ο γιατρός, διαχρονικός αθλητής, μαραθωνοδρόμος του Αιγίου με την ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά, αγωνιστής της ζωής στους τομείς της κοινωνίας της πολιτικής, του πολιτισμού και του αθλητισμού άφησε το ισχυρό ιδεολογικό αποτύπωμά του με τη ζωή του και το έργο του.
Το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους ανθρώπους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και κουράγιο και δύναμη στους οικείους του για τον προωρο χαμό του".
ΤΑΚΗΣ ΚΕΜΕΝΙΔΗΣ (4/8)
Έφυγε από τη ζωη σε ηλικία 76 ετών ο παλιός άσος της Παναχαϊκής, Τάκης Κεμενίδης. Άνθρωπος της χαράς και της παρέας, που όποτε μιλούσε για ποδόσφαιρο, ο ενθουσιασμός του ξεχείλιζε.
Ήταν ποδοσφαιρική συνήθεια να περνάς από το κατάστημά του με τα είδη κιγκαλερίας στo κέντρο της Αθήνας και να σταματάς για κουβέντα. Η μπάλα "χήρεψε" την Παρασκευή και εκατοντάδες άνθρωποι που έπαιξαν ποδόσφαιρο "ορφάνεψαν" με το χαμό του Τάκη.
Ως παίκτης έπαιξε λίγο στην Α' Εθνική με Πανιώνιο και Παναχαϊκή και πολύ στις μικρότερες κατηγορίες.
Ως προπονητής "όργωσε" την Αθήνα φτάνοντας μέχρι και τη Β' Εθνική.
Εφυγε ξαφνικά στα 76 χρόνια του.
Ο Κεμενίδης αγωνίστηκε βασικός δύο σεζόν με την Παναχαϊκή, τις περιόδους 1968-'69 και 1969-'70 (Α' Εθνική), αποκτηθείς από τον Ολυμπιακό Λιοσίων.
Έπαιζε ως αριστερό μπακ και εξτρέμ.
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο ΑΟ ΙΛΙΟΥ, ο Αρης Πετρούπολης και ο Ολυμπιακός Λιοσίων.
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (5/8)
Έφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Νίκος Παπανικολάου μετά από πολύχρονη μάχη που έδωσε με σοβαρή ασθένεια.
Ο χαμός του "βύθισε" στο πένθος την εκπαιδευτική και αθλητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία γενικότερα που αποχαιρέτησε με θλίψη ένα εκλεκτό μέλος της.
Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 6 Αυγούστου, στην Αιγείρα (τόπο καταγωγής του), από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα. Ήταν όλοι εκεί για να τον αποχαιρετήσουν. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι από την κοινή τους πορεία στην εκπαίδευση, άνθρωποι από το χώρο του αθλητισμού, την τοπική αυτοδιοίκηση και πλήθος κόσμου.
Ο Νίκος Παπανικολάου είχε πολύπλευρη παρουσία και προσφορά στην κοινωνική και αθλητική ζωή του τόπου και φυσικά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Με καταγωγή από την Αιγείρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας. Επί μια πενταετία εργάστηκε ως Τυπογράφος-Λινοτύπης σε Εκδοτικό Οίκο και Εφημερίδες. Ήταν, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η μοναδική πηγή για τα προς το ζην. Πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ και καθηγητής Φυσικής Αγωγής επί 37 χρόνια σε Σχολεία της περιοχής Αιγιάλειας.
Επιλέχτηκε για 16 περίπου χρόνια, από Αξιολογικούς Πίνακες και άσκησε τα καθήκοντα του Υποδιευθυντή Γυμνασίου και Λυκείου, του Γυμνασιάρχη, του Λυκειάρχη, του Προϊσταμένου του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και για 8 περίπου χρόνια του Αντιπροέδρου του ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΪΑΣ .
Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ (Συνδικαλιστικό όργανο των Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) Β΄ ΑΧΑΪΑΣ, επί μια πενταετία, και Αντιπρόεδρος του Ε.Ε. της ΟΛΜΕ επί μια τετραετία.
Συμμετείχε κατά την Εκπαιδευτική του θητεία σε διάφορες Επιτροπές, Συμβούλια και Ειδικά Συμβούλια Αξιολόγησης Στελεχών Εκπαίδευσης, με την ιδιότητα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου αντίστοιχα.
Με παρουσία στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα του Νομού, διετέλεσε και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας 1991-1993.
Το 1987 ίδρυσε τον Ήφαιστο Αιγίου
Ο Νίκος Παπανικολάου το 1987 ίδρυσε τον Ήφαιστο Αιγίου. Ήταν κάτοχος Διπλώματος Προπονητή Καλαθοσφαίρισης Α΄ Κατηγορίας. Διετέλεσε πρόεδρος και προπονητής του Ήφαιστου Αιγίου, από την ίδρυσή του μέχρι το 2011. Το καλοκαίρι του 2011 με πρωτοβουλία του Νίκου Παπανικολάου και τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Γιαννόπουλου, προέδρου του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΡΙΝΕΟΥ» καθώς και των Φίλιππου Φιλίππου και Νίκου Καραγιάννη, , στελεχών του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», προχώρησαν στη συγχώνευση των τριών Αθλητικών Σωματείων, που καλλιεργούσαν το ίδιο Άθλημα. Έτσι γεννήθηκε ο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος και γενικός γραμματέας.
Η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για το θάνατο του Νίκου Παπανικολάου:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΗΦΑΙΣΤΟΥ / ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ συγκλήθηκε εκτάκτως μόλις έμαθε ότι ο αγαπητός φίλος, συνεργάτης μας και Γραμματέας του Δ.Σ. Νικόλαος Παπανικολάου έφυγε από κοντά μας μετά από χρόνια γενναία και αξιοπρεπή μάχη με την νόσο του. Πάντα ευθύς, ξεκάθαρος και ειλικρινής, ακούραστος εργάτης του σωματείου που αποκαλούσε το τρίτο του παιδί και το οποίο υπηρέτησε για 35 συνεχόμενα έτη από πολλά πόστα (προπονητής, Πρόεδρος, Γραμματέας αλλά πάνω από όλα πιστός φίλαθλος της). Μέχρι και προ ημερών εξακολουθούσε άοκνα να ασχολείται με τα θέματα της ομάδας μας, για το οποία αφιέρωνε χρόνο και ενέργεια, στοιχεία πολύτιμα για αυτόν τελευταία. Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
Να συλλυπηθεί τους οικείους του, την αγαπητή σύζυγο του εκλιπόντος Κατερίνα και τα τέκνα του Παναγιώτη και Δήμητρα.
Να καταθέσει στεφάνι και ποσό σε φορέα που επιθυμεί η οικογένεια εις μνήμη του.
Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και Να δημοσιεύσει την παρούσα απόφαση στον Τύπο.
ΤΟ Δ.Σ. του ΗΦΑΙΣΤΟΥ / ΑΧΙΛΛΕΑ Σ.Φ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ"
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ (15/8)
Θλίψη στην Παναχαϊκή, αλλά στον Εθνικό Πειραιώς, καθώς έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ιστορικού συλλόγου, αλλά και της κοκκινόμαυρης ομάδας Άγγελος Κρεμμύδας σε ηλικία 79 ετών (γεννημένος το 1943).
Ξεκίνησε από τη Νεάπολη Πειραιά και το 1964 πήγε στον Εθνικό, όπου έκανε μια μεγάλη καριέρα. Είναι ο πρώτος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιώς στην Α' Εθνική με 384 συμμετοχές. Το 1977 πήγε στην Παναχαϊκή όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1979. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο εγκαταστάθηκε στις Σπέτσες και έγινε προπονητής σε ομάδες του νησιού.
Το 1963 μετείχε με την εθνική Νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο ήταν βασικός στους τρεις αγώνες και στον προκριματικό με την Τουρκία, ενώ αγωνίστηκε και σε έναν φιλικό αγώνα με τη Γαλλία. Επίσης συμμετείχε σε δύο αγώνες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων το 1965. Με την Ανδρών αγωνίστηκε μία φορά το 1969.
Ηταν σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Παρότι, μετά από μια πολύ μεγάλη καριέρα στον Εθνικό Πειραιώς, ήλθε αρκετά μεγάλος - για την εποχή - στην Παναχαϊκή (στα 34 του), εν τούτοις, βοήθησε αρκετά και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις (και σαν χαρακτήρας).
Επαιξε συνολικά σε 65 ματς Α' Εθνικής με την Παναχαϊκή (1977-78 και 1978-79) έχοντας 2 γολ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ (25/8)
Εφυγε ο Μαέστρος του Εθνικού και της Παναχαικης!
Γεννήθηκε το 1938 στην Πάτρα. Ο Ανδρέας Αντωνάτος μετά από σύντομη καριέρα στην Παναχαϊκή, βρέθηκε στον Πειραιά και έμελλε να γράψει με τη φανέλα του Εθνικού λαμπρή ιστορία, σχεδόν να σημαδέψει μια ολόκληρη δεκαετία -του '60- με την τέχνη του. Ήταν επιτελικός μέσος, παίκτης-ορχήστρα, μπορούσε να φέρει στα μέτρα του την αντίπαλη άμυνα κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.
Με άριστο δεξί σουτ,γνώστης της τεχνικής,ομαδικός σε υπερθετικό βαθμό, ο Αντωνάτος διακρίθηκε ιδιαίτερα σε δύσκολα γι'αυτον χρόνια. Και θεωρούνται δύσκολα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, διότι αυτός ο χαρισματικός ποδοσφαιριστής "είχε πέσει"πάνω στον Μίμη Δομάζο,με συνέπεια να φορέσει μία φορά τη φανέλα της εθνικής μας ομάδας...
Την δεκαετία του '60, 0 Εθνικός Πειραιώς διέθετε το καλύτερο κέντρο. Αντωνάτος, Λεβεντάκος (αμφότεροι της Παναχαϊκής) και Νικηφοράκης. Μια τριάδα που δεν άφηνε περιθώρια για «πολλά-πολλά». Έπρεπε να ιδρώσει πολύ ο αντίπαλος για να ξεπεράσει το οχυρό.
Ο Αντωνάτος διέθετε την πιο σβέλτη ποδοσφαιρική σκέψη. Άριστος στην πάσα με το δεξί, ακαταμάχητος στις βολίδες και τα πλασέ,ήταν ο φόβος και ο τρόμος για κάθε τερματοφύλακα,έτσι και βρισκόταν απέναντι του.
Όταν ο Ανδρέας Αντωνάτος σήκωνε το κεφάλι, όλοι περίμεναν τη μεγάλη μπαλιά. Λες και είχε στα πόδια μοιρογνωμόνιο, σημάδευε κι έστελνε τη μπάλα λίγο πιο μπροστά από τα πόδια του Τάκη Χατζηϊωάννογλου. Ο «Τσαφ», ο ταχύτερος εξτρέμ που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα, δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά. Απλώς άφηνε πίσω τον αντίπαλο, προλάβαινε τη μπάλα και ήταν πλέον αντιμέτωπος με τον τερματοφύλακα.
Όπως ο Μπέμπης,αρέσκοταν σε ''πλάκες',κυρίως όταν ο προσωπικός του αντίπαλος ήταν "του χεριού του",τότε αυτός υπέφερε.Οι προσποιήσεις και τα γελάσματα ήταν σε συχνή πυκνή θέαση.Τα φάουλ, κερδίζονταν από τον Αντωνάτο,κυριολεκτικά πριν του γίνουν...
Ο Ανδρέας είχε πει:
"Ο Αείμνηστος Δημήτρης Καρέλλας μου έδωσε 120.000, που μου τα είχε τάξει αν κερδίζαμε τον αγώνα με την ΑΕΚ. Πήραν και οι συμπαίκτες μου πριμ, αλλά εγώ πήρα τα περισσότερα. Ο Καρέλλας πίστευε ότι εγώ κέρδιζα τα παιχνίδια."
Όταν επισκέπτονταν τον Δημήτρη Καρέλλα,στην εταιρία "Αιγαίο",για μια "καλημέρα"και φιλική καρπαζούλα στο σβέρκο από τον ψηλό,φεύγοντας φρόντιζε να πάρει παραμάσχαλα μερικά σεντονάκια και κανένα παπλωματάκι για τα παιδιά.Γίνονταν τότε αυτά στον Εθνικο.Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ο Αντωνάτος "είχε δικαίωμα"να παίρνει τα περισσότερα.Πέρα απ΄το γεγονός ότι είχε ήδη νοικοκυρευτεί και η κυρά του,του είχε χαρίσει δίδυμες κόρες».
Από ανάρτηση της ανιψιάς του, Ασπασίας Αντωνάτου
Γεννήθηκε το 1938 και πριν την Παναχαϊκη, ως έφηβος, έπαιξε στον Ηρακλή Πατρών. Στην Παναχαϊκή αγωνίστηκε από την περίοδο 1955-56 έως και την περίοδο 1960-61, οπότε και μεταπήδησε στον Εθνικό Πειραιώς.
ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ 28/8
Ο Νίκος Τζελετόπουλος έφυγε από τη ζωή προκαλώντας θλίψη. Ήταν μια σημαντική προσωπικότητα της ΕΑ Πατρών.
Ήταν πολυδύναμο μέλος της για δεκαετίες, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ομάδας.
Η ανακοίνωση της ΕΑ Πατρών εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του για την απώλεια αυτή. "Έφυγε" προδωμένος από την καρδιά του.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠ
«Η οικογένεια της Ε.Α.Π. πενθεί την απώλεια του «ΑΡΧΗΓΟΥ» Νίκου Τζελετόπουλου που έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες!
Εκτός από αθλητής, είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του από όλα τα θεσμικά όργανα της ομάδας, όντας και Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!».
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ (29/8)
"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο βετεράνος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, του Πανηλειακού, του Παναιγιάλειου, του Αστέρα Αμαλιάδας και αρκετών άλλων ηλειακών ομάδων, Γρηγόρης Πλιάτσικας.
Ο "ήρωας του Γκράτς" άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στον Πύργο, νωρίτερα το απόγευμα, όπου εντοπίστηκε νεκρός από το γιο του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο Γρηγόρης Πλιάτσικας χθες αγωνίστηκε για περίπου 15 λεπτά στον αγώνα των Legends με τους Επίλεκτους της Ηλείας και καταχειροκροτήθηκε όταν έγινε αλλαγή και πέρασε στη θέση του ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος.
Ο Πλιάτσικας γεννήθηκε το 1949 στην Πάτρα και ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1966 στον Πανιώνιο Πατρών και στην Παναχαϊκή, το 1969. Την περίοδο 1972-73 φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε πάλι με την Παναχαϊκή στην Α' Εθνική. Άφησε εποχή με την εμφάνιση του εκείνη τη σεζόν, σε αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στην Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία, όταν η αχαϊκή ομάδα κέρδισε με 1-0 και προκρίθηκε, κυρίως λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης του Πλιάτσικα που κράτησε ανέπαφη την εστία του. Έτσι χαρακτηρίστηκε ως ο "ήρωας του Γκράτς".
Το 1975 έφυγε για την Αμερική και τη Βενεζουέλα στην Σεντράλ Μαδεϊρένσε. Επέστρεψε την επόμενη σεζόν στην Ελλάδα αγωνιζόμενος στο Κορωπί στη Β' Εθνική επί Παπαποστόλου. Τη σεζόν 1976-77, ήλθε στον Πανηλειακό και το 1980-82 στον Παναιγιάλειο. Από το 1982 έως το 1985 έπαιξε ξανά στον Πανηλειακό, το 1987-89 στον Αίαντα Γαστούνης και έκλεισε την καριέρα του στην ΠΑΕ Πύργος 79. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να αγωνίζεται ως παλαίμαχος σε πολλούς αγώνες.
Ο Γρηγόρης Πλιάτσικας, γνώρισε στον Πύργο την σύζυγο του Ηλέκτρα με την οποία απέκτησαν δύο γιους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (1/9)
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Πατρών και μαραθωνοδρόμος Γιώργος Αυγερινόπουλος έφυγε από τη ζωή ενώ κοιμόταν!
Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο αδελφός του Σωτήρης Αυγερινόπουλος, παλιός παίκτης της Παναχαϊκής, με post στη σελίδα του στο Facebook, το οποίο έχει ως εξής:
"Καλημέρα! Πριν από λίγες ώρες έφυγε από την ζωή στον ύπνο του στο Τολό που παραθέριζε ο αδελφός μου Γιώργος Αυγερινόπουλος. Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής για πολλά χρόνια του Απόλλων Πατρών & Μαραθωνοδρόμος.
Φώτο από το γήπεδο Προσφυγικών,[1955] αριστερά ο Γιώργος 17 χρονών και δεξιά εγώ 9 χρονών.
Καλό σου ταξίδι Γιώργο!"
ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ (5/9)
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, για το θάνατο του Νίκου Κανελλάκη, έκανε την ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση:
«Με μεγάλη λύπη και με την τιμή που του αναλογεί για όσα πρόσφερε αθόρυβα στην κοινωνία υπηρετώντας ανιδιοτελώς και με απαράμιλλο ήθος τον αθλητισμό αποχαιρετώ Νίκο Κανελλάκη και συλλυπούμαι βαθιά την οικογένεια του, τους οικείους του και την Ολυμπιάδα».
Στο πένθος «βυθίστηκε» η οικογένεια της Ολυμπιάδας με την απώλεια στα 82 χρόνια του Νίκου Κανελλάκη, ενός σπουδαίου παράγοντα με μεγάλη προσφορά στους «πορτοκαλί».
Στη διοίκησης της Ολυμπιάδας ήταν σχεδόν για μια 20ετία (γενικός γραμματέας), πάντα κοντά σε όλα τα τμήματα, υπηρέτησε με πάθος και μεγάλη αγάπη για το σύλλογο.
Συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ με τη σύζυγό του Γεωργία, την οποία είχε χάσει, δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια αποκτώντας δύο γιους, τον Σπύρο και τον Χρήστο Κανελλάκη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΝΟΣ (7/10)
Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του 49χρονου Χρήστου Σπανού, στο Αίγιο στα 49 μόλις χρόνια του.
Ο εκλιπών ήταν πατέρας δύο παιδιών.
Απαρηγόρητοι είναι οι δικοί του άνθρωποι, τα παιδιά, η μητέρα του η σύντροφός του.
Η κηδεία του έγινε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντρων Κοιμητηρίου Αιγίου
Ο εκλιπών είχε αγωνιστεί παλιότερα στην ΑΕ Αιγίου και στον Παναιγιάλειο, ενώ είχε περάσει και από τον χώρο της διαιτησίας.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΙΓΙΟΥ:
Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Χρήστος Σπανός που είχε φορέσει και την φανέλα του Παναιγιαλείου.
Αδελφός του επίσης βετεράνου του Παναιγιαλείου και του Ιωνικού και σήμερα καταξιωμένου προπονητή Δημήτρη.
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική μας κοινωνία.
Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους τους!
Αιωνία η μνήμη του!
ΕΛΕΝΗ ΠΟΤΑΡΗ (9/10)
Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 41 ετών άφησε ένα βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας χάντμπολ, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Ο λόγος για την 41χρονη Ελένη Πόταρη, η οποία εδώ και καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Η Ελένη Πόταρη πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα ως αριστερή εξτρέμ, κατακτώντας τίτλους, ενώ είχε και σημαντικές ατομικές διακρίσεις. Ξεκίνησε από τον Άρη Νικαίας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ορμή Πάτρας, ΟΦΝ Ιωνίας, Αναγέννηση Βύρωνα και ΓΑΣ Καματερού.
Συμμετείχε επίσης με την Εθνική Γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας (2001), της Αλμερίας (2005) και στους Βαλκανικούς Αγώνες της Τουρκίας το 2004 όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Στην συλλυπητήρια ανακοίνωση της η ΟΧΕ αναφέρει:
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με βαθιά οδύνη ανακοινώνει το θάνατο της Ελένης Πόταρη σε ηλικία μόλις 41 ετών.
Η Ελένη Πόταρη τίμησε το ελληνικό χάντμπολ και την εθνική ομάδα, της οποίας ήταν ενεργό μέλος επί σειρά ετών, συμμετέχοντας μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα ως αριστερή εξτρέμ, κατακτώντας τίτλους, ενώ είχε και σημαντικές ατομικές διακρίσεις.
Ξεκίνησε από τον Άρη Νικαίας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ορμή Πάτρας, ΟΦΝ Ιωνίας, Αναγέννηση Βύρωνα και ΓΑΣ Καματερού.
Συμμετείχε επίσης με την Εθνική Γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας (2001), της Αλμερίας (2005) και στους Βαλκανικούς Αγώνες της Τουρκίας το 2004 όπου και κατακτήθηκε το χάλκινο μετάλλιο.
Η Ελένη τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούταν από προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετώπιζε πάντα με θάρρος και περίσσια αξιοπρέπεια. Ήταν μία μαχήτρια της ζωής και έτσι θα την θυμόμαστε.
Ο πρόεδρος Κώστας Γκαντής, τα μέλη του ΔΣ της ΟΧΕ, ο Α' Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, το προσωπικό και το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους.
ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ (9/10)
Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση πως έφυγε από τη ζωή ένα νέο παιδί μόλις 21 ετών.
Ο λόγος για τον συμπολίτη Νικόλαο Ζησιμόπουλο που τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο όπου και κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το 21χρονο παλικάρι έδινε μάχη με την ασθένεια του χωρίς στο τέλος να μπορέσει να βγει νικητής βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη την οικογένεια του.
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 στον ιερό ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης στις 4.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει η ταφή του στο εκεί κοιμητήριο.
Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς του Κωνσταντίνος και Κωνσταντίνα Ζησιμοπούλου, ο αδελφός του Παναγιώτης Ζησιμόπουλος, οι παππούδες του, τα ξαδέλφια του και οι υπόλοιποι συγγενείς.
Ο εκλιπών ηταν αθλητής της ΝΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΗΣ (11/10)
Δεν τα κατάφερε ο άνδρας που πλακώθηκε χθες από το αυτοκίνητό του όταν άλλαζε λάστιχο και έσπασε ο γρύλος. Πρόκειται για τον συμπολίτη Γιάννη Διαβολίτση.
Ο άτυχος 37χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του Πατρέα, αλλά και του Κρίνου, τραυματίστηκε στο κεφάλι και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν άντεξε και κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 37 ετών, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.
BAΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ (13/10)
Ο παλιός ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής Βασίλης Καραμπινάς έφυγε από τη ζωή.
Γεννημένος στην Καρδίτσα, βρέθηκε στην Πάτρα λόγω στρατιωτικής θητείας. Άρεσε το παιχνίδι του και μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 1965 στην Παναχαϊκή. Συγγένεψε και με τον Μιχαλόπουλο και έμεινε για πάντα στην Πάτρα. Στην ομάδα έπαιξε στην αρχή στην επίθεση αλλά γύρισε γρήγορα στην άμυνα και διακρίθηκε μέχρι την περίοδο 1972-1973. Ευτύχησε και δύο παιδιά του (Γιώργος και Λάμπρος) να φορέσουν και αυτά την κοκκινόμαυρη φανέλα. Διατηρούσε για χρόνια πρακτορείο Προπό στην Κορίνθου και αργότερα στην Κανακάρη, κοντά στην Αγίου Νικολάου.
Μετά την Παναχαϊκή, το διάστημα 1973 – 1975 αγωνίστηκε στο Πάτραι.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή αποχαιρετά με θλίψη τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Βασίλη Καραμπινά.
Ο Βασίλης Καραμπινάς τίμησε την κοκκινόμαυρη φανέλα την δεκαετία του '60 μαζί με όλη τη χρυσή γενιά της Παναχαϊκής που έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Παλαιμάχων:
«Άλλος ένας σπουδαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, ο Βασίλης Καραμπινάς, "πέταξε" για τη γειτονιά των αγγέλων μετά απο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παναχαϊκής, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Βασίλη θα σε θυμόμαστε πάντα!
Καλό ταξίδι!».
ΣΠΥΡΟΣ ΖΩΓΚΟΣ (25/10)
Βαρύ το πένθος και μεγάλη η απώλεια για την οικογένεια του και το ποδόσφαιρο της Πάτρας, αφού «έφυγε» από τη ζωή στα 74 του χρόνια ο Σπύρος Ζώγκος.
Ο θρυλικός «Ντεμέλο» του Πάτραι και της Θύελλας Πατρών, ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε αφήνοντας το αποτύπωμα του.
Συνταξιούχος, εργάστηκε για χρόνια στον Δήμο Πατρέων και με τη σύζυγό του Βασιλική είχαν δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια αποκτώντας δύο παιδιά, τον Φίλιππο και τη Χριστίνα, ενώ είχε γνωρίσει και δύο εγγόνια, τον Ανδρέα και την Εβελίνα.
Ανακοίνωση για τον χαμό του εξέδωσαν η ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο Σύλλογος Παλαίμαχων Πάτρας.
Η ανακοίνωση της Παναχαϊκής:
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στο μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Απόστολο Βεντουρή για τον θάνατο του πεθερού του Σπύρου Ζώγκου που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.
Ο Σπύρος Ζώγκος, που ήταν γνωστός στην εποχή του και ως Ντεμέλο, έπαιξε ποδόσφαιρο στη Θύελλα Πατρών και το Πάτραι.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Η ανακοίνωση των Παλαίμαχων Πάτρας:
Έφυγε ο Σπύρος Ζωγκος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Πατρών της Θύελλας Πατρών και του ΑΠΣ Πάτραι.
Αμυντικός παικτης ..εξαιρετικός άνθρωπος και φίλος μας…
Σπυράκο καλό παράδεισο φίλε…
Καλό ταξίδι..
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΒΗΣ (2/11)
Από ανακοίνωση του Ατρομήτου Πατρών:
"Το Δ.Σ. του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Λουβη για τον θάνατο του.
Ο Δημήτρης υπήρξε για πολλά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορία μας.
Δημήτρη καλό ταξίδι...
Για πάντα στις καρδιές μας".
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (3/11)
Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του σπουδαίου Πατρινού δημοσιογράφου, Βασίλη Γεωργίου, στα 86 του χρόνια.
Ήταν παλαίμαχος Έλληνας αθλητής της καλαθοσφαίρισης και για δεκαετίες αθλητικός δημοσιογράφος. Ήταν γνωστός σαν την "Θρυλική φωνή" λόγω της ραδιοφωνικής περιγραφής του κυπέλλου κυπελλούχων μπάσκετ του 1968 που έκανε για το ελληνικό ραδιόφωνο. Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γ' Γυμνάσιο και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση.
Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στην Ελλάδα.
Ο Γεωργίου ξεκίνησε την καλαθόσφαιρα από το Σκαγιοπούλειο όπου μαζί του έπαιξε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1951 όπου προκρίθηκαν σαν πρωταθλητές Πατρών. Το 1951 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Πατρών ως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958 και αποτελούσε βασικό του παίκτη. Το 1961 παίρνει μεταγραφή για τον Τρίτωνα Αθηνών που ήθελε να διεκδικήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα και έπαιξε μαζί του σε δύο πρωταθλήματα Α΄ Εθνικής.
Στον Τρίτωνα, όπως ο ίδιος ανέφερε, πήγε, όταν το 1959 παρουσιάστηκε στην Κόρινθο να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία γνωρίστηκε με τον Κ. Μουρούζη, και όταν ο Μουρούζης πήγε στον Τρίτωνα ως παίκτης-προπονητής πήρε μαζί του και τον Γεωργίου.
Το 1963 πήρε μετεγγραφή για την Παναχαϊκή παίζοντας στο τοπικό πρωτάθλημα της Πάτρας για περίπου δύο χρόνια, έπειτα ανέλαβε προπονητής στον Απόλλωνα .
Έχει γράψει το βιβλίο Αγαπητοί ακροατές, μια ζωή μικρόφωνο όπου μέσα εκεί γράφει όλη του τη δημοσιογραφική διαδρομή.
ΨΗΛΑΛΩΝΙΤΗΣ
Ψηλαλωνίτης και γέννημα θρέμμα Πατρινός ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου ήταν 30 χρονών και εργαζόταν στην τότε ραδιοφωνία της ΥΕΝΕΔ όταν περιέγραψε τον θρυλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Σλάβια Πράγας, την Πέμπτη 4 Απριλίου του 1968 στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στην Αθήνα, έναν αγώνα που παρακολούθησε κοντά στις 80.000 κόσμος, ένας ασύλληπτος αριθμός ρεκόρ.
Θλίψη στην Πάτρα: "Έφυγε" από τη ζωή ο Βασίλης Γεωργίου
Το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός όπου η ΑΕΚ στέφθηκε κυπελλούχος Ευρώπης νικώντας την Σλάβια Πράγας με 89-82 κατακτώντας παγκόσμια δόξα, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ταινίας του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη της «Πολίτικης Κουζίνας» και του «Νοτιά».
Το φιλμ «1968» όπως ο ίδιος ο Τάσος Μπουλμέτης είχε πει, είναι ένας πρωτότυπος συνδυασμός μυθοπλασίας κατά 60% και ντοκιμαντέρ κατά 40%.
Με άξονα τον αγώνα της ΑΕΚ στο Καλλιμάρμαρο, μπλέκει φανταστικές ανθρώπινες ιστορίες με δραματοποιημένα αληθινά περιστατικά αλλά και επίκαιρα της εποχής.
Ο μοναδικός Βασίλης Γεωργίου είχε μιλήσει τότε στο thebest.gr, και είχε εξηγήσει πως στην ταινία είχε το ρόλο του αφηγητή μεγάλων γεγονότων εκείνου του καιρού ενώ το συγκινητικό στοιχείο ήταν ότι η ταινία «1968» του Τάσου Μπουλμέτη κλείνει με τον ίδιο τον Βασίλη Γεωργίου, μέσα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναικό στάδιο.
Η περιγραφή που έκανε στον τότε αγώνα που όλη η Ελλάδα άκουσε από το ραδιόφωνο (δεν υπήρχαν ακόμα οι τηλεοράσεις) ο Βασίλης Γεωργίου έμελλε να κυκλοφορήσει από την Columbia και σε 45άρι δίσκο 33 στροφών με τα καλύτερα αποσπάσματα διάρκειας 22 λεπτών. Ο δίσκος αυτός που υπήρξε στο προσωπικό «παλμαρέ» του κ. Γεωργίου ενώ αντίτυπο του, που υπήρχε και στην επίσημη πρεμιέρα του φιλμ στο Παλλάς στην Αθήνα, πούλησε πάνω από 320.000 κόπιες και έφτασε έως την Αμερική, το Τορόντο και την Αυστραλία.
Οι φίλαθλοι και ο απλός κόσμος όταν συναντούσαν τον Βασίλη Γεωργίου του ζητούσαν να τους γράψει αφιέρωση. Τα συναισθήματα που είχε κρατήσει, όπως είχε πει, από εκείνο τον αγώνα είναι της μεγάλης χαράς, όντας ΑΕΚτζής και ο ίδιος. «Ήταν άλλα ωραία χρόνια, πιο ήρεμα και χαλαρά στα αθλητικά πράγματα. Για μένα ήταν και μία επιβράβευση πέρα από χαρά καθώς ήμουν κοντά στην ομάδα κάνοντας όλες τις μεταδόσεις για 2 χρόνια έως τον αγώνα του 1968. Θυμάμαι και τον αγώνα το '66 στο Μιλάνο στο Κύπελλο πρωταθλητριών, μετέπειτα Final Four όπου η ΑΕΚ είχε χάσει από την Σλάβια Πράγας με 30 πόντους. Δύο χρόνια μετά όμως στην Αθήνα στο Καλλιμάρμαρο μπροστά σε 80.000 κόσμο η ΑΕΚ νίκησε την Σλάβια Πράγας που είχε πέντε σπουδαίους παίκτες με επικεφαλής τον μεγάλο Ζίντεκ. Έφτασε τόσο ψηλά η ομάδα και αυτή η νίκη παρέμεινε στην αθλητική ιστορία και θα έλεγα και στην δική μου ιστορία. Νιώθω χαρούμενος γιατί περιέγραψα δύο ακόμη αγώνες μπάσκετ που έμελλε να είναι νικητήριοι, αυτόν του ΠΑΟΚ με την Σαραγόσα το 1991 και το 2000 της ΑΕΚ με την Μπολόνια στο Κύπελλο Σαπόρτα. Τρεις αγώνες και τρεις νίκες».
Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Αθήνα. Στο τότε ΕΙΡ – Εθνικό ίδρυμα Ραδιοφωνίας υπήρχε ο μεγάλος δάσκαλος – εκφωνητής Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος και πρότεινε στον νεαρό Βασίλη Γεωργίου να πάει στην ΥΕΝΕΔ που στεγαζόταν στο σημείο όπως ανεβαίνουμε την Μεσογείων, στην Αθήνα.
Από το '67 έως το 1982 μαζί και με τον Στάθη Γαβάκη παρουσίασε τις Ματιές στα Σπορ και το Αθλητικό απόγευμα, σπικάροντας και περιγράφοντας Ιταλικό και αγγλικό ποδόσφαιρο και αγώνες NBA. Μετά το 1982 και έως το 1994 που επέστρεψε στην Πάτρα, έκανε μεταδόσεις στην ΕΡΑ 4 και την ΕΡΑ Σπορ (είχαμε τον αείμνηστο Κώστα Μπότση, έναν ωραίο άνθρωπο, όπως μας είπε).
Ο Βασίλης Γεωργίου δήλωνε πάντα ΑΕΚτζής αλλά δεν παρέλειπε να τονίζει και την στήριξη του στην Παναχαική και τον Απόλλωνα Πατρών.
Ο αγώνας εκείνος της ΑΕΚ, η οποία και έγινε η 1η Ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαικό τίτλο σε επίπεδο συλλόγων, είχε ενώσει όλη την Ελλάδα σε μία μάλιστα δύσκολη εποχή, λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός έτους του δικτατορικού καθεστώτος. Όπως είχε πει ο Τάσος Μπουλμέτης στο περιοδικό «Αθηνόραμα», τότε το οπαδικό πνεύμα ήταν τελείως διαφορετικό από το σημερινό και στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκαν δίπλα δίπλα φίλαθλοι όλων των ομάδων καθώς θεωρούσαν πως η ΑΕΚ εκπροσωπούσε την Ελλάδα. Μάλιστα κρατούσαν πανό με την επιγραφή «Οι Ολυμπιακοί μαζί σου».
Στο μεταξύ λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας έγινε γνωστό και γράφτηκε, πως μία μεμονωμένη ομάδα οπαδών στη Νέα Σμύρνη απείλησε ιδιοκτήτη κινηματογραφικής αίθουσας να μην προβάλλει το «1968». Το thebest είχε ρωτήσει σχετικά τον Βασίλη Γεωργίου αλλά ευγενής όπως πάντα είχε αρκεστεί να πει πως «ζούμε σε κοινωνικά ανώμαλους καιρούς».
Ο Βασίλης Γεωργίου είχε τονίσει πως τότε πριν 50 χρόνια το κλίμα ήταν διαφορετικό, τα πράγματα ήσαν πιο ήρεμα και χαλαρά και το να παρακολουθείς έναν αθλητικό αγώνα είχε τη δική του ωραιότητα. Τότε είχαν όλοι παρακολουθήσει τον αγώνα της ΑΕΚ από τα ραδιόφωνα.
Η ιδέα για την ταινία ανήκε στον νυν πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλο. «Θέλησε ο Μάκης Αγγελόπουλος να κάνει ένα όνειρο του, πραγματικότητα και να τιμήσει την ιστορική εκείνη νίκη και στιγμή της ΑΕΚ. Χρηματοδότησε την ταινία θέλοντας να θυμίσει το μεγάλο γεγονός και να το μάθουν οι νεότεροι. Χτίζει μία νέα ΑΕΚ με στόχο να την κάνει μεγάλη βασίλισσα και πάλι επιστρέφοντας στη θέση της. Ήδη στις 17 Φεβρουαρίου 2018 η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον τελικό του κυπέλλου στο μπάσκετ», επεσήμανε ο Βασίλης Γεωργίου.
Τέλος ο Βασίλης Γεωργίου επαίνεσε και τη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η οποία ως γνωστό έλκει την καταγωγή της από την Κάτω Αχαΐα.
Συνέντευξη - κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ
Η οικογένεια του Απόλλωνα θρηνεί τον χαμό ενός μεγάλου Απολλωνιστή! Ο Βασίλης Γεωργίου «έφυγε» από τη ζωή και δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας μας. Το πένθος είναι βαρύ.
Ο Βασίλης ήταν ένας από τους ανθρώπους που αγάπησε παθολογικά και πρόσφερε πολλά στον Σύλλογο σε δύσκολες εποχές.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στον γιο του Σωτήρη.
Καλό σου ταξίδι Βασίλη, θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και θα τιμούμε τη μνήμη σου.
* Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Βασίλη Γεωργίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας αλλά και του αθλητισμού ως "η Βέμπο του μπάσκετ", έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου, του οποίου η περιγραφή του τελικού του 1968 στο Καλλιμάρμαρο, που έστεψε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ευρώπης έμεινε στην ιστορία, πέθανε στην Πάτρα όπου και διέμενε.
* Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους και τον γιο του, επίσης μπασκετικό δημοσιογράφο, Σωτήρη. Ο Βασίλης Γεωργίου "σημάδεψε" μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία το αγαπημένο μας άθλημα έκανε τα βήματά του προς την καθιέρωση στο ελληνικό αθλητικό τοπίο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ 11/11
Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην πόλη του Αιγίου το άκουσμα της είδησης ότι ο Δημήτρης Αγουρίδης δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.
Έτσι το Αιγιώτικο ποδόσφαιρο έγινε ακόμη φτωχότερο, αφού ο 72χρονος χαλκέντερος σέντερ μπακ του Παναιγιαλείου που μεσουρανούσε στην δεκαετία του 70 και αρχές αυτής του 80, όταν με τα χρώματα της Κορίνθου έφθασε στον κολοφώνα της δόξας του, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας.
Ήταν για μία σχεδόν 15ετία ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας της Αιγιώτικης ομάδος, ένας πραγματικός «δράκος», όπως δίκαια τον είχαν αποκαλέσει με αυτό το προσωνύμιο συμπαίκτες και φίλαθλοι, αφού οι αντίπαλοι επιθετικοί είχαν στην κυριολεξία δεινοπαθήσει με το επιβλητικό και συνάμα αρχοντικό παιχνίδι του.
Από εκεί ψηλά που τώρα βρίσκεται είμαι σίγουρος ότι θα ζεί και θα αναπνέει με την ίδια ένταση και την ίδια αγωνία, αλλά παράλληλα με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια την φετινή πορεία των Μαυραετών.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ 13/11
Ο 26χρονος Παντελής Καρέλης είναι το θύμα του τροχαίου που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα, όταν το όχημα νεαρού οδηγού "καρφώθηκε" σε κολώνα.
Ο νεαρός ήταν από τη Ζήρια Αιγιαλείας και μάλιστα είχε βοηθήσει στις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή πριν ενάμιση χρόνο. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και κοινωνικός και αγαπούσε τον αθλητισμό καθώς αγωνιζόταν στην ομάδα ποδοσφαίρου του Φοίνικα Ζήριας, ενω εργαζόταν σε παραλιακό μαγαζί στην Αιγιάλεια.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο οδηγός να χτυπήσει και στο κεφάλι.
Διασώστες του ΕΚΑΒ έφθασαν πρώτοι και προσπάθησαν να παρέχουν πρώτες βοήθειες μέσα στο όχημα καθώς οι πόρτες δεν άνοιγαν.
Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον οδηγό, σπάζοντας την πόρτα και ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.
Όμως δυστυχώς κατέληξε λίγο αργότερα. Έρευνες διενεργεί η Τροχαία Πατρών.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΔΟΛΟΣ 13/11
Φτωχότερο είναι από σήμερα το αχαϊκό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, του Ολυμπιακού Πατρών κι άλλων ομάδων Παναγιώτης Γκαδόλος σε ηλικία 55 ετών.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ
Ο Σύλλογος Παλαίμαχων της Παναχαϊκής, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Παναγιώτη Γκαδόλου.
Αναλυτικά αυτή αναφέρει: "Ο Παναγιώτης Γκαδόλος δεν είναι πια ανάμεσά μας, καθώς "πέταξε" σήμερα για τη γειτονιά των αγγέλων.
Ο Παναγιώτης ήταν παλαίμαχος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, του Ολυμπιακού Πατρών κι άλλων ομάδων. Τελευταία έδινε το δικό του "αγώνα" με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.
Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής, εκφράζει τη λύπη και τη συμπαράσταση στην οικογένειά του και στους φίλους του.
Καλό ταξίδι φίλε και συμπαίχτη Παναγιώτη!".
ΜΙΜΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (15/12)
Σε ηλικία 95 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο Δημήτρης Χρονόπουλος, Μίμης για τα αγαπημένα του πρόσωπα.
Η είδηση θανάτου του Μίμη Χρονόπουλου σκόρπισε θλίψη στην πατρινή κοινωνία , καθώς ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός και ενεργός πολίτης.
Ο Δημήτριος Χρονόπουλος γεννήθηκε στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο του Μελιγαλά. Σπούδασε οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός. Υπηρέτησε, στη συνέχεια, τον Ερυθρό Σταυρό ως προϊστάμενος στο Αργοστόλι, μετά τους μεγάλους σεισμούς. Το 1956 τοποθετήθηκε στη ΔΕΗ και μετατέθηκε στην Πάτρα, συνταξιοδοτούμενος το 1983 από υψηλόβαθμη θέση.
Ηδη από τη δεκαετία του ’60 ανέπτυξε μαχητική συνδικαλιστική δραστηριότητα. Διετέλεσε και πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πατρών.
Μεταπολιτευτικά, στήριξε με συνέπεια τη Νέα Δημοκρατία, συνδεόμενος με ιδιαίτερη φιλία με τα πολιτικά και κοινωνικά στελέχη της παράταξης, με «επικεφαλής» τον Κωστή Στεφανόπουλο.
Τον “σημάδεψε” η απώλεια του δευτερότοκου γιου του, του δημοσιογράφου Φώτη Χρονόπουλου. Είχε δίπλα του ως το τέλος, τον πρωτότοκο γιο του Γιώργο, τραπεζικό υπάλληλο, με μεγάλη διαδρομή στον ναυταθλητισμό ως διαιτητής πόλο.
Η ανακοίνωση του ΝΟΠ
Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Χρονόπουλος πρόεδρος του ΝΟΠ (1979-1984 & 1990)
Με λύπη ανακοινώθηκε σήμερα ο θάνατος του εκλεκτού μέλους, πρώην Προέδρου του ΝΟΠ και ενεργού πολίτη της πόλεως Δημήτρη Χρονόπουλου σε ηλικία 95 ετών.
Ο Μίμης Χρονόπουλος παρών πάντα στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, διετέλεσε πρόεδρος του ΝΟΠ στην ξεχωριστή περίοδο του Ομίλου που είδε την υλοποίηση του μεγάλου ονείρου της πόλης με την λειτουργία του πολυπόθητου κολυμβητηρίου.
Συνέβαλε ουσιαστικά στην προετοιμασία του ΝΟΠ για την νέα εποχή των σημαντικών διακρίσεων, καθώς στην διάρκεια της προεδρίας του κλήθηκαν προπονητές όπως ο Ιβο Τρούμπιτς και ο Κώστας Κοσκινάς που πρόσθεσαν νέα πνοή στο υγρό στίβο της πόλης.
Ως διευθυντής του παραρτήματος της ΔΕΗ υποστήριξε αρκετούς αθλητές στην επαγγελματική τους πορεία και συνέβαλλε στην οργάνωση της ομάδας πόλο της επιχείρησης.
Το ΔΣ του ΝΟΠ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ο πρόεδρος Μίμης Χρονόπουλος άφησε έντονο το αποτύπωμά του στην εκατοντάχρονη ιστορία του ΝΟΠ και του αθλητισμού της Πάτρας.
Τιμή στην μνήμη του θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στον πρώτο επίσημο αγώνα του Ομίλου.
ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΝΤΖΑΝΗΣ (17/12)
Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο Πίνδαρος Ντζανής. Οι μεγαλύτεροι θα τον θυμούνται για την αγάπη του προς τις ομάδες της Πάτρας, τα παιχνίδια των οποίων παρακολουθούσε ανελλιπώς.
Ιδιαίτερα δε, του ΝΟΠ, τον οποίο πολλές φορές ακολουθούσε στην Αθήνα, στο Ζάππειο κολυμβητήριο.
Πειραχτήρι ο ίδιος, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.
Διαβάστε τώρα
Οι μεταγραφές των σωματείων στίβου της Αχαΐας
Τα έσοδα του Απόλλωνα Πάτρας στο τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 1958
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr