Οι αναζητήσεις για το θησαυρό
Παγίδα θανάτου, κυνήγι θησαυρού ή αρχαίων αντικειμένων είναι τα νέα σενάρια που τις τελευταίες ώρες έρχονται να προστεθούν στην εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι και να δώσουν περισσότερες δόσεις μυστηρίου στην υπόθεση που για 18 ημέρες έχει καθηλώσει το πανελλήνιο.
Ο 50χρονος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να έχουν ως πηγή πληροφοριών και στοιχείων τα ηλεκτρονικά μέσα και τις καταθέσεις ατόμων από το περιβάλλον των δύο ανδρών. Κι αν ακόμα δεν έχουν εξαχθεί συμπεράσματα για τη συμμετοχή κι άλλου ατόμου στην υπόθεση του Μπάμπη, υπάρχουν δεδομένα που δεν μπορούν να αποκλείσουν ένα τέτοιο γεγονός.
Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες, φαίνεται να έχει διαγραφεί το σενάριο του κυνηγιού την 4η Ιανουαρίου, όταν κι εξαφανίστηκε ο Μπάμπης. Ο 31χρονος άνδρας έφυγε από το σπίτι του γύρω στις οκτώ και μίση το βράδυ εκείνης της ημέρας, παίρνοντας μαζί του μόνο το κυνηγετικό του όπλο κι εφόσον λίγη ώρα νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει ο άνθρωπος που τον είδε για τελευταία φορά. Όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο νεαρός άνδρας στο κυνήγι, παρέμειναν στο δωμάτιό του.
Γιατί λοιπόν ο Μπάμπης πήρε μαζί του εκείνο το βράδυ μόνο το όπλο του; Φοβόταν κάτι; Θα του ήταν χρήσιμο για κάποιο λόγο ή του το είχε ζητήσει ο 50χρονος κρεοπώλης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Οι αναζητήσεις για το θησαυρό
Πλέον τα κομμάτια του παζλ που θα πρέπει να κολλήσουν οι διωκτικές αρχές είναι πολλά και δύσκολα. Στα χέρια τους έχουν τις τελευταίες αναζητήσεις του 31χρονου στο διαδίκτυο, όπου ήθελε να ενημερωθεί για το πως θα έφτανε στα ίχνη ενός θησαυρού. Κι όλα αυτά λίγη ώρα πριν ο αγνοούμενος νεαρός άνδρας επιβιβαστεί στο αυτοκίνητου του ανθρώπου που κατηγορείται για τη δολοφονία του.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι, στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου «δραστηριοποιούνται» χρυσοθήρες, ενώ πολλές φορές έχουν συλληφθεί άτομα που συμμετείχαν σε κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας.
Άλλωστε πλησίον της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας υπήρχαν τρεις αρχαίες πόλεις. Πρόκειται για την Καλυδώνα, η οποία βρίσκονταν κοντά στο σημερινό Ευηνοχώρι, η Πλευρώνα που υψώνονταν πάνω από την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και τοι Οινιάδες που επεκτείνονταν από την περιοχή του Αιτωλικού έως και τις εκβολές του Αχελώου ποταμού. Εκεί αρχαιοκάπηλοι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί να σκάβουν σε συγκεκριμένα σημεία για να εντοπίζουν αντικείμενα ή αρχαία νομίσματα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν χρυσές λίρες.
ΠΗΓΗ newsit.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr